Ehitamine vanale vundamendile

Jaan63
külaline

Ehitamine vanale vundamendile

Lugemata postitus Postitas Jaan63 »

Tere.

Soov rekonstrueerida vana talumaja. Suurimad tööd puudutavad vana rehealust (maja ots ca 8x8m), kuhu on plaanis tekitada saun/duširuum ja suur kaminasaal. Katus on antud koha peal oma aja ära elanud ja seetõttu mädanendu ka seinad. Vundament ulatub hetkel ca 1 m üle maapinna, valamisel kasutatud täiteks maakive. Kas oleks mõeldav antud vundamendi kasutamine, arvestades, et see vajab täiendavat soojustamist ja isolatsiooni. Kandeseinasid juurde teha plaanis ei ole ja palkosa taastamise asemel plaanis puitkarkassi kasutamine. Millest peaks antud olukorras alustama?
YXKYL
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 2
Liitunud: 31 Jaan 2008, 17:49

Re: Ehitamine vanale vundamendile

Lugemata postitus Postitas YXKYL »

Mul täpselt sama küsimus,ainult et mädand palgi tahan fiboga asendada.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10711
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 290 korda

Re: Ehitamine vanale vundamendile

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Oluline on, kui sügavale ulatub vundament? Vanasti ei viitsitud maasisse kaevata. Küll nähtud lihtsaid lautasid, kus need meetrised seinad mängivad. Niikaua, kuni neil oli palgid peal siis pole vahet. Kui aga tahad tänapäevaseid materjale kasutada siis see mängimine lõhub need materjalid.
Kui vundament on alla külmumissügavist siis saab kasutada. Kui ei ole siis lõhuks maha ja kasutaks kivid või mis iganes uue vundamendi või seinte ehitamisel ära.
Vasta