Hoone lamutamine ja moodulmaja asemele.

ehituslubadega jms seonduv
new1
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 518
Liitunud: 18 Mär 2011, 17:40
On tänatud: 11 korda

Hoone lamutamine ja moodulmaja asemele.

Lugemata postitus Postitas new1 »

Ma siin eluaeg korterites elanud, aga nüüd idaneb kerge mõte Tartus kusagile Ihastesse mingi pisem suvila laadne toode ehk osta, millele hammas peale hakkab. Siis vaikselt vaadata ja raha koguda ning kaugemas tulevikus see vanem putka maha seal lammutada ja moodulmaja peale lasta tõsta. Kui reaalne selline asi üldse linnastatud aladel oleks, st kas lubatakse seda teha, kas hoonet veidi laiemaks ja kõrgemaks oleks reaalne saada lasta teha? Või kas üldiselt peab hoone kõrgus vanaga samaks jääma ja vundamendi osast laiemaks teha ei või? Neid odavamapoolseid putkasid seal vaadanud olen, siis suht madalad kõik ja sellised pisikesed, ümberringi suured ja kõrgemad majad. Niisiis kui lihtsalt see asi käia võiks ja kas pigem õnnestuks või pigem ei õnnestuks selline asi?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10643
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Hoone lamutamine ja moodulmaja asemele.

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Teada saad kui KOV paberid esitad. Teadmiseks - kuni 60 m2 ja max 5m kõrge saad esitada ehitisteatisega, saadad moodulmajalt saadud joonised oma nime all edasi ja kui tuleb teade - sobib siis püstitad.
Kui on suurem siis küsid KOV projekteerimistingimused (ehitisregister) seal on kõik muu kirjas (lubatud max. kõrgus jne.) Siis tellid maamõõtmise (alusplaan), koostad projekti seaduses ettenähtud korras. Maksta tuleb riigilõivud.
Targemad ostavad justnimelt -60 m2 moodulmaja ja on suudetud juba 1 kuu pärast sees elada.
Kui on olemasolev putka siis saab ka seda renoveerida nii, et asemel ongi moodulmaja.
Pööra tähelepanu paberite korrektsele vormistamisele. KOV ei saa keelduda aga nad on üliosavad mistahes vea sinu kahjuks keerama.
Vasta