Puit vees

T25
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 932
Liitunud: 14 Mai 2007, 13:15
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 9 korda

Puit vees

Lugemata postitus Postitas T25 »

Eelmised sillapostid tegin kuusest. 8 aastaga on on ikka suht ära mädanenud. Kas saar , jalakas vms peaks paremini vees vastu?
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10874
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 311 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Puit vees

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Tamm on vist selline puu, mis vees eriti ei idane ega mädane. ;) 10-20 aastat jões ligunenud ja uuesti kuivatatud tammetüve minu teada tavaline saag vist ei võtagi või nüristub kohe. Või äkki midagi vaigusemat nagu lehis?
Käisin staabis mõistust teritamas ja tuli veel paar uitmõtet. Ma ei tea, et kui palju sul neid poste on vaja, kuid kas sa taaskasutusele ei ole mõelnud? Näiteks EL(?) aeg-ajalt vahetab välja ka betoonist elektriliinide poste. Uuri, mida nende vanade postidega tehakse. Kui pikad need on, ei tea ja samamaoodi ei tea kui pikki sillaposte sul on vaja. Ühest postist saad ehk 2-3 tala, lihtsalt relakaga ära tükeldada ja käru peale tõsta. Kuidas sa need taladeks püsti ajad, ei ole minu mure. ;) Idee järgi peaks betoonist postid vastu pidama rohkem kui 8 aastat. Või kui saad kusagilt nihverdada immutatud puidust elektriposte. Ennetan roheliste kisa oma ideele ja küsin kohe, et kas maa sees olev posti osa ei eritagi immutusel kasutatud ja looduse jaoks mürgiseid kemikaale pinnasesse, mille kaudu see võib jõuda ka põhjavette? Või mööda posti külge misiganes sademetega pinnasesse ja sealt edasi? Nagu olen aru saanud, T25, siis sulle meeldib netiavarustes surfata ja mu uitmõtted andsid midagi mõttetegevuseks, siis hakka pihta. ;)
Vasta