Kodule uued aknad, keda valida ?
Kodule uued aknad, keda valida ?
Lugemata postitus Postitas Arras »
Kuna aga ise pole varem nendega kokku puutunud siis kumb oleks kvaliteetsem ja parem ? Hinnad jäävad ühte auku.
Re: Kodule uued aknad, keda valida ?
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
-
- autodidakt
- On tänanud: 366 korda
- On tänatud: 418 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Lgp EH.INS- kuidas ei ole võimalik teha hinnanguid teema esimeses postituses mainitud andmete järgi, et kumb on parem? Esimeses postituses on ju konkreetselt kirjas, et küsis pakkumist 3x-le akendele ja firmad ka veel nimetatud. Kui raske on sul minna postituses mainitud firmade kodulehele ja hakata sealt uurima-võrdlema igatsugu numbreid? Pädevus peaks sul nagu peaks olema.EH.INS. kirjutas: 03 Mär 2025, 20:02 No ei ole ju võimalik Sinu esitatud andmete põhjal teha mingeid hinnanguid "kumb on parem"...

Kasutaja Arras, minu arvates ei ole vahet, kelle aknad sa ise konkreetselt tellid, sest minu teada tänapäeval mitte ükski aknatootja tänapäeval ei paku enam meite regiooni 2x aknapaketti. Sa ei olnud isegi maininud, et millistele pakettidele sa võtsid pakkumised. Näiteks Koduaken pakub peale plastikprofiili ka alumiiniumprofiiliga aknaid. Mida kasutaja Arras mõtles kodu all- kas korterit eelmise riigikorra ajal ehitatud kolhoosiaegses kahe trepikojaga 2-korruselise kortermaja II korrusel või hetkel endale ehitatavat eramut? Kui viimane variant, siis idee järgi peaks kõik olema/võiks olla kirjas projektis.

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 12 korda
- On tänatud: 27 korda
Lugemata postitus Postitas suvaline »
- Lati_ehitus.jpg (32.15 KiB) Vaadatud 18195 korda
Lugemata postitus Postitas Vko »

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Tuleb meelde, kuidas 90-tel plastaknaid promoti - ikka selline profiil ja niimitu kambrit. Nüüd juba mõned aastad kostavad reklaamid, et aeg on need välja vahetada. Ise tellisin vanale majale puitaknad 90-te lõpus ja seni ei ole neile väljastpoolt veel tilkagi värvi peale võõbanud (välja arvatud duširuumi aken), neid reguleerima pidanud ega tihendeid vahetanud.Urmas kirjutas: 03 Mär 2025, 20:44 Näiteks Koduaken pakub peale plastikprofiili ka alumiiniumprofiiliga aknaid.
Omalt poolt arvan seda, et aknavahetuseprojekti suudab kõige suurema tõenäosusega tuksu keerata paigaldusmeeskond - kui peale neid tuleb tegelema hakata põrandate renoveerimisega, siis ei päästa ükski akna tehnilise lahenduse detail.
Iroonia või tõsiselt?
Päris ausalt - ei saanud aru...
-
- autodidakt
Vaadates seda akende väljaspoolt avanemise võimalusega rida, siis, kas äkki ei ole tegemist kaudse sundimisega tervislikele eluviisidele sundimisega? Esiteks pead ennast liigutama, et õue minna, siis tegema aknad lahti, siis kui hakkab jahe, lähed jälle õue jnejne. Minu arvates geniaalne idee "rahvatervishoiu"(eelmise riigikorra aegne nimetus) nimel.

-
- autodidakt
Iroonia ikka, sest tegelik adressaat oli teema algataja. Ükskõik kui loll võib olla küsimus, siis väga paljude teema algatajate jaoks oleks olnud sinu kommentaar isiklikult solvav. Mille kuradi pärast sa üldse esitasid variandi, et nende andmete põhjal ei saa vastusta anda. Asi selles, et vahest üritan aru saada teema püstitajate hallrakkude seedimisest ja kui inimene ei taipa või ei saa aru ümbernurga esitatud küsimuste mõttest, siis nendele asjade olemuse sisu mõtte/-st selgitamine foorumi kaudu on suhteliselt raske ülesanne. Sa ei kujuta ette kui palju ma olen siinses foorumis sõimata saanud. Olen olnud otsekohene ja see ei ole tihtipeale meeldinud küsimuste esitajatele, sest minu kommentaar/soovitus oli vastupidine probleemi lahenduse otsijale. Olgu, olen proovinud jutustada inglaslikult läbi lillede ja ikka ei saadud aru. Eks olen siinses foorumis aastatega piisavalt karastanud ja kõiki enda kohta käivaid kommentaare ei anna aju hallrakkudele seedida.
EH.INS., loodan, et ei solvunud või kui solvusid, siis said minust valesti aru. Kas sinu minu valesti arusaamisest peaksin vabandama sinu ees?

Ahjaa, veel... kuna olen piisavalt tegelnud siseviimistlusega, mille käigus olen tegelenud ka aknapalede viimistlusega, siis kohe mitte kuidagi ei saa läheneda oma akende valikul alati teiste kogemustele. Nagu paar kommentaari tagasi mainisin, siis tehase järgi akende tellimine kellegi kogemuste järgi on täiesti mõtetu küsimine. Olen näinud, mind on proovitud hiljem süüdistada sitas aknapaledepaigalduses ja viimistluses, et peale viimistlust aknad käivad vastu palesid, siis siiani olen tõestanud, et minu perše on puhas vastupidi tellijate etteheidetele. Tellijate soovil olen probleemid lahendanud, kuid seda mitte ilma rahata. Need jamad aknapaledega on olnud just aknaraamide väljaspoolt tumedat(must ja pruun) tooni akendega. Teema algataja ei ole seda aknaraami tooni maininud, kuigi soovituste andmiseks võiks see omada tähtsust. Olen talvel viimistlenud ka übersoojapidavaid alumiiniumist akende palesid, kuid akna raamile teipi oli võimatu paigaldada, sest väljast puit ja seest alumiiniumist akna raam oli sõna otseses mõttes pidevalt märg. Noh, pean möönma, et võib-olla mängis oma osa kindlasti ka siseruumides olev ehitusniiskus.

Aga tunnistan ausalt, et alguses ei saanud aru...
Sõimata saan ka ise pidevalt aga mind eriti ei häiri - vbl paneb kedagi ise kodutöid tegema...
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 34 korda
Lugemata postitus Postitas Äärenurk »
Mis aknad need on? Tavaliselt on vastupidi.Urmas kirjutas: 03 Mär 2025, 23:09 Olen talvel viimistlenud ka übersoojapidavaid alumiiniumist akende palesid, kuid akna raamile teipi oli võimatu paigaldada, sest väljast puit ja seest alumiiniumist akna raam oli sõna otseses mõttes pidevalt märg. Noh, pean möönma, et võib-olla mängis oma osa kindlasti ka siseruumides olev ehitusniiskus.
-
- autodidakt
Vist minu mälu viga ja aknad olid siiski täisalumiinium raamiga.

Ilmselt nö sõnademäng...Äärenurk kirjutas: 04 Mär 2025, 03:51Mis aknad need on? Tavaliselt on vastupidi.Urmas kirjutas: 03 Mär 2025, 23:09 Olen talvel viimistlenud ka übersoojapidavaid alumiiniumist akende palesid, kuid akna raamile teipi oli võimatu paigaldada, sest väljast puit ja seest alumiiniumist akna raam oli sõna otseses mõttes pidevalt märg. Noh, pean möönma, et võib-olla mängis oma osa kindlasti ka siseruumides olev ehitusniiskus.
Märjad olid ikka seest / raam oli väljast puit ja seest alumiinium
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 12 korda
- On tänatud: 27 korda
Lugemata postitus Postitas suvaline »
No aga vaadake ka selle nurga alt, et äkki on maja valele poole aknaid ehitatud.Vko kirjutas: 03 Mär 2025, 22:13 Kogemata valed aknad tellitud, need on "väljastpoolt avatavad" aknad.![]()
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 117 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Mis profiil? mis pakett, mis sulused?Arras kirjutas: 03 Mär 2025, 11:39 Hetkel olen saanud parimad pakkumised Arutech'ist & Koduaken.ee'st . Pakkumised kolmekordsetele akendele .
Kuna aga ise pole varem nendega kokku puutunud siis kumb oleks kvaliteetsem ja parem ? Hinnad jäävad ühte auku.
Mina võtsin viimati Seicomist, selle hinna eest olid parimad, mis eestis saada oli.
Mõni teine tehas tegi ka samast profiilist, aga olid teatud nüansid.

-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas Joosep Toots »
Teemal "lingid väljaspool". Kusagil nägin samasugust pilti, aga olid mälu järgi laudaaknad. Olidki mõeldud väljastpoolt avatavana. Ei väida aga midagi...
Lugemata postitus Postitas ponkskar »
Puit- või plastaknad ?Hiid kirjutas: 04 Mär 2025, 12:49Mina võtsin viimati Seicomist, selle hinna eest olid parimad, mis eestis saada oli.Arras kirjutas: 03 Mär 2025, 11:39 Hetkel olen saanud parimad pakkumised Arutech'ist & Koduaken.ee'st . Pakkumised kolmekordsetele akendele .
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
raha ei kasva puus
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed