Maasoojuspump, küttevesi kaob.

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Mikel
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 1
Liitunud: 12 Mai 2023, 00:39

Maasoojuspump, küttevesi kaob.

Lugemata postitus Postitas Mikel »

Tere. Mure järgmine, äkki keegi oskab nõu anda.
Pumbaks Buderus wps7k. Küttevee süsteemist, mis tsirkuleerib läbi kahe kollektori põrandates kaob ööpäevas ca 10l vett. Mitte kuskilt leket näha ei ole. Igaltpoolt on kuiv. Nii on olnud juba aasta ja rohkem. Igapäev täidan veega. Olen teinud mõlemale kollektorile survetesti, avades kõik kontuurid ja sulgedes peale/mahavoolu klapid. rõhk püsib ilusti. Antud soojuspumbal on sisemine mantelboiler. Kas võib olla, et leke on seal? Ise kahtlen selles, sest tarbevee surve on kõvasti suurem kui mantelboileris tsirkuleeriv küttevesi. Loogika ütleb, et kui oleks leke siis pressiks kõrgema rõhu poolelt madalama rõhu poolele. Paisupaagid olen samuti ära kontrollinud, kaitseklapp ka ei leki… öeldakse et müstikat pole olemas aga mulle tundub, et minu süsteemis on mingi müstika.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10856
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 309 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Maasoojuspump, küttevesi kaob.

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Mikel kirjutas: 12 Mai 2023, 00:50 Küttevee süsteemist, mis tsirkuleerib läbi kahe kollektori põrandates kaob ööpäevas ca 10l vett. Mitte kuskilt leket näha ei ole. Igaltpoolt on kuiv. Nii on olnud juba aasta ja rohkem. Igapäev täidan veega. Olen teinud mõlemale kollektorile survetesti, avades kõik kontuurid ja sulgedes peale/mahavoolu klapid. rõhk püsib ilusti. Antud soojuspumbal on sisemine mantelboiler. Kas võib olla, et leke on seal? Ise kahtlen selles, sest tarbevee surve on kõvasti suurem kui mantelboileris tsirkuleeriv küttevesi. Loogika ütleb, et kui oleks leke siis pressiks kõrgema rõhu poolelt madalama rõhu poolele. Paisupaagid olen samuti ära kontrollinud, kaitseklapp ka ei leki… öeldakse et müstikat pole olemas aga mulle tundub, et minu süsteemis on mingi müstika.
Kas nende tsitaadis punasega rõhutatu vahel vastuolu ei ole?
Ja kus sul asub sisemine mantelboiler, et 10l lekkivat vett ei suuda tuvastada? Õues? :scratch:
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10642
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Maasoojuspump, küttevesi kaob.

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Segane jutt. Kui survestatud osas rõhk püsib siis seal leket pole.
Leke võib olla ka põrandas (aga see osa oli ju survestatud osas) Vaadata tuleks siis seda osa mis survestamisest välja jäi.
Väikest leket sa ei näe.
Vasta