Väravaautomaatika

aiad, väravad, piirded
ehitankodu
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 1
Liitunud: 31 Mär 2023, 09:23

Väravaautomaatika

Lugemata postitus Postitas ehitankodu »

Otsin toimivat ja vastupidavat lahendust liugvärava avamiseks. Millist automaatikat soovitate? Mida peaksin valimisel jälgima? Vaatasin erinevaid ajameid, küsisin pakkumisi, millele eriti vastuseid ei laekunud. Kas nt Sommeri ajam või Faac? https://kinema.eu/toostusuksed/automaat ... omaatika/ Kellel nendega head kogemused?
aero
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1925
Liitunud: 27 Mai 2010, 10:40
On tänanud: 77 korda
On tänatud: 77 korda

Re: Väravaautomaatika

Lugemata postitus Postitas aero »

Mul Hörmann. Töötab nagu vaja.
Walter2
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 442
Liitunud: 11 Juun 2016, 21:54
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 19 korda

Re: Väravaautomaatika

Lugemata postitus Postitas Walter2 »

Mul kogemusi paari itaallase toodanguga (nimesid ei mäleta). Neil miskipärast pole tõkestatud vee sissepääs reduktorisse - puuduvad igasugused elementaarsed tihendid ja veevastased kaitsed. Üks kestis ca. 7 aastat, teine 9 - kellele vähe, kellele piisav... Lõpptulemus oli et mõlemal väljundvõll kulunud, puks läbi ja lõtk 4-5 mm. Määre ka sisuliselt korpusest puudu, pole ka võimalust määret lisada. Seega ühekordsed asjad. Ajamid pole ka unifitseeritud, kui sama tootja ajamit ei õnnestu hankida pead kinnitused mis tavaliselt betooni sisse valatud ümber tegema ning nuputama kuidas hammasratta latiga hambuma saad. Vedruga lõpplüliti kipub külmade ja lumega kinni jääma, kui hommikul kiire siis väga tülikas värav lahti saada. Kui pakutakse kontaktivabu lüliteid siis võiks sellist eelistada.
Igal juhul valida kvaliteetsema ja turul pikalt olnud tootja ajam, siis ehk lootust hiljem hooldust ja varuosi saada. Sama asi ka teenusepakkujaga, valida ikka selline kes siis kaua tegutsenud.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 4377
Liitunud: 28 Jaan 2016, 10:35
On tänanud: 85 korda
On tänatud: 217 korda

Re: Väravaautomaatika

Lugemata postitus Postitas ping »

Walter2 kirjutas: 01 Apr 2023, 12:07 Mul kogemusi paari itaallase toodanguga (nimesid ei mäleta). Neil miskipärast pole tõkestatud vee sissepääs reduktorisse - puuduvad igasugused elementaarsed tihendid ja veevastased kaitsed. ... ... Vedruga lõpplüliti kipub külmade ja lumega kinni jääma, kui hommikul kiire siis väga tülikas värav lahti saada. ...
Igal juhul valida kvaliteetsema ja turul pikalt olnud tootja ajam, ...
Pole vahet, kui kvaliteetne on seade või kui pikalt on toodet müüdud, sest kui osta lõunamaisesse kliimasse konstrueeritud seade ja kasutada seda sobimatutel tingimustel, siis on lihtsameelene loota et see seade pikalt töötaks põhjamaises kliimas.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
kunn24
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1988
Liitunud: 11 Veebr 2018, 14:45
On tänanud: 32 korda
On tänatud: 67 korda

Re: Väravaautomaatika

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Lõpplülitiga asjast käi kindlalt kaarega- see lumega kohe kinni kuskil asendis.
Vasta