Kuidas kipsi välisnurgad kinnitada?
Kuidas kipsi välisnurgad kinnitada?
Lugemata postitus Postitas Rainer_U »
Rootsis ehitades nõuti meilt iga 10 cm tagant kruvi. Samas Eestis üks maaler soovitas, et paned lihtsalt paika ja siis Siloite pahtel peale ja pahtliga ta püsibki.
Kuidas õigem siis oleks?
Rainer
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 11 korda
Re: Kuidas kipsi välisnurgad kinnitada?
Lugemata postitus Postitas Manowar »
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
-
- autodidakt
- On tänanud: 339 korda
- On tänatud: 403 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kui eestlastest üldehitajad paigaldaksid kipsi ka "ruoootshi standardi" järgi, siis võiks ka metallnurka nende standardi järgi panna, aga seni, kuni paljud meie omad lõikavad kipsplaati vabakäejoone järgi, jääb kahjuks see väljamaa standard unistuseks. Meil peab pahtlit veel lahjendama veega, et metallnurk ei jääks järgima paksema pahtli sisse vajutatuna lainelise nurga profiili, vaid võtaks nurgale sirge kuju. Sellepärasst ei kasuta ma juba ammu seda metall-paber nurgateipi, sest nendega kopeerisin alati kipsipaigaldajate vabakäe lõikeid. Ma olen selliseid naljanumbreid näinud, et anna kannatust!sashaobrok kirjutas:Tore kohe vaadata, kuidas ruoootshi standard nõuab, aga eestlane paneb ikka tatiga....
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 11 korda
Lugemata postitus Postitas Manowar »
Kas see postitus oli suunatud teemaalgatajale või minule ja mis on su jutu sisu?....selgita oma lühikest sõnavõttu veidi pikemalt ja arusaadavamalt.sashaobrok kirjutas:Tore kohe vaadata, kuidas ruoootshi standard nõuab, aga eestlane paneb ikka tatiga....
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vee võhik »
-
- autodidakt
Olen näinud neid jämepahtliga kinnitatud nurkasid, mida on tulnud hiljem maha kiskuda ja uuesti üle teha. Esiteks ei ole jämepahtel mõeldud teipide/nurkade kinnitamiseks- liiga pehme ja vähe liimainet sees ning hiljem kui mingigi väikem värin või tugevam toetumine või põrutus või lööb akna tuuletõmbusega sinna nurga pihta, lööb kohe prao sisse. Teiseks on jämepahtel liiga suure teraga, et teda nurka korralikult suruda.vee võhik kirjutas:mina katsin kipsnurgad jämepahtliga, seejärel vajutasin metallnurga tugevalt sinna pahtli sisse,külge. perforeeritud aukudest välja tulnud pahtli silusin siledaks, kontrollisin, et nurgad oleks korrektselt kinnitunud ja lasin ära kuivada. seejärel pahteldasin kõik jämepahtliga üle. lasin ära kuivada, lihvisin ja katsin peenpahtliga, lasin kuivada ja lihvisin. tulemus ok, samas see paberteip metalliga oli minu jaoks suht keeruline kasutada ja tulemus oli ka halvem.
Selle jämepahtliga metallnurka on suudetud paigaldada nii, et ideaalselt sirge, vertikaalne kipspale oli peale paigaldust 1,5 cm keskelt "vibus" ja seda suutis teha paberitega ning 4-5 aastase kogemustega "maaler" (jutumärgid meelega).
Endale võid nii teha, aga teistele tehes ei soovita.
-
- külaline
ja samas, mina ju pahteldasin nurgad hiljem peenpahtliga üle, ehk siis peaks nagu piisavalt tugevad olema? et, siis kuidas on õige? minu poolt tehtud nurgad on hetkel küll väga ok, muidugi samas ma ei saa garanteerida mis nad on aastate pärast. samuti ilmselt omab tähtsust, millega need nurgad hiljem katta (tapeet, värv jne)
anna head nõu!sest ilmselt need küsijad siin ei ole proffid, vaid isetegijad, kellel ei ole ratastel lexust pahteldamiseks ja kogemusi ehituses:)
-
- autodidakt
Teemalagtajale andis Manowar juba ammendava vastuse ja seepärast ei hakanud teda kordama, kuigi ise kasutan vuukides ja metallnurkade kinnitamiseks valmispahtleid tähistusega "J". Nende puhul ei ole eri tootjate vahel suuri erinevusi märganud ja kannatab kõigi tuntumate omadega teha. Siloitte kuivsegu ei kasuta, kuna ei viitsi segamisega mässata, ei pruugi alati saavutada samasugust konsitentsi ja hinnas vahet ei ole. Minu esimene postitus oli rohkem mõeldud Sasha......-le. Samas teemaalgataja nagu aru sain, teenis Rootsis ja teenib praegu Eestis leiba selle ametiga (maaler) ja siis võiks nagu sellist elementaarset, viimistluses pidevalt vajaminevat asja teada, et kuidas need metallnurkad kinnitatakse. Sheetrocki, Gyproki, Knaufi kodulehtedel peaksid ka vist õpetused olema.
-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Ah, mis sa ikka vabandad, aga mina panen tõesti ainult pahtliga ja kui nurgad ikka lainetavad, siis lahjendan pahtlit kergelt.vee võhik kirjutas:olgu urmasr, aga sina kinnitad ka nurgad siiski vaid pahtliga. jah tõesti teemaalgataja ilmselt ei ole algaja, sorry minu viga. mina lihtsalt tahtsin teemast leida"uba" kuidas on õigem:)
Juba jõudsid veel küsida kuni kirjutasin, aga olgu .
Kui vähegi võimalik, kasuta nurkade kinnitamiseks vuugipahtli tähistusega "J". Kruvide ja naelapeade katmine enne ei ole oluline kui kasutad täitepahtlit ja hiljem teed peenpahtliga üle. Eks sa ise pead vaatama kui lohku need kruvi-/naelakohad on kuivanud, et hiljem, pärast peenpahtlit ei oleks lohke, muidu pead hakkama parandusi tegema.
Urmasr
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kipsidiletant »
Aga mida teha siis, kui välisnurk on suurem kui 90 kraadi - nürinurk siis. Kas metallribaga teip on ainukeseks lahenduseks või on ka mingeid spets metallnurki olemas? Võib-olla saaks neid 90 kraadiseid metallnurki ka laiemale painutada, aga kahtlen veidi selle õnnestumises...
-
- autodidakt
Annab ka neid metallnurki laiemaks painutada, aga ei soovita proovida kui pole erilisi kogemusi, läheb lihtsalt kalliks. Kui ikka väga soovid proovida, siis mõõda nurk välja, aseta haarade otsad libedale põrandale, võta 2 või 2,5m krohviliip (sellel on tagaküljel pikiõnarus), aseta liibi õnarus nurgale ja hakka õrnalt, võimalikult palju/pikalt korraga vajutama. Kergelt kooldub see niivõinaa. Peale seda pead selle lössis nurga klambripüstoliga nurka kinni laskma ja ära pahteldama. Nurga kinnitamisel kasuta pikka loodi!kipsidiletant kirjutas:.... Kas metallribaga teip on ainukeseks lahenduseks või on ka mingeid spets metallnurki olemas? Võib-olla saaks neid 90 kraadiseid metallnurki ka laiemale painutada, aga kahtlen veidi selle õnnestumises...
Nüüd teine variant- helista või kirjuta Talfors OÜ-sse (asub Jüris), sest neil peaks olema müügis nurgatugevndus (oli vist ameeriklaste toode). See nurk on paberile kleebitud plastiribast (sarnane paber-metallnurgateibile, aga suts laiem) ja jääb igavesti vingelt/tugevalt kinni. Oma silmaga näinud katsetust- eelmisel päeval paigaldatud nurgale anti päris mitu korda puust harjavarrega, vars läks katki, aga nurka lahti ei löönud ja nurgal endal oli paar kerget mõlki.
On ka kolmas variant- aja nurk pika latiga krohvides korralikuks ja pane seesama metall-paberteip nurgale peale.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kipsidiletant »
nurga laiemaks painutamine täitsa toimis.
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 93 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Kas kinnitada Uniflotiga on hea mõte?
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 47 korda
- On tänatud: 61 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Toona olid põhjamaades laiemad nurgad mida tõesti kinnitati kruvidega. See perforeeritud nurk mida meie kabandusvõrgust saada ei ole võimalik ja ei ole ka vajalik kruviga kinnitada - tõmba nurka pahtel ja suru nurk pahtli sisse ja tõmba pahtliga siledaks.
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu