Paekivi vundamendi soojustamine PUR ???
kuidas soojustada oma elamist
-
- Uus kasutaja
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 1 korda
Paekivi vundamendi soojustamine PUR ???
Lugemata postitus Postitas Toivo72 »
Tere, majal on maa sees paekivi vundament . Maa peal siis klombitud paekivi sokkel. Kuna kogu maja soojustamisega kasvas sein väljapoole siis mõtlesin soojustada vundamendi ja sokli PUR vahuga ja peale mingi kiudtsement plaat,
Uurides aga inimeste kogemusi PUR vahuga siis hakkasin avastama üha rohkem negatiivset PUR vahuga ja arvan nüüd, et PUR ei sobigi vanade majade vundamentidele, kus puudub vee/niiskuse tõke.
Kui muidu saab niiskus välja hingata sokli pinnalt siis peale PUR üle katmist ei ole niiskusel kuhugi kuivada.
Maja asub Läänemaal, suht niiskel pinnasel ja hetkel probleeme ei ole niiskusega majas, või soklil.
Minu küsimus, kui jätta kõrvale soojustuse aspekt kas mu suund antud küsimuses on õige, et välistada tekkida võivad niiskus probleemid siis ei pane vundamendile/soklile PUR vahtu. Lihtsalt kruvin soklile im. prussid ja plaat peale.
Soovitan FB grupis ,,reaalsed vead ehituses,, lugeda PUR kohta. Endal on tuttav, kes soojustas PUR sisetingimustes ja PUR jäigi haisema. Lõpuks kraapis maha.
Uurides aga inimeste kogemusi PUR vahuga siis hakkasin avastama üha rohkem negatiivset PUR vahuga ja arvan nüüd, et PUR ei sobigi vanade majade vundamentidele, kus puudub vee/niiskuse tõke.
Kui muidu saab niiskus välja hingata sokli pinnalt siis peale PUR üle katmist ei ole niiskusel kuhugi kuivada.
Maja asub Läänemaal, suht niiskel pinnasel ja hetkel probleeme ei ole niiskusega majas, või soklil.
Minu küsimus, kui jätta kõrvale soojustuse aspekt kas mu suund antud küsimuses on õige, et välistada tekkida võivad niiskus probleemid siis ei pane vundamendile/soklile PUR vahtu. Lihtsalt kruvin soklile im. prussid ja plaat peale.
Soovitan FB grupis ,,reaalsed vead ehituses,, lugeda PUR kohta. Endal on tuttav, kes soojustas PUR sisetingimustes ja PUR jäigi haisema. Lõpuks kraapis maha.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 307 korda
Re: Paekivi vundamendi soojustamine PUR ???
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Kui vundamendi taga keldrit polee siis maa all soojustada pole mõtet, enamusees tühi töö.
Kui on kelder lased vundameendi soojustusplaadid vahuga vastu vundamenti.
Sellega päri - PUR vaht ei ole vundamendi soojustamiseks sobiv.
Kui on kelder lased vundameendi soojustusplaadid vahuga vastu vundamenti.
Sellega päri - PUR vaht ei ole vundamendi soojustamiseks sobiv.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 60 korda
- On tänatud: 113 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Kogemuste põhjal pakun, et maa sees on paekivivundament laotud väga ebatasane.
Sinna vahuga soojustusplaatide paigaldamine võib osutuda komplitseerituks või jäävad plaatide taha suured õhukanalid, mida kaudu õhk liigub ja külm pääseb plaatide taha. Sellisel juhul soojustamise efektiivsus võib osutuda nullilähedaseks.
Lisaks on vaht märgudes nagu švamm, mis minu arust ei ole kõige õigem asi seal soojustuse ja kivi vahel.
Korraliku tulemuse saamine tavaliselt ei ole nii lihtne.
Kaevad lahti, enne krohvid või valad betooniga vajalikul määral pinna sirgeks, paigaldad korralikult, tihedalt vastu sirget aluspinda soojustusplaadid nii, et nende taga puuduksid õhukanalid.
Sinna vahuga soojustusplaatide paigaldamine võib osutuda komplitseerituks või jäävad plaatide taha suured õhukanalid, mida kaudu õhk liigub ja külm pääseb plaatide taha. Sellisel juhul soojustamise efektiivsus võib osutuda nullilähedaseks.
Lisaks on vaht märgudes nagu švamm, mis minu arust ei ole kõige õigem asi seal soojustuse ja kivi vahel.
Korraliku tulemuse saamine tavaliselt ei ole nii lihtne.
Kaevad lahti, enne krohvid või valad betooniga vajalikul määral pinna sirgeks, paigaldad korralikult, tihedalt vastu sirget aluspinda soojustusplaadid nii, et nende taga puuduksid õhukanalid.
-
- Ehituspenskar
Sõltub töö tegija kvaliteedist. Õhk plaadi taha ei pääse kui kõik servad kinni lasta. siis tekib seisev õhk, mis vastupidi aitab isolatsioonile kaasa. Ja vahtu saab lasta vastu paekivi kõik lohud on korrektselt täis. Ise olen seda meetodit kasutanud, samuti plaadi paigaldamisel olen kaks külge kenasti küljepealt suletuks lasknud.
Mõned on muidugi ka paekivi siledamaks krohvinud aga mina sinna oma aega ei raiskaks.
Mõned on muidugi ka paekivi siledamaks krohvinud aga mina sinna oma aega ei raiskaks.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas Prill »
Tundub kinnine klubi see FB grupp - need kellel FB-d pole ligi ei pääse. Seega ei oska arvata kui kvaliteetne ja sisuline see PUR vahu käsitlus seal on.Toivo72 kirjutas: 13 Juul 2024, 20:08 Soovitan FB grupis ,,reaalsed vead ehituses,, lugeda PUR kohta. Endal on tuttav, kes soojustas PUR sisetingimustes ja PUR jäigi haisema. Lõpuks kraapis maha.
"PUR vaht" iseenesest ei ütle midagi, samasugune lühike kui rääkida lihtsalt "villast", mille alla saab mahutada nii lambavilla, klaasvillad, kivivillad jm.
Muidu PUR vahu paigaldajad vist rerklaamivad tehnoloogia pärinevat USA-st ja kasutusel aastakümneid. Selle pinnalt eeldaks, et nii tehnoloogia, kui materjaliomadused-kestvus võiks olla tänaseks hästi uuritud, ehk on isegi miskid sertifikaadid olemas ja ette näidata.
Tüürin sinna suunda, kui kuskil on PUR vahu kasutamisel negatiivsed kogemused, kas on kindlaks tehtud ka põhjus, ekspertiisid jne, millest probleem seisnes, kas:
- PUR vahtu kasutati vales kohas
- kasutati valet vahtu õiges kohas
- rikuti tehnoloogia nõudeid nt liiga külmas, kuumas, niiskes jne
- vahu materjale hoiustati valesti nt lasti kuskil laos läbi külmuda jne
- vahu koostisosi doseeriti valesti
- vahutamist tegev operaator ei olnud pädev, nt ei pidanud kinni olulistest nõuetest
- jne-jne
kümneid põhjuseid võib olla, miks mõni materjal võib osutuda justkui "ehitusveaks", samas mõnes teises riigis-kontinendil kasutusel pikalt ja probleeme ei esine, vähemalt massiliselt mitte.
Muidu seda PUR vahu kasutamist vundamentidel ikka palju näha, just renoveeritavate hoonete puhul.
Idee poolest ju kinnisepooriga vaht võiks toimida nii soojustuse kui niiskustõkkena, kui seda laialdaselt kasutatakse ju on projektis ette nähtud, kui on projektis järelikult on materjal-tehnoloogia kuidagipidi tunnustatud, sertifitseeritud jne.
Kui on probleemid oleks huvitav teda, mis on nende ühisosa, kas kõikide PUR vahu pakkujatel-paigaldajatel esineb probleemi, või on mingid ühised jooned, mis võib viidata nii konkreetsele tootele või paigaldaja süsteemsele veale.
Vundament on muidugi hea koht kus vead võiva end peita pikalt, sest silma ju ei hakka ja kui muid suuri hädasid ei kaasne, ei tarvitsegi teada, et soojustus või niiskustõkked vigased või ajas järgi andnud.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 87 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Selge see, et FB kontot omamata ei saa sealset sisu lugeda. Aga teisest küljest on Toivo72 viide FB grupile päris huvitav - on juba nagu enesestmõistetav, et kõik on FB liikmed.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 65 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Üsna suur osa infost ja aruteludest liigub tänapäeval läbi sotsiaalmeedia paraku. Mis probleem selle FB konto tegemisega teil on? Tean ka ühte kellel mingid vandenõuteooriad, aga samas käib ringi telefoniga kus pidevalt sisse lülitatud andmeside ja asukohamäärang - see teda millegipärast ei häiri.
-
- Uus kasutaja
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas Toivo72 »
Tänud kõigile meestele arutelus osalemast.
Selle PUR vahu just vundamendile sobiva kinnise pooriga ja vundamendi tööde ja seal olevate vigade kohta on palju huvitavat infot ja arutelu just fb/s. Põhi viga vist ei olegi vahus vaid oskustes paigaldada ja kohas tingimuste. Ning kuna läheb maa alla või plaadi/krohvi taha peitu siis ei ole vead ka näha kohe.
Minu jaoks on see PUR nüüd lõppenud teema. Loobusin kuna vundamendi asukoht on niiskes kohas ja kardan kinnise pooriga PUR taha kogunevat niiskust.
Ütlen ausalt, mul ka ei ole fb kontot. Kasutan naise fb kontot.
Selle PUR vahu just vundamendile sobiva kinnise pooriga ja vundamendi tööde ja seal olevate vigade kohta on palju huvitavat infot ja arutelu just fb/s. Põhi viga vist ei olegi vahus vaid oskustes paigaldada ja kohas tingimuste. Ning kuna läheb maa alla või plaadi/krohvi taha peitu siis ei ole vead ka näha kohe.
Minu jaoks on see PUR nüüd lõppenud teema. Loobusin kuna vundamendi asukoht on niiskes kohas ja kardan kinnise pooriga PUR taha kogunevat niiskust.
Ütlen ausalt, mul ka ei ole fb kontot. Kasutan naise fb kontot.
-
- Ehituspenskar
Tavaline püstolvaht võib jah vesistes kohas mitte sobida aga alternatiiv on segu (pätsukestega) plaadipanek.
Vesises kohas ma vundamenti soojustades nagunii maapinnast allapoole ei läheks.
Vesises kohas ma vundamenti soojustades nagunii maapinnast allapoole ei läheks.
Lugemata postitus Postitas olaviv »
PUR vahtu on nii kinnise kui avatud pooriga. Kinnise pooriga on oluliselt kallim ja siit kohe ahvatlus koonerdada. Arusaadavalt see avatud pooriga variant ei sobi vundamendile ega maa alla. Sama lugu ka muude vahust plaatidega.
Niiske vundament iseenesest pole veel probleem. Halb on see kui niiskus sealt levib konstruktsiooni mis ei tohi märjaks saada. Pikas plaanis on halb ka see kui niiske vundament tihti läbi külmub.
Niiske vundament iseenesest pole veel probleem. Halb on see kui niiskus sealt levib konstruktsiooni mis ei tohi märjaks saada. Pikas plaanis on halb ka see kui niiske vundament tihti läbi külmub.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu