Kümme aastat hästi töödanud Harvia Cilindro PC90E lööb kaitsme välja. Juhtmes ei tohiks viga olla, kuna kui juhtmed lahti ühendan, siis kaitse välja ei löö

Kes võiks Eestis tegeleda elektrikeriste remondiga?
Lugemata postitus Postitas plutso »
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Lugemata postitus Postitas plutso »
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Lugemata postitus Postitas Walter2 »
Kui kuumakindel ei puutu asjasse, siis kiigates mõnede elektrikeriste paigaldusjuhendeid, siis neis oli kirjas, et peab olema vähemalt kummikaabel.
Lugemata postitus Postitas madis64 »
See oleks Harvialt küll säästulahendus - teoreetiliselt võimalik, kuid praktikas oleks parem veenduda ning kuna sähendune kruviühendus võib aja jooksul soojuspaisumise ja -kahanemise käigus algse kontakti kaotada, siis iseenda ja lähikondlaste elu ja tervise huvides korraldaks ma sinna stabiilsema kaitsemaanduse.Walter2 kirjutas: 03 Veebr 2025, 14:57 Vaadates kuidas see klemmliist peaks seal ainult vasakpoolse kinnituskruvi abil paigal püsima (?) pakuks uitmõtte käigus, et kollarohelise klemmi kruvi on keeratud läbi klemmliistu alumisse tsinki kinni?
Kui on kirjas, eks tee siis nii.
Minul ei ole vaja teha, kuid ma tõin kaabli siia teemasse, sest erinevatel eramaja objektil olin näinud, et kerisele ei olnud veetud nn tavalist valget kaablit, vaid need olid punast/oranži värvi, siis lihtsalt hakkas huvitama eneseharimise mõttes ning lugesin paari elektrikerise paigaldusjuhendit.
Kas ma olen maininud, et on sarnased mõisted? Nagu ei. Kummikaablit mainisin sellepärast, et paigaldusjuhendeid lugedes oli nendes kirjas kaabli tähistus, mida omakorda guugeldasin ja otsingu tulemusena viskas ekraanile "kummikaabel ....(kaabli tähistus)".
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Kuni 1 m kõrguseni ei ole leiliruumis kuumakindlusele erinõudeid.Urmas kirjutas: 04 Veebr 2025, 05:43erinevatel eramaja objektil olin näinud, et kerisele ei olnud veetud nn tavalist valget kaablit, vaid need olid punast/oranži värvi
Lugemata postitus Postitas systemre »
Kunn24, palun mine perše! Ma kirjutasin ju selges eesti keeles, mitte ei mõelnud ise välja, et lugesin seda kummikaabli juttu elektrikerise paigaldusjuhendist. Jah, mitte küll konkreetselt Harvia oma, kuid ikka. Olgu, 1 tarkpea paneb siis sulle ka viited.
Allikas https://www.sansan.ee/juhend/CupEE.pdfÜhenduskaablina kasutatakse kas AO7BB-F (VSB) või HO7RN-F (VSN) kaablit või kvaliteedilt vähemalt
neile vastavat kaablit.
Lugemata postitus Postitas systemre »
Sinu vastus neid nõudeid ei muuda!kunn24 kirjutas: 04 Veebr 2025, 12:13 Sellise jutu peale oleks vaja eskiisi, kus mis. Saunas on kõige kuumem ruumi ülaosa. Ja et ei ajaks segi puuküttega ning elektrikerist.
Ma vist loobusin(eile õhtune postitus) kohe kuumakindluse nõudest, kui seda mainiti, aga sina nagu jaurad edasi kuumakindlusest. Oma elektriinseneri haridusega(kustutatud postituses mainitud fakt) võiks olla veidi laiema silmaringa ja osata seostada ka muid asju kui ainult elektrialased erinõuded. Näiteks kindlustuste jaoks on olemas väga hea ettekääne või põhjus vähendada või täielikult loobuda kahjusummade hüvitamisest tootejuhendites kirjutatu eriramine. Mingi paarieurose hinnavahe pärast loobuda 100%-st kindlustundest, et oled teinud küik õigesti, on minu kui elektriinserihariduseta võõba(kah väljend kustutatud postitusest) jaoks veidi jabur mõtlemine.kunn24 kirjutas: 04 Veebr 2025, 16:05 Nii andka jutu peale võib vaid õlgu kehitada.
Urmas, maga kaineks, kui kirjutad. Siia on juba 2 isikut kirjutanud, et pole kuumakindlusele mingeid erinõudeid kuni 1 m.
Kas selle juhendis mainitud kaabli 1,4km varu ainuüksi Esvikas ei olegi meil saadaolev? https://pood.esvika.ee/kaablid-ja-juhtm ... ummikaabelkunn24 kirjutas: 04 Veebr 2025, 17:07 Näiteks (lisaks toodud kaabli margile, selle oleks võinud ju lihtsalt sobitada meil saadaolevatega) ei klapi kohe kuidagi juhendi Joonis 3 sellega, mida siin seltsimehed välja hõiskasid.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2024