Tühimik ukse ja seina vahel

LillekeRohus
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 1
Liitunud: 12 Mär 2009, 11:40

Tühimik ukse ja seina vahel

Lugemata postitus Postitas LillekeRohus »

Tere,

Peale ukse paigaldamist jäid paremapoolse piida ning ülemise piida vahel olevad vahemikud suhteliselt väiksed - need lasin makroflexi täis. Mure tekkis just aga vasakpoolse piida ja seina vahele jäänud praoga - see on oma 15cm lai. Makroga nii laia horisontaalset vahet täita ei ole vist mõistlik. On kellelgi ideid, soovitusi?
Samuti küsiks ära siis kohe teise küsimuse. Seinad on mul nimelt sellised, et keskel on sein puidust ja selle peal on iga tüki maa tagant õhuksed puitliistud - peal on midagi kipskrohvi sarnast ja ma eeldan, et need puitliistud on selle jaoks, et paneku ajal hakkaks krohv paremini seina? Mure tekib siis selle koha peal, et nüüd kui mul ülemise piida ja seina vahel on oma 2-3cm makrot siis mis ma sinna makro peale panna saaksin? Tavaline kipskrohv millega ma siiamaani suuremad tasasused ja tühimikud täitnud olen (knauf rotband) arvatavasti makror peale ei hakka ju? Samuti vana ukse lõhkumisega pudenes ukse äärtest maha ka mingi osa vana krohvi mis seina peal oli ja nüüd vaatab näkku mulle sealt toosama puusein - kas selle peale hakkab too krohv? Ise eeldasin jällegi, et mitte aga ometigi too praegune krohv mis seal praegu on on ju kuidagi sinna külge saadud.

Ettetänades igasuguse abi eest :)
KõikOnRahul
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 396
Liitunud: 11 Jaan 2008, 19:48
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 3 korda

Re: Tühimik ukse ja seina vahel

Lugemata postitus Postitas KõikOnRahul »

Tere,Lilleke!


Kas kipsiribadega ei anna midagi teha? Varjante on veel mitmeid-näiteks plekist tugevduspainetega,mistahes värvi, liist(ud).
Tee pilti,riputa pilt siia.
LillekeRohus*
külaline

Re: Tühimik ukse ja seina vahel

Lugemata postitus Postitas LillekeRohus* »

Proovin lähiajal pilti teha. Kuidas muidu tolle makro või puidu ja krohvi nakkumisega lood on?
Puidu külge peaks krohvi saama ehk kui kasutada nakkedispersiooni aga makroflexi kohta pole mul õrna aimugi.
Külaline
külaline

Re: Tühimik ukse ja seina vahel

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Palja puidu peale ei saa sa küll kohe mitte mingit krohvi panna. See tuleb sul kohe sealt maha. Võrgu pead ikka alla panema. Makro kohta kui sa just ei täida makroga pinda niipalju, et saab noaga enamvähem tasaseks lõigata (muidugi sellise kohapeal kus ei ole ohtu, et saaks pind hiljem kuidagi vigastada) ja pahteldad pinna siledaks (soovitan ikkagi võrk alla panna). See vahe mis piida ja seina vahel tühjaks jäi, täida puiduda ja vahed vahtu täis. On kõige lihtsam moodus ja isetegijad kasutavad seda lahendust väga palju ja just seetõttu, et ei ole liigseid materjale tarvis ja ega ka mingeid muid tööriist vaja, rääkimata erilistest oskustest.
essa
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 145
Liitunud: 05 Veebr 2009, 17:32
On tänatud: 1 kord

Re: Tühimik ukse ja seina vahel

Lugemata postitus Postitas essa »

Oluline on kui raske see on uks ja kummal pool piidas hinged on. Hingedega pool peaks olema tugevalt kinnitatud- mitte ainult "makroga". Krohvi alune pind peaks ka korralik olema- sest kui ikka pauguga ukse kinni paned siis võib see krohv olla varsti pragusid täis jne. Jama veel vana ja uue krohvi liitumiskoht- pahtli alla pane ka võrk.
JannoRa
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 102
Liitunud: 10 Juul 2019, 22:34
On tänanud: 1 kord

Re: Tühimik ukse ja seina vahel

Lugemata postitus Postitas JannoRa »

Lendan vanasse teemasse sisse. Teleskoop lengiga porta uks mis näeb ette kinnitamist vaid vahuga. Probleem on selles ,et ukseava liiga suur ja teleskoop ei kata ära. Vaja ühte ukse poolt teha väiksemaks ca 5cm. Kui krohvida + viimistlus kas pind jääb piisavalt tugev ,et sinna uks kinnitada? Tegemist on hingede poolse osaga. Hädaga saaks asjatada ka teise poolega kuid pigem mitte.

Janno
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1004
Liitunud: 27 Mai 2019, 23:02
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 42 korda

Re: Tühimik ukse ja seina vahel

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

Keera õige laiusega pruss vahele, et ava väiksem oleks.
Vasta