Paneelmaja kõver põrand

põrandad, põrandatööd
markp1
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Paneelmaja kõver põrand

Lugemata postitus Postitas markp1 »

Käsil 4. korruselise paneelmaja korteri remont, mille käigus sai eemaldatud ka kõik põranda kihid kuni paneelini. Kõrgeim koht on korteris hetkel akna alune välisseina äär, mis on kuni 5cm kõrgemal kui ülejäänud korter - põrand sisuliselt keskele kahe toa vahelisse seina kaussi vajunud. 5cm põrandavalu oleks kaalult tõenäoliselt liiga raske ehk otsin paremat lahendust.

Hetkel mõttes olnud kasutada kergkruusa, et põrand ühele tasapinnale saada, sinna peale sammumüra kivivill 30/50mm ning seejärel 2 kihti põrandakipsi. Kuidas selline lahendus tundub?

Hea meelega kuulaks ka teisi ideid.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 85 korda
On tänatud: 37 korda

Re: Paneelmaja kõver põrand

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

Kergkruus(leca koti peal on ka õpetus)sega weber S30’ga ja saad ~3x kergema betooni. See on 1 võimalus.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 37 korda
On tänatud: 101 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Paneelmaja 4.-le korrusele (kui pole lifti) tassib betooni vaid paadunud massohist. Puitlaagid ja 12 kuni 18 mm OSB on maksimum, mida võiks kaaluda. NB! laagid tuleb nii paika saada, et põrand ei kriuksu ja ei õõtsu, st vinklitega kinni ja reguleeritavad kiilud alla, kõik liimiga või liimvahuga ära fikseerida. OSB kiud risti laage.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 48 korda

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

kunn24 kirjutas: 21 Nov 2024, 12:50 Paneelmaja 4.-le korrusele (kui pole lifti) tassib betooni vaid paadunud massohist. Puitlaagid ja 12 kuni 18 mm OSB on maksimum, mida võiks kaaluda. NB! laagid tuleb nii paika saada, et põrand ei kriuksu ja ei õõtsu, st vinklitega kinni ja reguleeritavad kiilud alla, kõik liimiga või liimvahuga ära fikseerida. OSB kiud risti laage.
Me ei tea kas see on 4 korrus ja ära kunagi pane laage vinklitega kinni :) siis 100% kindel , et jääb kriuksuv põrand.

Liivaga või kergkruusaga (koos seguga) alus tasaseks täis ja (vana põranda kõrguseni) põrandapeno kuniks sile ja sinna peale sammumüra ja misiganes viimistluskihid
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Vinkel ok , kui korralikult kinnitada. Mitte kipsikruvidega nagu eestis tehakse. Liimvaht vist ka seal sõlmes eirit oluline pole.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 37 korda
On tänatud: 101 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Võimaliku kriuksusmise vähendamiseks, sobib ka panna detailide vahele õhukest kummi. Toetamise jaoks reguleeritavad kiilud. Ja kui peal käies enne parketi mahalotamist kuskilt kriiksub või õõtsub, siis väikese jama saab lahendada nii, et OSB-sse auk ja vahupudel alla tühjaks.
Aga eks lahendusi on erinevaid, kest tellib voolikuga betooniauto ja laseb akna kaudu nn isetasanevat täis.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 352 korda
On tänatud: 408 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kunn24 kirjutas: 21 Nov 2024, 16:57 Võimaliku kriuksusmise vähendamiseks, sobib ka panna detailide vahele õhukest kummi.
Ise olen laagidele kleepinud karkassi tihenduslinti. Seda 50mm laiusega hea laagidele paigaldada, sest on ühepoolse liimiga.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 21 Nov 2024, 17:18
kunn24 kirjutas: 21 Nov 2024, 16:57 Võimaliku kriuksusmise vähendamiseks, sobib ka panna detailide vahele õhukest kummi.
Ise olen laagidele kleepinud karkassi tihenduslinti. Seda 50mm laiusega hea laagidele paigaldada, sest on ühepoolse liimiga.
Selle lindi kasutamine on paha mõte. Nimelt ajaga ‘ vajub’ kokku, katsetatud!
Ja ‘ kriuksul’ on suurem tõenäosus tulla.
Urmas
autodidakt

kaimagk kirjutas: 21 Nov 2024, 17:44 Selle lindi kasutamine on paha mõte. Nimelt ajaga ‘ vajub’ kokku, katsetatud!
Ja ‘ kriuksul’ on suurem tõenäosus tulla.
Nagu kirjutasin, siis olen sellega teinud ja aastas 2-3-4x saab ikka külas käidud ja üle omatehtud põranda sammutud. Õnneks siiani ei ole kriukse kuulnud. Mul olid laagid paigaldatud nurgikutega, põrandasse betoonikruvidega ja laagidesse nurgiku kruvidega. Soojustuseks läks vahele vill, sest I korrus ja ilma sooja keldrita.
Olen ka näinud, et osad tegijad on laagidele klammerdanud ehituspapi ribasid kriuksu vältimiseks.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Nagu öeldud, loomkatsed tehtud ja see lint vajub lössi. Vaba maa , tehke mida tahate.
Urmas
autodidakt

kaimagk kirjutas: 21 Nov 2024, 18:17 Nagu öeldud, loomkatsed tehtud ja see lint vajub lössi.
Miks sa oled kinni, et minu poolt viidatud tihenduslint peab mahuline jääma? Tihenduslindi mahuliseks jäämine ei olegi eesmärk! Eesmärk oli eraldada kahte puitmaterjali kriuksumiste vältimiseks. Tihenduslint vajub lössi juba peale OSB asetamist laagidele. Enda jaoks oli lihtsalt mugavam viis ja soodne materjali hind, selmet hakata nurgasaega ehituspapi rullist seibe lõikama ja pärast laagidele klammerdama. ;)
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Ei ole milleski kinni, see lint ei vaju kohe paigaldamisel lössi vaid hiljem. Nagu ma ütlesin mina olen katse teinud. Kas ka sina?
Urmas
autodidakt

kaimagk kirjutas: 21 Nov 2024, 19:25 Ei ole milleski kinni, see lint ei vaju kohe paigaldamisel lössi vaid hiljem. Nagu ma ütlesin mina olen katse teinud. Kas ka sina?
Nomaeitea. Ei ole OSB paigaldusel kasutanud terrassikruvisid, vaid laiema peaga ja mitte 2mm kruvisid, vaid 4-5mm kruvisid ja mitte täis, vaid osalise keermega peitpeaga kruvisid, mis fikseerivad OSB ikka tihkelt vastu laage ja probleeme nagu ei ole.

Hakkas huvitama OSB kinnitusviisid ja guugeldasin märksõna "OSB paigaldus põrandale" ja sattusin ühele leheküljele, kus oli kirjutatud järgmist.
Plaatide kinnitamiseks tuleks kasutada keermenaelu pikkusega 51 mm (2”) või kammnaelu pikkusega alates 45 mm (1¾”) kuni 75 mm.

https://plaadikeskus.eu/et/sisu/osb-pla ... ldusjuhend
Kas keegi oskab mind valgustada, mis asi on keermenael? Guugeldades targemaks ei saanud. https://www.google.com/search?q=keermen ... e&ie=UTF-8
Kas siinses foorumis on kedagi, kes on OSB-d naelutanud laagide külge?
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 101 korda
On tänatud: 252 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

Urmas kirjutas: 21 Nov 2024, 20:14
Plaatide kinnitamiseks tuleks kasutada keermenaelu pikkusega 51 mm (2”) või kammnaelu pikkusega alates 45 mm (1¾”) kuni 75 mm.

Kas keegi oskab mind valgustada, mis asi on keermenael? Guugeldades targemaks ei saanud. ...
Keerdnael:
https://www.naelad.ee/et/naelad/20-146- ... aelad.html
Vintnael:
https://www.decora.ee/vintnael-tsingitu ... likant-1kg
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Urmas
autodidakt

Ping, kas sul on raskusi loetust aru saamisega? ;) Ma tõin oma postituses välja tsiteeringu, selles rõhutasin mulle arusaamatust tekitavat sinisega ja tsiteeringu allika, aga sina hakkad rääkima keerd- ja vintnaelast. Ma tean väga hästi, kuidas näevad välja sinu viites olevad naelad. OSB paigaldusjuhendis oli kirjas KEERMENAEL!!! Ja ikkagi on veel üleval küsimus üldsusele- kas keegi on oma viimase 10-20 aastase praktika jooksul OSB-d laagide külge naelutanud? Vahet ei ole, kas keerd-, vint- või keerme(?)naelaga.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 21 Nov 2024, 20:14
kaimagk kirjutas: 21 Nov 2024, 19:25 Ei ole milleski kinni, see lint ei vaju kohe paigaldamisel lössi vaid hiljem. Nagu ma ütlesin mina olen katse teinud. Kas ka sina?
Nomaeitea. Ei ole OSB paigaldusel kasutanud terrassikruvisid, vaid laiema peaga ja mitte 2mm kruvisid, vaid 4-5mm kruvisid ja mitte täis, vaid osalise keermega peitpeaga kruvisid, mis fikseerivad OSB ikka tihkelt vastu laage ja probleeme nagu ei ole.

Hakkas huvitama OSB kinnitusviisid ja guugeldasin märksõna "OSB paigaldus põrandale" ja sattusin ühele leheküljele, kus oli kirjutatud järgmist.

Kas keegi oskab mind valgustada, mis asi on keermenael? Guugeldades targemaks ei saanud. https://www.google.com/search?q=keermen ... e&ie=UTF-8
Kas siinses foorumis on kedagi, kes on OSB-d naelutanud laagide külge?
Mis need kruvid siia hetkel puutusid, jutt oli ju sellest tihendist , mingit soga ajad jälle minu tsitaadi peale , UL ikka.
A23
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 28 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

Kui vaadata ookeanitaguseid videoid, siis seal on reeglina üks kindel aluspõranda materjal (100% veekindel OSB) ja sellel on paigaldusjuhendi kohaselt vaja kindlasti alla panna mingit liimvahu taolist asja, just kriuksumise vältimiseks. Ja paigaldatakse eranditult naelapüssiga talade külge.
Ma ise panin küll 4,2 mm hobau kruvidega, mis OSB jaoks ette nähtud, aga töökaaslane on "naelausku", nii et ka meiekandis on vähemalt 1, kes OSB'i naeltega pannud :)
markp1
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Korter asub 5 korruselise paneelmaja 4. korrusel - majas lifti ei ole.

Põrandat väga palju tõsta ei kannata, madalaimast punktist mitte rohkem kui 11cm ehk kõrgeimast punktist jääks 5-6cm tõstmisruumi, sest vastasel juhul jäävad ukseavad juba alla 2m kõrgused ja seda ei tahaks.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Mis seal ikka, kalkulaator kätte ja arvutama milline põranda variant parema hinnaga tuleb( muidugi kui oskad kõiki põranda tüüpe ka valmis ehitada). Endale meeldib kergbetoon, saab ‘tummisem’ :)
A23
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 28 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

kaimagk kirjutas: 22 Nov 2024, 12:36 Mis seal ikka, kalkulaator kätte ja arvutama milline põranda variant parema hinnaga tuleb( muidugi kui oskad kõiki põranda tüüpe ka valmis ehitada). Endale meeldib kergbetoon, saab ‘tummisem’ :)
Ma hääletaks ka kergbetooni või EPS betooni poolt.
markp1
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lähen tõenäoliselt siis kergbetooni/EPS betooni teed. Selle peale õhuke põranda kivivill sammumüra vähendamiseks ja siis juba põrandakips või OSB. Kuna pole kerbetooniga varem kokku puutunud, siis kui tugev ta kipsvaheseinade ehitamise jaoks jääb? Kas mõistlik oleks vaheseinad enne paneeli külge ära kinnitada ja siis kergbetooniga ära tasandada või pole metallkarkassi kinnitamine hiljem põrandakipsi/OSB-i kihi peale probleem?
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Ei ole probleem vaheseinad hiljem teha. Ilma ongi tunduvslt lihtsam seda põrandakest siluda :)
Vasta