Planeedi Maa päästmine

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 84 korda
On tänatud: 139 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

kunn24 kirjutas: 25 Sept 2024, 22:03 proovieksamit (B-kat), sain 70% ja põrusin ... niuksed subjektiivsete hinnangute teemad, mille puhul range vastus oli välistatud
Lahendasin ka sama testi ühe hooga (14 min) ja ei pöördunud tagasi kahtlasemaid asju üle kontrollima-mõtlema. Tulemus oli 78 %. Pärast vastuseid kontrollides sain küll kõigest aru, milles olin mööda pannud, st minuarust mingeid subjektiivse hinnangu küsimusi seal küll ei olnud, täiesti mõistlikud küsimused. Too mõni näide mille puhul range vastus oli VÄLISTATUD?
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

-10 km/h sõitmise kohustus ülekäiguraja lähedal, kui autod tee servas pargivad (formaalselt sellist nõuet pole).
-Millisele liiklusmärgile pöörab juht esimesena tähelepanu, kui märgid on tee servas järjest (õige vastus oli, et teisele, kuna see on mingi jalakäijate jama) :scratch: .
-Veel trammi ees vasakpööret teha tahtev masin tuli kindlasti otseliikujal läbi lasta. Seletuses ma viidet sättele ei näinud. Oli lakooniliselt, et trammi ei tohi segada. LS-i säte § 45 lg 9 on nii:"Kui sõiduk takistab trammiliiklust, peab juht trammitee vabastama. Vastassuunast läheneva sõiduki juht peab vasakule pöörava sõiduki juhile andma võimaluse vabastada trammitee."
-Ei sobinud vastus, et kui samaaegselt teevad masinad vastassuundaest parem ja vasakpööret, siis parempöörde sooritaja rakendab eesõigust. Seletus oli mingi ähmane soga, mida võib juurde rääkida, aga ei saanud eesõiguse kasutamise vastust lugeda valeks.
-Seisva trammi lahtiste uste juures auto seismist loeti valeks (tegelikult ohutuse aspektist suht vajalik). Ehk vastuse valeks lugemise kaal ei saanud olla 100%.
-Siis 0,1 %% alkoholi teemat loeti valeks (õige oli 0,2), millega reaalses elus võmmid hakkavad juba tõmblema ja nii oli ka totter küsida, sest vere alkoholisisaldust ei mõõda kohapeal keegi. Õhus on õige piirväärtus 0,1 mg/l.
-Reguleerija küljepealt vasakule pööre on vaieldav, mitte ükski reguleerija sellist jama reaalselt näha ei taha ja hakkab vehkima ning pildilt pole täpselt näha, kas reguleerijal on mõni käsi välja sirutatud. Ehk võimalik, et isegi on õige lahendus, kuid reaalsusega mitte kooskõlas. Reaalses elus reguleerija laseb vasakpöörded teha alati eraldi käsuga. Parem olnuks sellist küsimust vältida. LS § 10.

Paistab, et tegelik probleem oli selles, et tüübid panid sellised küsimused oma veebi, mida eksamil eeldasid (easy money), aga ametnikud toimetasid omapäi ja algas põrumine.
Viimati muutis kunn24, 26 Sept 2024, 21:30, muudetud 1 kord kokku.
A23
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

Sain 5 viga, aga kuna päeval nägin seda Kunni postitust, siis ilma oleks vast rohkem vigu teinud.
Mul justkui autokoolist oli meeles, et trammist võib alles siis mööduma hakata, kui uksed sulgeb, raudteeülesõidukoha 5 m ei olnud ka meeles, siis maantee numbri teema ja veel paar asja.

Meenub, kui 2 a tagasi tegin BE tarvis teooriaeksamit, siis tollased küsimused olid vähem eksitavad, siis oli aga ka Liiklusseadus värskelt läbi loetud ja tulemus oli 1 mitteoluline viga.
Rein Sa
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Rein Sa »

Kunn24-le: ma pole küll LS-i kõige uuemaid reegleid lugenud, aga mäletan, et kui tramm seisab peatuses, uksed lahti ja kedagi peale ja maha ei tule, siis ei pea ootama uste sulgumist, vaid võis ettevaatlikult edasi sõita. Keelatud oli takistada reisijate peale ja maha minemist. Järelikult LS järgi oli õigem vastus, et ei pea auto seisma, kui pildil pole peale ja maha tulijaid ja testi küsimused ongi koostatud seaduse kohaselt.
EH.INS.
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Kohus mõistis Van Goghi maali pihta suppi visanud kliimaaktivistid vangi
"Teie tegevus oli äärmuslik, ebaproportsionaalne ja kriminaalselt idiootne," teatas kohtunik.
https://www.err.ee/1609473631/kohus-moi ... stid-vangi
Urmas
autodidakt
On tänanud: 338 korda
On tänatud: 402 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Veel sellestsamast artiklist.
Plummer tegi ka 20-minutilise pöördumise ning rääkis, et ka Emmeline Pankhurst, Mahatma Gandhi ja Nelson Mandela võitlesid õigluse eest ja said selle eest omal ajal karistada.
Vau, kus kukkusid ennast omaaegsete vabadusvõitlejatega võrdlema. Miks nad ennast ei võrdle Lenini, Stalini jt selliste "suurkujudega"? Nood on ju kah vangis istunud oma ideede eest. Mania grandiosa on selle diagnoosi nimetus. ;)
Mis puutub Plummeri enda tegevuse võrdlemisse Emmelinega, siis, kas Plummer teadis ka seda, et näiteks Šveitsis said naised valimisõiguse alles aastal 1971(!!!) ja naised said seal õiguse iseseivalt töötada või omada pangakontot alles aastal 1985(!!!). Kus oli Plummer tol ajal? Ta vist ei rippunud isa kottideski. ;)
Šveits jäigi viimaseks vabariigiks Läänemaailmas, kus naised endale valimisõiguse said. 7. veebruaril 1971 toimunud uuel rahvahääletusel toetas naiste valimisõiguse kehtestamist 66 protsenti hääletanud meestest. Sama aasta 31. oktoobril toimunud parlamendivalimistel osalesid naised täieõiguslike valijatena. Parlamenti valituks osutus 11 naist ehk 5,5 protsenti parlamendiliikmetest. Valitsusse pääses esimene naine 1984. aastal.[59]

Mõned saksakeelsed kantonid venitasid naiste valimisõiguse kehtestamisega kohalikul tasandil veel kauem. Appenzell Innerrhodeni poolkanton oli naistele sunnitud kohalikul tasandil valimisõiguse andma Šveitsi ülemkohtu korraldusel 1991. aastal.
Allikas https://et.wikipedia.org/wiki/Naiste_valimis%C3%B5igus
Rühmituse andmetel on praegu kongis ligi 26 Just Stop Oili aktivisti. ...
Mitmed inimõiguste eksperdid leiavad, et sellised karistused on ebaproportsionaalsed ning piiravad inimeste õigust protestida.
Arvestades sigaduste hulka, siis minu arvates on neid roheökoterroristidest aktiviste veel ebaproportsionaalselt vähe kongis istumas ja karistusaja pikkused on samuti ebaproportsionaalselt lühikesed võrreldes nende eeskujudega. Näiteks Nelson istus vangis 27 aastat.
Mida on ette võetud kasvõi suhteliselt hiljuti siin meie riigis tegusenud autorehvide tühjaks laskjatega? Ei ole kuulnud ega lugenud, et neid "kastirattureid" oleks vangi pandud või neilt välja nõutud summasid materiaalse kahju tekitamise eest. Miks? :scratch: Autoomanikele on ju kahjud tekitatud.
Ei saanud rahu ja guugeldasin veidi. No on ikka eeskujud Plummeril.
Emmeline Pankhurst asutas Naiste frantsiisimise Liiga, kuid see jäi pooleli tema abikaasa surma tõttu 1898. 1903 asutas ta Naiste Sotsiaalse ja Poliitilise Liidu (Women's Social and Political Union), mis oli tuntud oma sõjakuse poolest. Sinna kuulusid sellised naised nagu Annie Kenney, Emily Davison ja Ethel Smyth, samuti ta tütred Christabel ja Sylvia Pankhurst.

Tema teine tütar, Adela Pankhurst emigreerus Austraaliasse, kus ta oli poliitiliselt aktiivne alguses Austraalia Kommunistlikus Parteis ja siis fašist Austraalia Esimeses Liikumises.
https://et.wikipedia.org/wiki/Emmeline_Pankhurst
Urmas
autodidakt

Siinsete kommentaatorite hulgas on kindlasti kedagi, kes on osa oma teadlikust elust elanud eelmise riigikorra ajal ja teavad, mis oli kiidulaul avalikkuses ülemaailmse kommunismi võiduks? Kui palju see tolleaegne kiidulaul erineb tänapäeva rohelisest mõtteviisist? Minu jaoks 1:1-le täpselt sama kui terminid välja arvata. Ajalugu kordub väikeste variatsioonidega. ;)
Urmas
autodidakt

Ei ole kaugel aeg kui meie tänaste roheliste esivanemate omaaegsed protestimise tulemused(põhimõtteliselt peatati fosforiidi kaevandamine) saadetakse pikalt ja läheb fosforiidi kaevandamiseks, kuid nüüd juba rohepöörde nimetuse all.
Nimelt asub fosforiidikihi peal graptoliitargilliit ehk vana nimetusega diktüoneema-kiltkivi, mis sisaldab vanaadiumi, mis on samuti rohe- ja digipöördeks vajalik kriitiline toore. ....

.... Samal ajal kui geoloogid alustasid proovipuurimistega, saatis kliimaministeerium kooskõlastusringile maapõueseaduse ja keskkonnatasude seaduse muutmise eelnõu. Eelnõu kohaselt suureneb riigi roll uute kaevanduste rajamisel ning samuti peab kaevandatud toorme väärindamine leidma aset Eestis.
Allikas https://majandus.postimees.ee/8104390/e ... ses-mottes
EH.INS.
Ehitusguru
Ehitusguru

Kogu aeg mainitud - kõik, mis võimalik võtta ka võetakse...
"Rohepööre" / "Maa päästmine" jms ei puutu asjasse ja ei ole argument
Ainuke argument on majanduslik heaolu - meeldib või mitte pole argument
EH.INS.
Ehitusguru
Ehitusguru

Sotsidest

Läänemets:
Turumajanduse aeg on läbi...
Lauri:
Ilmselt tundub talle uhkelt kõlavat see, et saab öelda, et tänu temale tuleb siia purskkaev, sinna pargipink ja kolmandasse kohta ausammas. Valijale kohe meeldib! Ja kui saab anda veel raha, palju ja rohkelt – mis sellest, et teiste oma –, siis oled ju lausa kangelane! Ja kujutad ette: saab öelda, et tänu minule võeti neilt vereimejatelt ettevõtjatelt rohkem raha ära – siis tuleb lausa õnn õuele...
Ja veel palju huvitavaid ja sarkastilisi kommentaare...
Aga näitab kenasti sotside mentaliteeti: ümberjagamine ja sotside vaatenurgast ja ikka teiste raha...
Urmas
autodidakt

Kui hakkasin erakonda valima, mõtlesin Rohelistega liituda, aga nad on õnnetus seisus, poliitilise jõuna nõrgad. Reformierakonnas olen sellepärast, et olen liberaal ja kliimateemad pole nišiteemad, vaid puudutavad kõiki valdkondi.
Väga omakasupüüdlik mõtlemine ja selmet aidata nõrgemaid, saatis ta nad hoopis pikalt.
Nii mõnelgi eksperdil on usk ja lootus täiesti kadunud, et inimkond suudab kliimakriisi lahendada. Sinul on see lootus säilinud?
(Mõtleb pikalt.) Jah, võib siis öelda, et on säilinud, kuna ma tean, mis on lahendused, aga…
Huvitav, mis takistab teda järgmise nädala esmaspäeval kliimakriisi lahendamast kui tal on lahendused juba olemas? Erakond on ju õige. :scratch:
Paljud Eesti inimesed peavad kliimakriisi mingiks abstraktseks probleemiks ja tunnevad kuumast suvest rõõmu. Kas üldse saab midagi teha, et keskmine eestlane mõistaks, et kliimakriis hakkab meid, meie lapsi puudutama?
Ma ei tea, kas sellest oleks kasu, kui kogu Eesti käiks ringi ja mõtleks, et olukord on nii halb. See muutus on ikkagi poliitikute juhtida. Eks sellele teeb karuteene EKRE, kes väidab mitte millegi alusel, et asjad lähevad paremaks. See on üsna pahatahtlik.
Tema vastuse iseloomustamiseks võib öelda, et ta tõupuhas reformierakondlane. Kõiges halvas on süüdi EKRE. Ma ei oska arvata, et kus kuradi kohast on tal pärit arvamus, et Eesti Vabariik koos kõigi oma kodanikega on süüdi planeedi Maa kliimasoojenemises? No nii vale puu all haugub kui veel olla saab. ;)
Kas sul on ka Eesti lipp aknalaual?
On olnud, aga praegu on seal Euroopa Liidu ja vikerkaarelipp.
Kas teda valisid Eesti Vabariigi Riigikogu saadikuks Euroopa Liidu tähestikulised või siiski Eesti Vabariigi kodanikud? Ja selline isik esindab Eesti rahvast?
Oeh, seda ajakirjaniku poolt vahendatud lapsikut juttu oli artiklis hulgim. Miks ma arvasin, et riigikogulased on siiski psühholoogiliselt tugevamad isiksused, kes ei pea iga kuu käima psühholoogi juures oma muresid kurtmas, et kui raske tal on? Kas see on sisemine ebakindlus või idioodi järjekindlus, millega ta tegeleb?

Tsiteeringud siit artiklist https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... aga-hirmul
EH.INS.
Ehitusguru
Ehitusguru

Mida oled teinud või tegemata jätnud kliimakriisi tõttu?

Nii mõndagi, aga paljut ma siiski veel ei tee.
Lähetustele lendan lennukiga.
Mul pole aega, et kuskil seilata või kolm päeva bussiga sõita.
Nagu enamus kisakõridest rohepöördelisi - mina ütlen mida teised peavad tegema aga mul endal selleks jamaks küll aega pole ja krt võtaks, see on ju sitaks ebamugav...
Urmas
autodidakt

EH.INS. kirjutas: 04 Okt 2024, 19:38 Nagu enamus kisakõridest rohepöördelisi - mina ütlen mida teised peavad tegema aga mul endal selleks jamaks küll aega pole ja krt võtaks, see on ju sitaks ebamugav...
Väga palju on räägitud, et ajalugu kordub ja need tänapäeva rohepöörased on nagu Piiblis kirjeldatud Jeesupoiss, kes olevat öelnud, et käige mu sõnade, mitte mu tegude järgi. ;) Ei ole nagu sattunud lugema-kuulma, et mis sigadusega ta hakkama sai ja talle seda ette heideti, et selline mõte/vabandav lause tema poolt. Äkki keegi targem oskab mind valgustada? No nii üldhuvi mõttes.
Viimati muutis Urmas, 04 Okt 2024, 20:29, muudetud 1 kord kokku.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

K:Saad igal kuul kätte 4611 eurot. Kas riigikogulase palk on piisav?
V:Minu arvates küll. Materiaalsed väärtused ei ole minu jaoks eriti olulised.
:amen:
Urmas
autodidakt

kunn24 kirjutas: 04 Okt 2024, 20:17
K:Saad igal kuul kätte 4611 eurot. Kas riigikogulase palk on piisav?
V:Minu arvates küll. Materiaalsed väärtused ei ole minu jaoks eriti olulised.
:D
See vastus kindel jah nüüd küll ei tundunud olevat. Ah, eks ta järgmisel seansil oma ihupsühholoogilt küsib, et kas riigikogulase palk on piisav või ei ole? ;) Huvitav, mitu % ta oma palgast annetab erinevatele organisatsioonidele planeedi Maa päästmiseks kliimasoojenemisest. Loomade varjupaikadele annetuste tegemine ei päästa planeeti Maa kliimasoojenemisest!
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kui võimulolija tunneb isikliku prsega, et asi on vale, siis võib jutt kiirelt muutuda.
"Von der Leyeni poni murdmine vallandab jahi huntidele"
https://maailm.postimees.ee/8109152/von ... -huntidele
EH.INS.
Ehitusguru
Ehitusguru

Mitte esimest korda ei loe seda, et EL-i tuuakse negatiivse näitena:

JPMorgan CEO Jamie Dimon:
America used to be a ‘can-do nation.’
Now it’s as bureaucratic as Europe.
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 47 korda
On tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

EH.INS. kirjutas: 04 Okt 2024, 19:38
Mida oled teinud või tegemata jätnud kliimakriisi tõttu?

Nii mõndagi, aga paljut ma siiski veel ei tee.
Lähetustele lendan lennukiga.
Mul pole aega, et kuskil seilata või kolm päeva bussiga sõita.
Nagu enamus kisakõridest rohepöördelisi - mina ütlen mida teised peavad tegema aga mul endal selleks jamaks küll aega pole ja krt võtaks, see on ju sitaks ebamugav...
Eks see natuke maitse asi on - minule pigem sobib 3 päeva bussisõitu 3 tunniste sõiduaegadega ja iga öö hotellis mitte 4 tundi lennukis järjest. +vaated ja erinevad ekskursioonid. Lennuk on minu arust kõige ebamugavam reisimismeetod üldse - ainus hea asi selle juures on kiirus.
EH.INS.
Ehitusguru
Ehitusguru

Täitsa nõus...
Aga polegi vaja selle juures karjuda maailma päästmisest vms mula ajada...
Urmas
autodidakt

Sellest, milliste sõiduvahenditega sõidutati Ulli-Greta ÜRO koosolekule ei olnud mitte ühtegi sõna sellest, et kuidas ta sinna sattus ei olnud mitte ühtegi sõn, isegi mitte kahetähelist. Ei usu, et ta sattus ÜRO koosolekule Loll-Ivani meetodil(minu soovil, havi käsul), kuid sellest sisuturunduslikust "rohepurjekast", millega ta tagasi koju sõitis(?), pasundas millegipärast kogu maailma meedia. Olgu, vist veidi liialdasin, sest Põhja-Korea uudistest Ulli-Greta tegemistest ei õnnestunud lugeda mitte ühtegi rida. ;)
Muretsen, sest juba paar nädalat ei ole temast midagi kuulda. Ravil? Kuidas on ravi tulemused? Kipub ikka veel trepile istuma minema? Läheb teine külmale kiriku kivitrepile istuma ja võib veel senisele diagnoosile lisaks saada põiepõletiku. Kas ta ikka sooja aluspesu pani ennem ihu ümber probleemide vältimiseks? :scratch: Noh, olen juba kord selline alturistlik muretseja teiste probleemide osas.
EH.INS.
Ehitusguru
Ehitusguru

Kollektiivne muidu mõistlike kodanike hullumine / ekstaasi sattumine / ajupesule allumine pole ju midagi erilist
Näiteid on ju küllaga ja igast ajaloo perioodist
Konkreetne situatsioon ei erine ju millegi poolest - ja tipneb "doktorikraadiga"
Kui see pole kollektiivne lolliks minemine siis mis veel võiks olla
Vasta