Kasvuhoone vundamendi lammutamine
-
- Uus kasutaja
Kasvuhoone vundamendi lammutamine
Lugemata postitus Postitas renoveerija »
Palun nõu vana kasvuhoone vundamendi lammutamise osas.
Vana kasvuhoone vundament, ümbermõõt ligi 40 meetrit. Vundamendi paksus ca 15-20 cm ja sügavus ca 20 cm maa peal ning 40-50 cm maa all. Maapinna piiril jookseb ka üks armatuur.
Püüdsin piikida, aga isegi korraliku (ca 12 kg) piigiga on see ikka väga ropp ja aeganõudev töö. Kas kellelgi on mõtteid, kuidas seda saaks kiiremini/mõistlikumalt ära lammutada? Suurt koppa sinna peale lasta ei saa/soovi.
Vana kasvuhoone vundament, ümbermõõt ligi 40 meetrit. Vundamendi paksus ca 15-20 cm ja sügavus ca 20 cm maa peal ning 40-50 cm maa all. Maapinna piiril jookseb ka üks armatuur.
Püüdsin piikida, aga isegi korraliku (ca 12 kg) piigiga on see ikka väga ropp ja aeganõudev töö. Kas kellelgi on mõtteid, kuidas seda saaks kiiremini/mõistlikumalt ära lammutada? Suurt koppa sinna peale lasta ei saa/soovi.
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 66 korda
- On tänatud: 33 korda
Re: Kasvuhoone vundamendi lammutamine
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
….soovitaksin veel suuremat piiki ja sellist mis ikka töötab ka( ma mõtlen et hammerdab korralikult, mitte ei värista tööriista)…..noo ja järgmised juba õhupealt jne….
…ps: eks piikda peab ka nati muidu oskama, ei saa suvaliselt kusagilt keset betooni rapsima hakata, loodan et töövõtted ikka õiged
…ps: eks piikda peab ka nati muidu oskama, ei saa suvaliselt kusagilt keset betooni rapsima hakata, loodan et töövõtted ikka õiged
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 299 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Lõikad relakaga sooned sisse ja siis piigid. Olen selle nipiga ka õige parema raudbetoonist jagu saanud. Ja nii läks - 3 cm soont siis piik, jälle 3 cm ja piik.
-
- Regulaarpostitaja
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas ristu »
Vahest on heast kuvaldast rohkem abi ja kuula ka siili nõuandeid.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 97 korda
- On tänatud: 246 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Kuvalda kiil on vales suunas aga kivide lõhkumiseks sobib paremini jorm kivikirves (killud lendavad külgedele), millega saab hiljem ka jonnakaid puupakke lõhkuda.
https://espak.ee/epood/toode/kivikirves ... itvarrega/
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas renoveerija »
See kõlab mõistliku soovitusena, aga sellise tempoga läheb mul vähemalt kuu aega, et see kõik korda saada. Kas tõesti muid paremaid lahendusi pole, kas või minitraktoriga kuidagi kangutada, nö peksta, või saab neile saha asemele panna mingit sarnast piiki vmt?
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 47 korda
- On tänatud: 61 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Mul vedeles 2 aastat õue peal mullahunnik. Tükk aega mõtlesin, et tassin tasapisi ämbritega minema. Kuna direktor esitas ultimaatumi siis tellisin rendikopa ja nädalavahetusega oli plats puhas Ehk, et mida tahan öelda on see, et oled oma mõttekäiguga täiesti õigel teel - minu meelest. Saab rendist nii väiksema kopa kui ka sellele sobiva piigi vajadusel. Raha see muidugi maksab, aga ega päris tasuta niikuinii seda tööd tehtud ei saa. Ei näe kuskandis oled, ise pärnumaal ja nädalavahetus kopaga (2,7T) läks mul koos kohaletoomise, äraviimise ja kütusega 165€. Ise tegin töö muidugi, mootoritunde tuli ca 6 Ja teisaldatav kogus mulla-kivi segu 10 kerghaagise koormat kokkuleppel naabriga naabri krundile. Piigi asemel võid proovida lammutada ka väiksema kulbiga (mina kasutasin vaid 1000mm planeerimiskulpi)
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 299 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Usu, ei ole paremat. Kui käppa saad, läheb kiiremini. Kasuta suure kettaga teemantrelakat - saad sügavama soone lõigata. Kõigepealt soone servad piigiga. Siis lõikad vakku uue sügavama soone, piikad. Lõpuks lõin kuvaldaga soone kohal betoonitüki puruks.renoveerija kirjutas: ↑22 Sept 2024, 20:10See kõlab mõistliku soovitusena, aga sellise tempoga läheb mul vähemalt kuu aega, et see kõik korda saada. Kas tõesti muid paremaid lahendusi pole, kas või minitraktoriga kuidagi kangutada, nö peksta, või saab neile saha asemele panna mingit sarnast piiki vmt?
Üksjagu lõhutud - nii raudbetooni kui eliitbetooni (eriti kõva oli) Küljepealt, vundamentidesse ülalt jne. Nii 40 cm paksust kui ka 15 cm paksust
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 97 korda
- On tänatud: 246 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Siin on hea näide õppimiseks, et ehitamisel on mõistlik kohe arvestada ka lammutamise kulusid.
Et kasvuhoone vundamendiks sobib rohkem kuivalt ritta laotud fibo plokk, kui valubetoon.
Et kasvuhoone vundamendiks sobib rohkem kuivalt ritta laotud fibo plokk, kui valubetoon.
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu