Vundamendi kannu hind

uku778
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Vundamendi kannu hind

Lugemata postitus Postitas uku778 »

6 m kõrguse seinaga metallpostile (sandwich viilhall) oleks vaja kannvundament alla. Kas soodsam on ise valada või osta valmistoode? Leitud info põhjal on valmistoodangu auku saamine ja rihtimine aeganõudev töö. Kannud samas on alt laiemad ja seetõttu tuleks neid kahes osas valada ilmselt? Kas sellisele postile saab ühe toiminguga kannu valada? Üsna sama plaan omal aga ma ei näe kuidas seal kann tehtud on (kas võib kann olla alt samasuur kui ülevalt?): https://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=103608
Soklipaneeli ei ole plaanis kasutada.
Kannu valamise pilt: https://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=103407
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 101 korda
On tänatud: 252 korda

Re: Vundamendi kannu hind

Lugemata postitus Postitas ping »

uku778 kirjutas: 21 Nov 2024, 17:31 6 m kõrguse seinaga metallpostile (sandwich viilhall) oleks vaja kannvundament alla. ...
Sellisele "onnikesele" on nagunii ehitusluba ja projekti vaja ning projekteerija leiab vastuse.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 352 korda
On tänatud: 408 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

uku778 kirjutas: 21 Nov 2024, 17:31 6 m kõrguse seinaga metallpostile (sandwich viilhall) oleks vaja kannvundament alla. Kas soodsam on ise valada või osta valmistoode?
Vanaema andis Jukule 3€ ja Marile 4€. Küsimus- kui vana on Juku ja kui vana on Mari ja kas Juku on Marist noorem või vanem? :scratch:
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Miq1988
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Miq1988 »

Alt peaks kann laiem olema, et putka külili ei kukuks elementide käes. Saab valada ka ühe betoonivaluga alt laiemat, ülevalt kitsamat "kannu" aga olenevalt mõõtmetest läheb materjali ja ehitamise kulu nii suureks, et ei tasu ära. Või räägi projekteerijaga läbi, äkki õnnestub kõrgemale valada need vundamentpätsid, kuhu pole vaja "torni" otsa. Kui täpsus pole nii oluline siis telli valmistoodang ja miski kopa/upitaja/kraanaga sisse ja saab paika nügida, sent siia sinna.
uku778
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Urmas kirjutas: 21 Nov 2024, 22:04
uku778 kirjutas: 21 Nov 2024, 17:31 6 m kõrguse seinaga metallpostile (sandwich viilhall) oleks vaja kannvundament alla. Kas soodsam on ise valada või osta valmistoode?
Vanaema andis Jukule 3€ ja Marile 4€. Küsimus- kui vana on Juku ja kui vana on Mari ja kas Juku on Marist noorem või vanem? :scratch:

Ma ei saa irooniale pihta. Kuidas saab sellist sousti kirjutada? Sellisele metallpostile on üsna kindla suuruse ja massiga kann ette nähtud. Kes on praktikas ise seda teinud, teab ka hinda. Mulle saatis üks tuntud viilhalli ehitaja pakkumise, kus tuli ühe kannu maksumiseks koos kõigi töödega ca. 1000 eur. tükk. Asi on su Jukust ja Marist kaugel. Olen ise oma jõududega mitu maja vundamenti teinud ja selle tööga saab ise väga hästi hakkama. Hinnavahe: Juku pakkus (tuntud ehitaja) vundamenti eelarveks 100000 eur, Mari tegi ise 5000 eur eest.
Osadel metallkarkassi tootjatel on ka kannu armatuur kaasas, ise valad betooni.
uku778
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Miq1988 kirjutas: 22 Nov 2024, 06:32 Alt peaks kann laiem olema, et putka külili ei kukuks elementide käes. Saab valada ka ühe betoonivaluga alt laiemat, ülevalt kitsamat "kannu" aga olenevalt mõõtmetest läheb materjali ja ehitamise kulu nii suureks, et ei tasu ära. Või räägi projekteerijaga läbi, äkki õnnestub kõrgemale valada need vundamentpätsid, kuhu pole vaja "torni" otsa. Kui täpsus pole nii oluline siis telli valmistoodang ja miski kopa/upitaja/kraanaga sisse ja saab paika nügida, sent siia sinna.
..., kuhu pole vaja "torni" otsa.

Siin nii ilmselt tehtud ongi (kõik dok. korras, ehitusluba, päästeamet jne): https://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=103608

Kann pealt: https://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=103408
Paraku ma ei näe sinna liiva sisse, seepärast küsin. Kui see on alt sama lai, kui ülevalt, siis on küsimus lahendatud. Siis teeks ise ka nii.
Urmas
autodidakt

uku778 kirjutas: 22 Nov 2024, 15:19 Ma ei saa irooniale pihta. Kuidas saab sellist sousti kirjutada?
Sina alustasid. ;)
uku778 kirjutas: 21 Nov 2024, 17:31 Kas soodsam on ise valada või osta valmistoode?
Kus kurat foorumlased peaksid teadma seda, mis on sinu jaoks soodsam- kas ise valamine või valmistoode. Ise ei oska tööaega ja materjali kulu arvutada? Eriti selle lause valguses
uku778 kirjutas: 22 Nov 2024, 15:19 Olen ise oma jõududega mitu maja vundamenti teinud ja selle tööga saab ise väga hästi hakkama.
No ja nüüd veel see lause
uku778 kirjutas: 22 Nov 2024, 15:19 Juku pakkus (tuntud ehitaja) vundamenti eelarveks 100000 eur, Mari tegi ise 5000 eur eest.
Õige vastus on- Mari tehtud värk tuli 20x soodsam. ;)
uku778 kirjutas: 22 Nov 2024, 15:19 Osadel metallkarkassi tootjatel on ka kannu armatuur kaasas, ise valad betooni.
No kes takistab sul võtta selle karkassitootja toodet kui tal on kannu armatuur ka veel kaasa.
Ausalt öeldes ma ei saanud ega saa praegugi aru sinu probleemist? Ei oska arvutada? Ei tunne numbreid? Ei tea nelja matemaatika põhitehet ega oska neid kasutada arvutamisel? No olgu, kui soovid, et foorumlased arvutaksid sinu eest, siis palun pane siia kirja absoluutselt kõik vajalikud materjalid, erinevate töövahendite hinna, transpordikulud jnejne .. ja me üritame neid matemaatika nelja põhitehet kasutades asjast sotti saada.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
uku778
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Urmas kirjutas: 22 Nov 2024, 16:12
uku778 kirjutas: 22 Nov 2024, 15:19 Ma ei saa irooniale pihta. Kuidas saab sellist sousti kirjutada?
Sina alustasid. ;)
uku778 kirjutas: 21 Nov 2024, 17:31 Kas soodsam on ise valada või osta valmistoode?
Kus kurat foorumlased peaksid teadma seda, mis on sinu jaoks soodsam- kas ise valamine või valmistoode. Ise ei oska tööaega ja materjali kulu arvutada? Eriti selle lause valguses
uku778 kirjutas: 22 Nov 2024, 15:19 Olen ise oma jõududega mitu maja vundamenti teinud ja selle tööga saab ise väga hästi hakkama.
No ja nüüd veel see lause
uku778 kirjutas: 22 Nov 2024, 15:19 Juku pakkus (tuntud ehitaja) vundamenti eelarveks 100000 eur, Mari tegi ise 5000 eur eest.
Õige vastus on- Mari tehtud värk tuli 20x soodsam. ;)
uku778 kirjutas: 22 Nov 2024, 15:19 Osadel metallkarkassi tootjatel on ka kannu armatuur kaasas, ise valad betooni.
No kes takistab sul võtta selle karkassitootja toodet kui tal on kannu armatuur ka veel kaasa.
Ausalt öeldes ma ei saanud ega saa praegugi aru sinu probleemist? Ei oska arvutada? Ei tunne numbreid? Ei tea nelja matemaatika põhitehet ega oska neid kasutada arvutamisel? No olgu, kui soovid, et foorumlased arvutaksid sinu eest, siis palun pane siia kirja absoluutselt kõik vajalikud materjalid, erinevate töövahendite hinna, transpordikulud jnejne .. ja me üritame neid matemaatika nelja põhitehet kasutades asjast sotti saada.

Võta puhkust, su jutt on puhas soe sitt.
Mitte miski ei takista mind siit küsimast kasvõi naela hinda. Tihtipeale tuleb arutelus välja varjatuid/teadmata asju mida arvesse võtta.
Kunagi läksin hotelli ja mingi tegelane tegi mulle paeukseukse lahti. Sinu loogika kohaselt ma ei saanud ise hakkama. Hakkad eemalt näpuga näitama, näe ei oska ise ust lahti teha, võta lingist ja tõmba! No puhka jalga, mees.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 101 korda
On tänatud: 252 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

uku778 kirjutas: 22 Nov 2024, 22:28 ... soe sitt.
Mitte miski ei takista mind siit küsimast kasvõi naela hinda.
Tihtipeale tuleb arutelus välja varjatuid/teadmata asju mida arvesse võtta.
...
Küsida võib kõike ja vastus peab väärima küsimust.
Senikaua, kui küsimused on infotühjad on ka vastused sama infotühjad.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Äärenurk
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Äärenurk »

:jooma Need, mille ümber teema keerleb, ei ole mingid kannud. :jooma
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 69 korda

Lugemata postitus Postitas Prill »

Ma ei ole ka ehitus, ammugi vundamendi asjatundja, aga samuti teemaarendus jääb segaseks, kus piltide ja isetegemise jutu järgi ei oleks tegu miski "kannuga" vaid taldmikuga vundamendipostiga ehk postvundamendiga.
Vundamendikann on nagu nõuka ajast juba tehasetoode, kus valmis valatud taldmik ja "postiraketis", mille saaks nagu toetada looditud tihendatud aluspinnale ja kannu tühimikku valada siis kas otse postid või ankrupoldid/plaadi või mis iganes kinnitusviis valida.

Ise vundamendikannude tegemise mõte jääb hägusaks, võiks sel juhul teha juba kohe taldmiku ja sellele postvundamendi.
Arvatavalt KANN seal iseloomustuse tulenebki sarnasusest nt kohvikannule, seest õõnes anumat meenutav kuju nt https://grillmangrills.ee/10610-large_d ... -black.jpg
Nt siin erinevaid vundamenditüüpe näidatud, sh kannvundamenti http://mark.planet.ee/projekt/vundament ... mendid.pdf
Siin allapoole kerides ka näha vundamenidkann https://kiilibetoon.ee/toode/vundamendikann-17-9/ - hakata seda ise tegema.. :roll:

Lisaks targutusi.. :)
Ka näiteks tänavalgustuse rajamisel kasutatakse nn postikanne, mis on seest õõnsad posti toetavad vundamendid.

Vundamendikannu idee ja kõrgem hind võib kompenseeruda nt ajas, tööjõukulus aga ka distantsis.
Piltlikult kui tahta nt nulltsükli tööd teostada piiratud ajaga (nt enne pakast), võib nende kannudega saada vundmendi maha olenevalt objekti suurusest loetud kraanatundidega vs postvundament koos iga posti raketise ehituse/rihtimise/valamise/kivistumisega võib ajaline kulu ulatuda nädalatesse-kuudesse (ehk + tööjõukulu)..
Distants võiks tähenda a'la kui betoonitehasest kaugem objekt, Eesti skaalal vast ei olegi paar-kolmsada kilomeetrit sinna tänna, aga mujal ilmas nt kunagisel suurel nõukogude maal kus sajad-, tuhanded kilomeetrid tühja maad asustada võib olla uue karjääri/betoonitehase alternatiiv panustada valmiselementidele nt nendel vundamenikannudele, mille läbi objektil betoonitööde mahtu saaks kahandada miinimumini ehk a'la kuni käsitisi opereeritava segumasinani millega postid kannu plommida.
Urmas
autodidakt

Prill kirjutas: 25 Nov 2024, 16:10 Ma ei ole ka ehitus, ammugi vundamendi asjatundja, aga samuti teemaarendus jääb segaseks, kus piltide ja isetegemise jutu järgi ei oleks tegu miski "kannuga" vaid taldmikuga vundamendipostiga ehk postvundamendiga.
Mu poeg, sa oled paranemise teel! ;) ;) Teema algatajal on paranemiseni veel pikk tee! ;)
Vasta