Aurutõke, OSB, Kips

Rangluu91
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 12
Liitunud: 02 Apr 2022, 09:09
On tänanud: 1 kord

Aurutõke, OSB, Kips

Lugemata postitus Postitas Rangluu91 »

Tere ehitajad. Kuna plaan paigaldada majas Osb ja kips siis küsiks mõned täiendavad küsimused õigesti paigaldamise osas. Kivimaja, tuhaplokk.
Küsimused siis järgnevad
1) Lakke lasin distantsliistud otse kruviga kinni ja nende distantside peale panin tollised lauad ja rihtisin sirgeks, nüüd plaan panna OSB 12mm + Kips. OSB risti suunas ja kips siis tollise lauaga samas suunas
Millises mõõdus kruviga oleks mõistlik OSB esimesena kinni lakke kruvida? Kas täiskeermega kruvi?
Millises mõõdus kruviga peale seda lasta kips kinni? Kas kipsi peaks kinni laskma ikkagi tollise laua külge või võib ka lihtsalt kipsi OSB külge kruvida ilma roovi taga ajades, samm muidu 400 ja ei tohiks olla iseenesest probleeme.
Kas aurutõkke võib paigaldada enne Osbi panekut tollise laua külge? Tean et laepeal vill, aga kahjuks ei näe lahe vahele ja tundub nagu seal oleks juba veneajast mil maja ehitati mingi aurutõke olemas. Juhul kui juba on aurutõke olemas lae sees ja paigaldan igaksjuhuks veel ühe kihi aurutõkke osbi alla, kas see on okei, kui on nii öelda topelt aurutõke?

2) Seina läheb samamooodi OSB + Kips ja läheb otse vana laudise peale mis veneajast pandi seina, siin kohal tean et seinas on saepuru ja on näha ka aurutôket, samas igal pool seda ei ole, kas vôin samamoodi kindluse môttes seina panna enne osbi aurutôkke ja siis osb ja kips. Kuidas tundub ka seinas nii öelda kahekordne aurutôke? Kas tekob mingisugune teistmoodi effekt vôi pigem mitte? Tulevikus plaan väljast soojustada villaga jne
Küsin, et vältida hilisemaid probleeme. Vastused vôiks olla konkreetsed.
Mina tänan.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10617
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Aurutõke, OSB, Kips

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Mina olen paigaldanud loodimiskarkassi alla aurutõkke.
Hea uudis sulle on - OSB on suht aurutihe, mistõttu kui selle lisad siis tõstab aurutihedust.
Vasta