Niiskus seinast

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Terroritorium
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 16
Liitunud: 07 Jaan 2013, 19:55

Niiskus seinast

Lugemata postitus Postitas Terroritorium »

Tere,

sooviks abi lahenduse leidmisel. Nimelt all pildil olen punasega märkinud koha kus seina ja põranda liitumiskohast tuleb päris palju niiskust. Viga tuli välja kui sai parkett maha pandud ning parketi alusmaterjali tõttu ei saanud see niiskus sealt enam välja ja hakkas mööda põranda/seina nurka järjest mööda toa seina pildi suhtes nö "allapoole" laienema. Probleem kadus kui punasega märgitud kohast sai parketi alus ja parketi plaat eemaldatud et koht hingata saaks.

Ise ei ole ehitusteemadega üldse kursis ja tore oleks kui keegi oskaks soovitada mida ette võtta. Või soovitada kedagi kes Tartu läheduses sooviks oma teenust pakkuda ja ise kohapeal vaataks et kuidas probleem lahendada.

Ise puusalt pakun et see sein on alt halvasti vundamendist niiskusetõkkega kaitstud. Sama mure oli ka pliidi soojamüüriga mis seetõttu vaikselt lagunes.

Pildil põrandaküttega märgitud ala on koridor mis on soe, aga on hilisem juurdeehitus ülejäänud majaosale (vertikaalselt märgitud uks oli kunagi välisuks). Vanem osa on palk (ehitisregister väidab et esmase kasutuselevõtu aasta on 1904, väga võimalik et ka see sein on sellest ajast), uuem juurdeehitis on puitkarkass.

Pilt
Vasta