vee filtreerimine survepesurile

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi

milline veefilter on teie survepesuri ees?

Nöörfilter puhastab kogu tarbevee, s.h. pesurile
0
Pole hääli
Pesuri vesi ei läbi nöörfiltrit. Pesuril on oma, eraldi müüdav võrkfilter
4
80%
Pesuri vesi ei läbi nöörfiltrit. Pesuril on pesuri komplektis olev võrkfilter
1
20%

Hääli kokku: 5

optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 14 korda
On tänatud: 9 korda

vee filtreerimine survepesurile

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

Vee filtreerimine survepesurile. Majapidamise vee kulu on ca 100 m3 aastas. Pesur kulutab sellest 1-2 %. Siiani on pesur ühendatud garaaži kraani, mille vesi ei läbi nöörfiltrit, ainult oem filtrike pesuri ees. Lähitulevikus tahan uue pesuri osta. Äkki peaks pesuri vee ka läbi nöörfiltri võtma? Praegune pesur hakkas 5-6 aastaga pulseerima, mingi klapp või tihend tahab vahetust vist.
suvaline
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 27 korda

Re: vee filtreerimine survepesurile

Lugemata postitus Postitas suvaline »

Miks luua soodne keskond bakterite vohamiseks nende nöörfiltritega? Miks neid üldse kasutatakse? Kas sellepärast, et naabrimehel on? Kuidas üldse mehaanilised osakesed satuvad Teie tarbevette, et neid kindlasti erimeetmetega eraldama peaks?
Äärenurk
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Äärenurk »

suvaline kirjutas: 12 Juun 2024, 19:25 Kuidas üldse mehaanilised osakesed satuvad Teie tarbevette…
Jah, palun selgitage, kuidas on see võimalik.
Alexy
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 39 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Alexy »

Selgitan: "veepeegel" on ca 3m peal suvel, kaevu sügavus on 8m ja tegemist sisuliselt pinnaveega. Kaks filtrit pumba juures(nailon ja nöör) ning kolmas enne köögisegistit(söe) ja nö.puurkaev rajatud 1935(manteltoru maa sees ca 50cm) ning edasi kolmnurkne. Lapsepõlvest mäletan, et ämbri põhjas oli alati mingi sade, eriti peale vihma...ahjaa, kaev on paekivis ning mulda oli enne täitmist ca 10-15cm ja praegu vast pool meetrit.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 38 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

..........
Viimati muutis kunn24, 14 Juun 2024, 12:32, muudetud 1 kord kokku.
Juhe teab kõike.
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Äärenurk kirjutas: 12 Juun 2024, 21:17
suvaline kirjutas: 12 Juun 2024, 19:25 Kuidas üldse mehaanilised osakesed satuvad Teie tarbevette…
Ma ei tea kas satuvad. Olen filtrid pannud kõigi oma elupindade veele juba 25 aastat. Keldrisse, garaaži jne toast jahedamasse ruumi. Nöörfilter + süsi. Kogu elu kraanivett joonud, (nendest) bakteritest ei tea ma (küll) midagi. Kas teie mõlemad väidate, et nöörfilter on erimeede ja "veevärgivee" kasutajatel seda reeglina vaja pole? Aga söefilter? Ise pole kunagi kasutanud? Kunn ka samas paadis?
suvaline
Ehitusguru
Ehitusguru

optimist88, aga miks Te neid filtreid kasutate? Kaugel metsa sees oma veevarustus ja ei oska midagi muud välja mõelda? Ei usalda ühisveevärgi vett?
Äärenurk
Ehitusguru
Ehitusguru

optimist88 kirjutas: 13 Juun 2024, 13:37
Äärenurk kirjutas: 12 Juun 2024, 21:17
Ma ei tea kas satuvad. Olen filtrid pannud kõigi oma elupindade veele juba 25 aastat. Keldrisse, garaaži jne toast jahedamasse ruumi. Nöörfilter + süsi. Kogu elu kraanivett joonud, (nendest) bakteritest ei tea ma (küll) midagi. Kas teie mõlemad väidate, et nöörfilter on erimeede ja "veevärgivee" kasutajatel seda reeglina vaja pole? Aga söefilter? Ise pole kunagi kasutanud? Kunn ka samas paadis?
Mina väidan, et vahel on "veevärgivee" kasutajatele ka filtrit vaja.
Tegelikult ootasin, et kasutaja suvaline selgitaks, kust need silmaga nähtavad osakesed torustikku pääsevad?
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja

suvaline kirjutas: 13 Juun 2024, 14:42 optimist88, aga miks Te neid filtreid kasutate? Kaugel metsa sees oma veevarustus ja ei oska midagi muud välja mõelda? Ei usalda ühisveevärgi vett?

Ma ei usaldanud veevärgi vett eelmisel sajandil, vanad veetorustikud olid igas mõttes mitmekesised. Inertsist lasen samamoodi edasi. Nöörfiltri välispind läheb 6 kuuga koledaks. Teie seisukoht ja argumendid?
suvaline
Ehitusguru
Ehitusguru

Usalduse probleemide korral tuleb arsti poole pöörduda. Kuni pole selge, kust Te oma tarbevee saate siis ei oska ka argumenteerida ja seisukohta võtta. Pinnavesi versus põhjavesi? Põhja-Eesti või Lõuna-Eesti? Hüdrogeoloogia on suht lihtne.
@Äärenurk: kui ei oska raua valentsuse muutmisega midagi toredat peale hakata.
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja

suvaline kirjutas: 13 Juun 2024, 16:16 ...kust Te oma tarbevee saate siis ei oska ka argumenteerida ja seisukohta võtta.
siit ostan https://www.sakumaja.ee/vesi/
Äärenurk
Ehitusguru
Ehitusguru

suvaline kirjutas: 13 Juun 2024, 16:16 @Äärenurk: kui ei oska raua valentsuse muutmisega midagi toredat peale hakata.
Kui hoone sisendisse neid osakesi saadetakse, siis võib järeldada, et veevärgi pidaja ei oska raua valentsusega midagi peale hakata?
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja

suvaline kirjutas: 13 Juun 2024, 16:16 Usalduse probleemide korral tuleb arsti poole pöörduda. Kuni pole selge, kust Te oma tarbevee saate siis ei oska ka argumenteerida ja seisukohta võtta.
Ma eile kirjutasin kust vesi pärit. Kas teie poolt tuleb nüüd midagi konkreetsemat või piirdute filosoofilise lobaga?
suvaline
Ehitusguru
Ehitusguru

optimist88, mina pole õige inimene andmaks Teile hinnagut ärevushäire vmt. Ilmselt on Teil peas mingi paradigma, et nii peab olema, et mitu filtrit jne.
Vaatasin vee-ettevõtte poolt tehtud veeanalüüse ja minu kui spetsialisti jaoks on kõik selge. Mina ei kasutaks ei nöör- ega söefiltrit. Kui siis tahkete osiste jaoks Permasterit (automaatse puhastusega, ma laisk ju). Kui seadet ei oska leida siis aitan.
toomas
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas toomas »

suvaline kirjutas: 14 Juun 2024, 12:30 optimist88, mina pole õige inimene andmaks Teile hinnagut ärevushäire vmt. Ilmselt on Teil peas mingi paradigma, et nii peab olema, et mitu filtrit jne.
Vaatasin vee-ettevõtte poolt tehtud veeanalüüse ja minu kui spetsialisti jaoks on kõik selge. Mina ei kasutaks ei nöör- ega söefiltrit. Kui siis tahkete osiste jaoks Permasterit (automaatse puhastusega, ma laisk ju). Kui seadet ei oska leida siis aitan.
Tere.

Permaster hea. Aga kui hinna ütled, siis sellega ka kõik lõppeb.

Toomas.
suvaline
Ehitusguru
Ehitusguru

Toomas,
valikute küsimus. Permasteri saad odavamalt, kui ostad otse maaletoojalt.
Kui kokku arvutada nende nöödfiltrite hind ja katki läinud seadmete hind siis tasub Permaster end suht kiiresti.
Samas on ka inimesi oma ärevushäirega, kes peavad saja mikroni suurust Permasterit liiga "hõredaks" ja ongi ostnud kaks liivafiltrit (üks pesus, teine töös).
Vaatasin Saku Maja veeanalüüse: rauda ca 100 mikrogrammi (lubatud kuni 200). See hakkabki rauabakteri toel nöörfiltris kasvama ja see pole teps mitte hea. Joo parem see raud endale sisse, tõstad hemoglobiini taset ja aneemia ei ohusta.

Ühelt inimeselt küsisin, et miks ta soovib igal juhul karedusest lahti saada, endal vannitoa kapi serval Ca ja Mg topsikesed. Miks ostad seda kräppi apteegist, joo parem oma vett ja leota veekeedukannu kord kuus sidrunhappega. Igal juhul tuleb odavam.
Walter2
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas Walter2 »

optimist88 kirjutas: 12 Juun 2024, 10:25 Praegune pesur hakkas 5-6 aastaga pulseerima, mingi klapp või tihend tahab vahetust vist.
Ilmselt pumba korpuses mikropragu ja surve läheb sealtkaudu maha. Levinud viga näit. Kärcherite puhul.
Walterscheid
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Walterscheid »

Minul hakkas pulseerima kui püstoli otsadüüs katlakivine
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Pole kärcherit, mis ei tilguks, n..ks, ei läheks katki mõni rulli käepide jne. Täitsa imelik, et selline asi nii levinud on.
Juhe teab kõike.
võhik
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas võhik »

optimist88 kirjutas: 12 Juun 2024, 10:25 ....Äkki peaks pesuri vee ka läbi nöörfiltri võtma? Praegune pesur hakkas 5-6 aastaga pulseerima, mingi klapp või tihend tahab vahetust vist.
Mida sa pulseerimiseks nimetad ?

Minul "pulseerib" K7 pesur just siis, kui see kinnistu peafilter umbe hakkab minema ja rõhk sellest langeb...

Aga peale selle on sõel veel ka mudakogujas ja miskisugune ka veemõõtjas..
Ja siis veel mõned torustiku terasest vidinad 25 aastaga ilmselt roostetavad...
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja

võhik kirjutas: 18 Juun 2024, 17:01
optimist88 kirjutas: 12 Juun 2024, 10:25 ....Äkki peaks pesuri vee ka läbi nöörfiltri võtma? Praegune pesur hakkas 5-6 aastaga pulseerima, mingi klapp või tihend tahab vahetust vist.
Mida sa pulseerimiseks nimetad ?
Hea küsimus. Ei suuda standby olekus rõhku ülal hoida, läheb sekundi murdosaks käima iga x aja tagant. Nt 10 sek intervalliga.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Jah, selle p..a sees on rõhuregulaatori korpuses pragu. Tüüpiline.
Tavaliselt toimub remont selle ja klapiploki kompleksse vahetuse teel. Saad natuke aega kasutada, kuniks jälle.
Juhe teab kõike.
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja

See on praegu ka kasutatav. Vähemalt aasta juba teeb seda asja aga saab kasutada ikka. Ebamugav standby-s hoida aga tööd teha ju saab. Ei ole kollane btw, sinine on. Nilfisk. Tahtsin nüüd rohkem jõudlust ja ostsin 3-faasilise. Nüüd vaja õli vaja vahetada ja kaalub palju. Aga jaksab ka 8).
Vasta