Külmast autost sooja kööki toodud montaaživahu balloon plahvatas ja põhjustas suure varalise kahju
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 1 kord
- On tänatud: 34 korda
Külmast autost sooja kööki toodud montaaživahu balloon plahvatas ja põhjustas suure varalise kahju
Lugemata postitus Postitas Äärenurk »
Tuleb ettevaatlik olla. Kuigi ilma hapniku juurdepääsuta ei tohiks reaktsiooni tekkida?
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 22 korda
Re: Külmast autost sooja kööki toodud montaaživahu balloon plahvatas ja põhjustas suure varalise kahju
Lugemata postitus Postitas Walter2 »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 34 korda
- On tänatud: 90 korda
Re: Külmast autost sooja kööki toodud montaaživahu balloon plahvatas ja põhjustas suure varalise kahju
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Montaaživahu ballooni väljapaiskunud sisu oli katnud nii sisustuse, köögitehnika, seinad ja lae kui ka kõik köögis olnud esemed, lisaks oli avanenud kraanikausi veekraan ja ummistunud äravool, mistõttu sai köök ka veekahjustusi. Montaaživahus sisalduv liim rikkus kõik pinnad ja esemed.
Pilti ja juttu kõrvutades, tekib mul arvamus, et pistis ballooni kraanikaussi ja lasi sooja vee jooksma. Plahvatuse "epitsenter" tundub olema ka keset kraanikaussi. Kuid see on vaid minu arvamus. Mu arvamus sellistel puhkudel on tihti ekslik.
Kuna kindlustus asjaga tegeleb, siis ei tohiks asi omanikule olla rahaliselt hull. Maalehe 2 lõiku on lisaks kindlustuse reklaam.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 84 korda
- On tänatud: 139 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 33 korda
Lugemata postitus Postitas Ac457765 »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 97 korda
- On tänatud: 246 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Kunagi sai huvi pärast gaasipliidi praeahjus üks balloon pauguga lõhki lastud ja pliidi küljed läksid kenasti kummi.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 12 korda
- On tänatud: 17 korda
Lugemata postitus Postitas Scott »
Veekahjude kohta ei oska arvata, aga kuidas ballooni sisu viimistluse ära sai rikkuda? Kas hakati kohe lapiga puhastama (laiali määrima)? Selle vahu pidanuks laskma ära kuivada ja siis oleks selle kenasti kätte saanud.
Sügisel viskasin poolikule rõhu kaotanud balloonile betoonitüki õues peale, popsatus jättis samasuguse ulatusega segaduse, kuid piisad paisusid lumemarja suurusteks kuulikesteks.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 27 korda
Lugemata postitus Postitas elektron »
Kui vedel makroflex jõuga vastu pinda lendab, siis ei tule ta ka peale kuivamist lahti. Teine asi, kui auglselt kuskilt praost või vuugi vahelt välja pressib ja juba on pealmine kiht tahke.
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 33 korda
Lugemata postitus Postitas Ac457765 »
Lugemata postitus Postitas new1 »
-
- Regulaarpostitaja
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas Mario002 »
Hea, et maja õhku ei lennanud!kunn24 kirjutas: ↑18 Jaan 2023, 13:39 Loos on huvitav lõik:
Montaaživahu ballooni väljapaiskunud sisu oli katnud nii sisustuse, köögitehnika, seinad ja lae kui ka kõik köögis olnud esemed, lisaks oli avanenud kraanikausi veekraan ja ummistunud äravool, mistõttu sai köök ka veekahjustusi. Montaaživahus sisalduv liim rikkus kõik pinnad ja esemed.
Pilti ja juttu kõrvutades, tekib mul arvamus, et pistis ballooni kraanikaussi ja lasi sooja vee jooksma. Plahvatuse "epitsenter" tundub olema ka keset kraanikaussi. Kuid see on vaid minu arvamus. Mu arvamus sellistel puhkudel on tihti ekslik.
Kuna kindlustus asjaga tegeleb, siis ei tohiks asi omanikule olla rahaliselt hull. Maalehe 2 lõiku on lisaks kindlustuse reklaam.
-
- Regulaarpostitaja
Lisaks on kraaniakaussidel üleujutuse kaitseks eraldi ava. Olen ka ise üritanud auku torus kiirparandusena vahuga täita ning minu kogemustel vesi uhab selle lihtsalt minema ega kuiva ta kuhugile. See ei tähenda, et ta hiljem kuskil torustikus ei hakkaks kuivama, aga selleks peab ikka korralik kogus torustikku sattuma.
Tundub nagu väljamõeldud jutt.
Ehitusvahte saab pinnalt puhastada atsetooniga või spetsiaalsete puhatusvahenditega. Viimased on kõik atsetooni baasil (mis ma näinud olen), kuid maksavad rohkem kui pudel atsetooni.
-
- autodidakt
- On tänanud: 339 korda
- On tänatud: 403 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Sinu kommentaari tsiteering kuulub vist hoiatuste rubriiki "Ärge seda kodus järgi tehke!".Mario002 kirjutas: ↑07 Sept 2024, 12:02 Olen ka ise üritanud auku torus kiirparandusena vahuga täita ning minu kogemustel vesi uhab selle lihtsalt minema ega kuiva ta kuhugile. See ei tähenda, et ta hiljem kuskil torustikus ei hakkaks kuivama, aga selleks peab ikka korralik kogus torustikku sattuma.
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 16 korda
Lugemata postitus Postitas A23 »
Õnnestus ka ühe "plahvatuse" tagajärgi näha. Abiruumis oli üks Makroflexi purk pikemaks ajaks (vist 10+ a) kapi ja seina vahele jäetud ja see seal üks hetk lõhki läks. Pauk oli olnud üsna vali, kostis läbi vaheloleva tühja toa kolmandasse tuppa välja. "Saagikus" oli muljetavaldav, seinad, põrand, lagi täis. Õnneks peale kuivamist sai enamuse vaevata maha, kuna ruumi tolmutõrjega ei oldud pikemat aega vaeva nähtud Kõige kauem läks inimesel käe puhastamisega, oli teadmatusest sisse torganud ja puhastusvahendit ei olnud ka käepärast.Urmas kirjutas: ↑08 Sept 2024, 00:31Sinu kommentaari tsiteering kuulub vist hoiatuste rubriiki "Ärge seda kodus järgi tehke!".Mario002 kirjutas: ↑07 Sept 2024, 12:02 Olen ka ise üritanud auku torus kiirparandusena vahuga täita ning minu kogemustel vesi uhab selle lihtsalt minema ega kuiva ta kuhugile. See ei tähenda, et ta hiljem kuskil torustikus ei hakkaks kuivama, aga selleks peab ikka korralik kogus torustikku sattuma.
Vaatasin purgi jäänused üle, pikikeevitus oli alumisest otsast oksüdeerunud ja sealt siis lõpuks järele andiski.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 97 korda
- On tänatud: 246 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Niimoodi võib iga suvaline valesse keskkonda (garaažinurka, keldrisse) vedelema jäetud aerosoolpurk pauku teha.
Ja kui põhja äärest lõhkeb, siis ei saa purk vaikselt tühjaks susiseda vaid pritsib sisu kindlasti laiali.
-
- Regulaarpostitaja
Proovida ju võib, aga arvestage, et suure tõenäosusega saate vahuse veega vastu vahtimist
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed