Hruštšovkasse põrand

põrandad, põrandatööd
Deltagro
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 18
Liitunud: 11 Juul 2016, 15:02

Hruštšovkasse põrand

Lugemata postitus Postitas Deltagro »

Tere

Sai klassikalises hruštšovkas kööki lammutama hakatud eesmärgiga laminaat keraamiliste plaatide vastu vahetada.
Köögi suurus 6.2m2
Laminaadi alt vaatas vastu 2kihti põrandapappi-> laudis ja kõverad laagid. Laakide all olev betoon tundub enamvähem tasane.

Nüüd peaks sinna tekitama mingi aluse kuhu plaadid panna (umbes 8cm).

Siit foorumist on silma jäänud selline lahendus, et kergkruusaga kõrgus paika ja pind loodi ning sinna peale 2 kihti põranda kipsi mis oma vahel ära siduda.

Kas selline lahendus oleks mõistlik?
Mulle kui ehitusvõhikule tundub kuidagi maru liikuv lahendus kuna põrand ju otseselt kuhugi külge ei kinnitu. Kas selline põrand ajapikku ära ei vaju? Iseenesest tundub selline lahendus kõige lihtsam ja mitte väga kallis.

Kui selline lahendus ei sobi siis milline võiks õigem variant olla?
Viimati muutis Deltagro, 17 Jaan 2023, 11:56, muudetud 1 kord kokku.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10830
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 309 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Hruštšovkasse põrandaplaadid

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Deltagro kirjutas: 16 Jaan 2023, 13:09 Kui selline lahendus ei sobi siis milline võiks õigem variant olla?
Mulle see lahendus vist ei sobiks. Kui võimalik, siis asendaks kõverad laagid sirgetega, tasase põranda jaoks kasutaks PLP-d, aja edasi juba sobiv, kuid mitte keraamiline plaat. Jah, ma saan hästi aru, et keraamiline plaat on kergesti hooldatav, aga ikkagi ei. On ka teisi kergesti hooldatavaid põrandakatte materjale. Meil on köögis põrand plaaditud, kuid iga klaasist ese, mis põrandale kukub, reeglina puruneb kukkudes kildudeks ja kilde on kõik nurgatagused täis. Teiseks, kui sul on köök I korrusel, siis plaaditud põrand ei saa olema just kõikse soojem, kuid siin aitavad soojad sussid(kõige odavam lahendus, kuigi regulaarne kuluartikkel). ;) Ise pigem vaataks PLP katteks midagi reliini või misiganesnimetusega see tänapäeval on. Neid on vägagi dekoratiivseid, saad paigaldada ühes tükis, ei mingeid vuuke, isegi kui aluspõrand on sitasit tehtud ja on lootust, et klaasist nõud ei purune jnejne eelised(minu jaoks). Kildudeks lennanud nõude asemel saab uued osta, aga see kildude koristamine, eriti kui ise oled veel seda teinud. ;)
OT. Miks ma nõude purunemisest räägin? Asi selles, et meil on kaks kassi, kellest ühel on veel eriline sportlik huvi köögikapi pealt asju maha sudida. ;)
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1194
Liitunud: 17 Juun 2018, 09:31
On tänanud: 34 korda
On tänatud: 52 korda

Re: Hruštšovkasse põrandaplaadid

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Siinkohal Urmasega täiesti nõus - tegin ka ise paar aastat tagasi selle vea, et plaatisin köögi põranda ja neid kildude korjamisi tuleb ikka ette. Samas mingi teise põrandakatte valik ei välista ujuvpõranda (algselt kirjeldatud kergkruus + kips) kasutamist.
Deltagro
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 18
Liitunud: 11 Juul 2016, 15:02

Re: Hruštšovkasse põrandaplaadid

Lugemata postitus Postitas Deltagro »

Siiani pole asju väga palju maha kukutanud aga mõttekoht kindlasti.

Leidsin knaufi paigaldusjuhendi
Pilt

Kas tõesti tuleks kipsi alla veel puitkiudplaat panna?
Deltagro
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 18
Liitunud: 11 Juul 2016, 15:02

Re: Hruštšovkasse põrand

Lugemata postitus Postitas Deltagro »

Otsustasin kergkruus+ kips lahenduse ära proovida. Hetkel käsil esimese kipsi kihi paigaldus. Kergkruusa tasandamine võtab kõige rohkem aega. Esimesel kipsi kihil kõndides krabiseb suht korralikult, loodetavasti kui teine kiht ka peale saab ja üks monoliitne plaat tekib siis kaob ka krõbin ära. Kui kellegil on kergkruusa tasandamiseks nippe jagada siis neid ootaks hea meelega. Hetkel ajan lihtsalt rihtlati ja loodi abil tasa kuid kahtlen et ta nüüd 100% igaltpoolt sama jääb. Kas väike mänguruum on lubatud?

Edit:
Teine kiht paika liimitud, liimiks kasutasin tavalist PVA liimi ja igaksjuhuks lasin kipsi ka kruvidega kokku.
Igastahes nüüd on põrand vaikne, sirge. Eks näis kuidas ta aastatega vastu peab, hetkel tundub, et tegemist on kõige odavama ja kiirema lahendusega.
Vasta