Aknalauad

edvin.ratman1
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 1
Liitunud: 18 Jaan 2023, 11:52

Aknalauad

Lugemata postitus Postitas edvin.ratman1 »

Tere!

Probleem on selline. Peale akente paigaldamist avastasin, et aknalaua paigaldada ei saa, kuna all puudub vaheklots selle jaoks. Vahe akna ja plokki vahel on kuskilt 1.5 kuni 2.5 cm. Kelle viga see on - ei oska öelda, andsin ava mõõdud ja mingi aja pärast aknad olid juba paigaldatud :D . Äkki keegil on kogemust kuidas seda asja lahendada.
Plokki lihvida ei saa, kuna plokkis on armatuur sisse liimitud. Võib olla saab teha kipsi/betoonvalu või midagi sarnast? Saab muidu plaatida ka, aga äkki on olemas mingi lahendus veel?
bjorn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 199
Liitunud: 05 Veebr 2016, 13:27
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 4 korda

Re: Aknalauad

Lugemata postitus Postitas bjorn »

1) Ei pea olema akna serva all vaid aknalaud võib olla vastu aknaraami?
2) 20mm väärispuitu ei ole piisavalt jäik või milles probleem selle paksuse juures?
3) Kui plaatimine välimuselt sobib, siis suurepärane valik võimalike niiskusprobleemide vältimiseks tulevikus.

Jne...
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10822
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 309 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Aknalauad

Lugemata postitus Postitas Urmas »

edvin.ratman1 kirjutas: 18 Jaan 2023, 13:25 Probleem on selline. Peale akente paigaldamist avastasin, et aknalaua paigaldada ei saa, kuna all puudub vaheklots selle jaoks. Vahe akna ja plokki vahel on kuskilt 1.5 kuni 2.5 cm. Kelle viga see on - ei oska öelda, andsin ava mõõdud ja mingi aja pärast aknad olid juba paigaldatud :D . Äkki keegil on kogemust kuidas seda asja lahendada.
Plokki lihvida ei saa, kuna plokkis on armatuur sisse liimitud. Võib olla saab teha kipsi/betoonvalu või midagi sarnast?
Ei saanud üldse pihta? Kui andsid õiged mõõdud, siis aknaraamil peaks allservas olema piisav varu aknalaua paigalduseks. Kuidas saab jääda vahe 1,5cm, siis kuidas aken ette saadi. Lihviti aknaraami et mahuks avasse? Miks ei saa plokki lihvida? Kui armatuur on kohe ploki peal ja ei ole kahe ploki vahel, siis sellel armatuuril ei ole akna juures mingit funktsiooni peale teadmise, et on armatuur.
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1184
Liitunud: 17 Juun 2018, 09:31
On tänanud: 34 korda
On tänatud: 52 korda

Re: Aknalauad

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Seda pulli, et mingid aknafirmad kliendi antud mõõtude järgi ajavad segi avamõõdud, avatäidete mõõdud või akende mõõdud (ilma aknaaluse 28 mm liistuta) olen ennegi näinud. Ühe korra olen näinud ka hinnapakkumist kus klient küsis ava mõõtude järgi ja pakkumine tuli samade mõõtudega klaaspaketile - ehk siis ilma raamita.
Üldiselt on nii - kui Te tihti akende tellimise ja paigaldusega ei tegele siis jätke mõõtmine ja paigaldamine nendele kes sellega tegelevad.
Jättes nüüd tagantjärele targutamise siis see olukord pole üldse hull ja täitsa ilusti tehtav. Kui täispuidust aknalauad huvi pakuvad siis olen neid palju teinud nii paigaldusega minu poolt kui ka ilma. Soovi korral võib PM kirjutada
Vasta