Gaasiküttele lisaks elektriküte

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
kahveljaan
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 3
Liitunud: 29 Nov 2019, 11:21
On tänanud: 1 kord

Gaasiküttele lisaks elektriküte

Lugemata postitus Postitas kahveljaan »

Tere. Olemas gaasikatel, mille taga paar korterit. Sealt saame kütte (põrandaküte) ja tarbevee. Tarbevee jaoks eraldi paak (400L), mida siis hoitakse soovitud temperatuuril. Tekkis küsimus, et kas kuidagi oleks võimalik saada osa järjest rohkem kõikuvatest elektrihindadest (pean silmas just soodsamaid tunde). Ehk kas on mingit võimalust lisada süsteemile veel elektriküte, et see siis lisaks gaasiküttele tööle lülitada sel ajal, kui elektri hind soodsam kui gaasi hind. Ühe variandina olen näinud, et on mingeid soojavee paake, millele lisaks saab panna juurde elektritenni. Sellisel juhul, aga kasu vaid tarbevee soojendamisel. Kuna elektri hind on tavaliselt kõige odavam öösel, kui tarbevee tarbimine kõige väiksem, siis kokkuhoid eriti väike. Aga kas on mingeid lahendusi (mõistlike kuludega, et asi ära tasuks), kus me saaks erinevad küttesüsteemid paralleelselt tööle panna? Ise mõtlesin, et miks ei võiks nad ka jadamisi olla, ehk elekter soojendab gaasikatlasse minevat vett. On igasuguseid kombineeritud küttelahendusi (õhk+gaas, päike+gaas jne), aga mitte ei leia gaas+elekter. On keegi millegi sellisega kokku puutunud või on seal mingeid tehnilisi või füüsikalisi piiranguid, miks ei peaks seda saama teha? Tänud.
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1605
Liitunud: 23 Nov 2008, 14:22
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 12 korda
Kontakt:

Re: Gaasiküttele lisaks elektriküte

Lugemata postitus Postitas Veikko »

Seda, et saad elektrihinna odavamalt kui gaasist toodetu energia on väheusutav. Ainult siis kui paned päikesepaneelid, kuid seal ka olemas omahind ja 4 kuud ei tooda see süsteem midagi.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10857
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 309 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Gaasiküttele lisaks elektriküte

Lugemata postitus Postitas Urmas »

kahveljaan kirjutas: 12 Mär 2024, 19:15 Aga kas on mingeid lahendusi (mõistlike kuludega, et asi ära tasuks), kus me saaks erinevad küttesüsteemid paralleelselt tööle panna?
Ise jääks, just sinisega rõhutatut silmas pidades, väga-väga kahtlevale seisukohale.

OT. Seoses mõistega "mõistlikud kulud" tuli meelde ammune anekdoot. Juku sai geograafia õpetatajalt päevikusse märkuse, et Jukul ei olnud tunniks kaasa võetud poliitilist gloobust. Juku isa kirjutas õpetaja märkusele vastuse, et seni kuni maailmas on poliitiliselt nii ebastabiilne olukord, tema Jukule poliitilist gloobust ei osta.

OT mõte selles, et ise kohe kindlasti ei torma raha raiskama/investeerima igatsugu süsteemide peale raha kokku hoidmiseks. Vist ei tasu ära ehk "investeering" võib olla nii plussmärgiga kui ka miinusmärgiga ja millal see raha paigutus ükskord hakkab kokkuhoidu andma. Liiga muutuv on hetkeseis igatsugu variantide puhul.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10643
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Gaasiküttele lisaks elektriküte

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

kahveljaan kirjutas: 12 Mär 2024, 19:15 Tekkis küsimus, et kas kuidagi oleks võimalik saada osa järjest rohkem kõikuvatest elektrihindadest (pean silmas just soodsamaid tunde). Ehk kas on mingit võimalust lisada süsteemile veel elektriküte, et see siis lisaks gaasiküttele tööle lülitada sel ajal, kui elektri hind soodsam kui gaasi hind.
Ikka saab. Eraomanik kasutab tarbevee jaoks kahesüsteemset boilerit ja selle küttekeha klõpsid sisse siis NPS releega. NPS relee asemel võib olla kahejalgne relee (oluliselt odavam aga ebamugavam)
Vasta