Küsimused kamina õhupealevõtutoru kohta

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
tuuker
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 18
Liitunud: 25 Jaan 2007, 20:12
On tänanud: 4 korda

Küsimused kamina õhupealevõtutoru kohta

Lugemata postitus Postitas tuuker »

Tere!

Soovin paigaldada kaminasüdamiku https://kaminakoda.ee/toode/kaminasudam ... a-romotop/.

Kuna põrand on valatud, siis põrandast pealevõtutoru tuua ei saaks.

Kas toru on üldse vajalik? Lugesin siin mõnes teemast, et soojustagastusega ventilatsiooniga saab ka lahendada. Kuidas sel juhul venttorud peaks paiknema?

Võimalus on tuua läbi välisseina, aga kui saan õigesti aru, siis soovitus on, et õhupealevoolu toru oleks õues ka madalam kui kamin? Sel juhul jääks nii madalalale, et lumi kuhjub talvel sinna seina. 150 toru oleks üldse keeruline kuskilt vedada. Kas kandilisest 100sest saunaventtorust võiks abi olla?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10617
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Küsimused kamina õhupealevõtutoru kohta

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ega see nii väga vajalik pole, eesmärk on lihvida sisekliima viimase peal parimaks. Imeb sel juhul külma õhku otse kaminasse ja ei läbi tube kus on ebameeldiv.
Samal põhjusel ventilatsiooni sissepuhe pannakse otse kaminale puhuma kuna just maja külm õhk soojeneb küttekehal kenasti soojaks.
aero
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1925
Liitunud: 27 Mai 2010, 10:40
On tänanud: 77 korda
On tänatud: 77 korda

Re: Küsimused kamina õhupealevõtutoru kohta

Lugemata postitus Postitas aero »

tuuker kirjutas: 10 Mai 2023, 07:10 ... soovitus on, et õhupealevoolu toru oleks õues ka madalam kui kamin? Sel juhul jääks nii madalalale, et lumi kuhjub talvel sinna seina. 150 toru oleks üldse keeruline kuskilt vedada. Kas kandilisest 100sest saunaventtorust võiks abi olla?
See kõrgus ei ole nii meeletult tähtis. Minu teada võetakse kompensatsiooniõhku ka teise korstnalõõri kaudu... Mul on leiliruumis põrandast 1m kõrgusel 100-ne ümar ! läbiviik. Keris on 15 kW. Tee õhuvõtt sellisesse ruumi kus külma õhu vool kõige vähem häirib ja saad ukse lahti/praokil hoida kamina kütmise ajal.
Vasta