Joonis või dokumentsioon

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
registreeru
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 5
Liitunud: 20 Veebr 2020, 11:48

Joonis või dokumentsioon

Lugemata postitus Postitas registreeru »

Tavaline kortereramu.Kus teostatakse 2 korrusel väike elektritöö.Valgustuse ja pistikupesade ja kaabeldus ja paigaldus.Lisaks tuleb väike jaotuskilp 2 kaitselülitiga.
Klient soovib minult lisaks joonist ,hiljem teostatakse vist audit või elektrikontroll.
Mul endal 4 taseme sisetööde paber. töid võin teostada,aga kas mul lubatud ise autocadis teha elektrijoonis,mõtlen seaduspäraselt?
Kuidas ültse nende skeemide ja joonistega ja dokumentsiooniga?

Olen veel poisike selles valdkonnas.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10636
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Joonis või dokumentsioon

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Joonise võid teha alati. Kõike otsustab lõpuks ikkagi auditi tegija ja tema hakkab vastutama! Kui tema jaoks joonis pole õige - vigane, valesti koostatud siis võib ta auditit tehes selle tagasi lükata ja nõuda parandamist. Loomulikult küsib ta kleindilt uuesti auditit tehes pappi kui just kliendil pole lepingus teisiti määratud.
Teavita klienti oma oskustest - pole mõtet valesti tehtud skeemi teha kui ei oska. Kui oskad siis kas oled nõus võtma omale skeemi koha pealt "valesti" tegemise korral kordusauditi tasu maksmise? See kehtib kõige tehtud osas.
Teadmiseks - auditi tegija vastutab tegelikult skeemi õigsuse ja nõuetele vastavuse eest - loomulikult ta ei taha vastutada valesti tehtud skeemi eest. Samuti vastutab auditi tegija ka tehtud elektritöö eest, kui vaja on tal õigus kontrollida vastavust (tehakse mõõtmised, isolatsioonitakistus, maandus, rikkesilmuste mõõtmine jne, kontrollib tööde kvaliteeti). Sama kehtib vajaliku dokumentatsiooni kohta - skeemid, tõendid jne.
systemre
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 56
Liitunud: 05 Okt 2015, 09:43
On tänatud: 2 korda

Re: Joonis või dokumentsioon

Lugemata postitus Postitas systemre »

Teed teostusjoonise vabas vormis, kõigile arusaadavalt. Minu kogemuse põhjal ei ole ükski inspektor uurinud joonist nii väikesel objektil(kogemusi üle Eesti erinevate inspektoritega). Kilpi tee kilbiskeem, kõigile arusaadav jälle. Ja oluline, mis inspektorile loeb, on mõõtmistulemused!
registreeru
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 5
Liitunud: 20 Veebr 2020, 11:48

Re: Joonis või dokumentsioon

Lugemata postitus Postitas registreeru »

Tänud vastuste eest.
Vasta