Väikse eramu vent ok hinnaga

Õhu vahetamine, õhu kuivatamine, õhu niisutamine, õhu jahutamine
Lens
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 19
Liitunud: 28 Dets 2017, 22:52

Väikse eramu vent ok hinnaga

Lugemata postitus Postitas Lens »

Tere otsin lahendust kuidas oleks mõistlik vent teha. Väga pisike elamine alumine korrus umb 50 ruutu. Hetkel ehitan pööningut välja et teha magamistuba. Praegu vent puudub peale kubu. Mingi 5k maksev vent lahendus ei tule praegu kõneallagi aga midagi peaks tegema kuna ülemine korrus tuleb korralik ja õhutihe. All praegu siuke nii ja naa pole nagu väga probleemi olnud sellest et venti pole aga natuke võiks parem olla tegelikult. Enda idee oleks akendele tuulutus liistud vms kuidas nimetada ja ülesse siis laepeale vendi toru kuhu sisse mingi ventilaator et oleks väljatõmme ja otsaseinast välja. Kuidas selline asi toimiks? Või panna üles soojustagastusega vent seinale siinkohal müra vb probleemiks kuna magamistuba. Või panna üles lihtsalt fresh klapp. Kütan ma ahjuga väike soojakadu vast ei ole probleem päris külma tuult toas ka nagu ei tahaks. Oodatud igasugu soovitused endal venti kogemus täiest puuduv. Kas on kogemusi katusele pandavate nö tõmbe parandajatega kui teha väljatõmme sellega ventilaatori asemel. Tänan ette.
prpr
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 60
Liitunud: 27 Juul 2018, 17:57
On tänatud: 6 korda

Re: Väikse eramu vent ok hinnaga

Lugemata postitus Postitas prpr »

Pisike soojustagastusega agregaat kindlasti ei maksa 5000 eurot.
Komfovendi pisemad rootoriga on ca. 1700-1800 eurot.
Sellele lisaks on sul vaja kahte summutit, mõnda vent toru ja 4-6 plafooni.
Ma arvan, et alla 2500 euro on tehtav kogu asi materjalide poole pealt.

Kindlasti on parem soojustagastusega vent kui fresh klapid, sest ei pea kütma nii hullult kogu aeg, et värske õhk saada.

Minul on suurem elamine ning see sama agregaat pööningul täitsa üleval. Müra on normaalkiirusel väga vähe. Kui sul on see seade varuga ja SP ning VT peale summutid paned, siis sa ei kuule seda peaaegu üldse ka üleval korrusel.
Vasta