Köögipliidi kubu/õhupuhasti välise mootoriga?

Õhu vahetamine, õhu kuivatamine, õhu niisutamine, õhu jahutamine
AlanBStrd
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Köögipliidi kubu/õhupuhasti välise mootoriga?

Lugemata postitus Postitas AlanBStrd »

Köögipliidi kohal olevad nn kubud/õhupuhasti üldiselt lõugavad. Mida võimsamad, seda rohkem. Lõugamine häirib peaaegu kõiki, mõnesid aga nii palju, et pigem lasevad köögi ja kogu majapidamise rasvaauru, sodi ja haisu täis, aga seadet sisse ei lülita.

Kas eksisteerib seadmeid-lahendusi, kus õhku imev pump jääb õue, lakka vms kohale, kus seda on vähem kuulda?
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 6 korda

Re: Köögipliidi kubu/õhupuhasti välise mootoriga?

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

Muidugi. Mootori võib panna suvalisse mugavasse kohta köögi ja katuse vahel. Ka katusele kui ip sobib. Aga suva mootori juhtimist (imemisvõimsuse astmed) ei pruugi käima saada. Kui mul vaja oli, siis nt Falmec-il oli väline mootor + seda juhtiv kubu olemas.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 346 korda
On tänatud: 405 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Nagu optimist88 oma kogemustest kirjeldas, siis olen ka ise näinud oma teenuste tellijate juures, kus kubu mootor on kusagil kaugel, a'la pööningul või katusest läbi viidud.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
netmaster
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 18 korda

Lugemata postitus Postitas netmaster »

Mul on kubu köögisaare kohal laes. 700W mootor on pööningul. Selleks, et võimsust/kiirust muuta, peavad kubu ja mootor omavahel kokku sobima. Kuna mul on kubu nupud laes, siis juhin teda kaasas olnud puldiga. Ma olen aru saanud, et välised kubu ventilaatorid on sellised, kus mootor ja propeller on eraldatud ja rasvane õhk ei tuhise mootorist läbi. Mul on lihtsalt kandiline plekist kast, pole uurinudki mis seal sees on. Eks ta müriseb ikka, kuid kindlasti oluliselt vähem, kui toas olev mootor. Samas tõmbab vägevalt. Ei tea, kas kubule tohiks vendi summuti ka vahele panna, aga mul igatahes ei ole. Juba ehitamise ajal tuleb kas kõri või vähemalt viiesooneline kaabel kubu juurest pööningule panna.
Kubu ja ventilaator kokku maksid umbes tonni, pigem veidi peale isegi.
kaimagk
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 77 korda
On tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

Mul töö jures on resto kubul 1.25 kW mootor, see 700 W ikka päris korralik koju :). Endal kodus ka ilusti pööniingule 160 toru vahele pandud ventilaator(äkki mingi 250 W), tõmbab nii et peab vaatama et kartulid pannilt ära ei “ kao”, ja kuulda on vaid õhu liikumist :)
Vasta