Ehitusregister

ehituslubadega jms seonduv
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2049
Liitunud: 15 Juun 2009, 21:11
On tänanud: 40 korda
On tänatud: 38 korda

Ehitusregister

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

Oskab keegi kommenteerida, kuidas on praegu meie vabariigis lood selle uue ja suurepärasema ehitusregistri tööga? Kas töötab?
Esitasin maikuu lõpus taotluse abihoone kasutusloa saamiseks. Kuni neljateistkümnenda juulini ei saanud vallast mitte mingit vastust. Paar korda helistasin asjaga tegelevale ametnikule kes väitis, et kõik seisab ehr-i taga mis väidetavalt ei tööta. Eelmisel nädalal (14.07) helistasin ehr-i infotelefonile ning sealt soovitati avaldus uuesti allkirjastada. See sai uuesti ära tehtud teenindaja juhendamise järgi. Oma peaga sain sellega küll täpselt samamoodi hakkama kuid selle peale ei tulnud telefonist mingit kommentaari. Tundsin ka huvi, et kaua nüüd ootama pean, kas jälle poolteist kuud? Kuid arvati, et niikaua seekord enam molutada pole mõtet. Kui nädalaga mingit vastust/reaktsiooni ei tule siis võib juba kisa tõsta. Nädal on täis ja jällegi näitab register, et asi on menetluses. Viimati oli avaldus menetluses poolteist kuud. Samas ütleb ju ehitusseadus, et kui 30 päeva jooksul vallast mingit vastust ei tule siis peaks kasutusluba olemas olema? Enam ei oska nagu kuhugile helistada ega midagi uurida ka, sest valla jutu järgi on viga ju ehr-is. Ehitusregistrist infot pole saanud, sest kirjutasin nii nende infomailile kui ka otse majandusministi kantslerile. Paraku nende käest muud vastust ei tulnud kui ainult soovitus helistada infoliinile. Ning infoliinilt tuli soovitus avaldus uuesti esitada.
Torutööd Tartus 56 932 898
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10617
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Ehitusregister

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ajakirjanduses on öeldud jah, maikuust alates on jamad ja rohkem infot pole.
Kindlaste ei esita sa uut avaldust - olemasolev on menetluses ja sinus mitte olenevalt süül pole vastust tulnud. Põhimõtteliselt on jah - kui eitavat vastust ei tulnud siis võib lugeda kasutusluba kinnitatuks. Kasutusloa asja ei vaja otseselt sina vaid kolmas osapool (pank). Sa võid julgelt kolmandale osapoolele teada anda ja laiutada käsi - sina oled teinud kõik.

Kui viitsid jännata siis esita KOV teabenõue e-postile (peavad vastama 5 tööpäeva jooksul) ja küsi üle kas sinu esitatud kasutusluba (viide algsele EHR tehtud dokumentide esitamisele) on kehtiv. (kindlasti mitte viidet seadusele). Trikk on selles, et nüüd peab vald esitama vastuse, kas kasutusluba ei ole kehtiv või üle kinnitama - et on jõus. Selle küsimuse võib ka kolmas asjast huvitatud osapool esitada.
Kindlasti adresseerid lisaks ehitusosakonnale ka KOV sekretärile (see on kõige olulisem). Kui 5 tööpäeva jooksul pole vastust tulnud siis edasi pärid juba linnasekretärilt ja vallavanemalt/linnapealt miks su kirjadele ei vastata (ja võid vihjena lisada kas pead pöörduma kolmandate teabeallikate (ajakirjandusse), et saada vastust oma küsimusele.
Tõenäoliselt nad vastavad ja kui viitsid kõvasti pinda käia (mul tulid ümmargused vastused, sai telefon võetud ja linnapeaga kokkusaamine selles küsimuses kokku lepitud) siis saad ka oma kasutusloa kätte.
Sarnane asi ehitusloa taotlusega lõppes mul küll ehitusloa väljastamisega, tõsi, tuli linnapea jutulegi minna aga ajas asja korda. See ongi tema töö - panna alluvad dokumente väljastama ja jutt, et puhkused/EHR on mingid jamad ongi vallavanema töö korda asjad ajada. Ehitusosakonna ülem sai kohe suunised asi korda ajada ja järgmine päev oligi ehitusluba väljastatud.
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1101
Liitunud: 27 Veebr 2017, 10:36
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 63 korda

Re: Ehitusregister

Lugemata postitus Postitas Prill »

Kahtlustan, et soovitus avaldus uuesti allkirjastada-esitada kannab sisus jokk skeemi, kus avalduse uuesti allkirjastamisest läheb see juriidiline tähtaegade "loendur" uuesti nulli, kus kodaniku pretensioonide korral viidataks viimase avalduse allkirjastamise kuupäevale, et seaduses ettenähtud menetlusaeg ju tiksub ja süüdistused menetluse venimises on alusetud :D
suvaline
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 745
Liitunud: 20 Jaan 2019, 18:17
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 21 korda

Re: Ehitusregister

Lugemata postitus Postitas suvaline »

Rrreeggisterr longab endiselt.
Teate kui lahe on vee-erikasutusloa muutmisega: kui enda kinnistul ühe kasekese puulehed kukuvad sügisel jõkke ja te need sealt kala püüdes välja korjate siis puulehti tagasi ei tohi visata jõkke (alamõõdulist kala ka vist mitte). Reostate loodust, sest lehtede näol on tegu reoveega.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10774
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 308 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Ehitusregister

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kalvis kirjutas: 22 Juul 2022, 09:56 Kindlasti adresseerid lisaks ehitusosakonnale ka KOV sekretärile (see on kõige olulisem). Kui 5 tööpäeva jooksul pole vastust tulnud siis edasi pärid juba linnasekretärilt ja vallavanemalt/linnapealt miks su kirjadele ei vastata (ja võid vihjena lisada kas pead pöörduma kolmandate teabeallikate (ajakirjandusse), et saada vastust oma küsimusele.
See viimane variant toimib väga edukalt. Ma isegi ei vihjanud kui meie kortermaja prügiprobleemiga vallas jutul käies, vaid ütlesin konkreetselt oma edasised tegevused välja kui vald probleemi ei lahenda. Vallategelinskid olid saamatud ja viisin lubatu täide. Umbes 4+ kuud kestnud jama sai peale aktsiooni lahenduse kahe päevaga. ;)
Aktsioon.JPG
Aktsioon.JPG (43.76 KiB) Vaadatud 2867 korda
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2049
Liitunud: 15 Juun 2009, 21:11
On tänanud: 40 korda
On tänatud: 38 korda

Re: Ehitusregister

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

Julgen ise ka seda kahtlustada, et hetkel on riigi jaoks kõik jokk, sest klienditeenindaja lahendas olukorra kiirelt ja proffessionaalselt. Samas on ju vastuse andmise aeg juba ammu ületatud? Seda, et register lonkab mõlemat jalga mainiti lõpuks isegi eileõhtuses AK-s. Tõsi küll, mitte seoses minu kaasusega vaid tänu Pealinnas asuva Kalaranna? promenaadiga. Kummaline on see, et kuivõrd vallaviletsuse jutu järgi on põhjus üheselt teada ning kannatajateks on tuhanded inimesed, kes ei saa oma pabereid korda ja tänu sellele ei saa ka pangad oma raha välja laenata ning kordades suuremad objektid ei saa endale kasutuslubasid ning muid pabereid siis kuidas selle ümber nii vähe kisa on tehtud? Valda tehtud järelpärimise peale tuli vastuseks vaid kaks automaatvastust. Üks mis teatas, et sekretär on puhkusel ning teda asendab keegi teine(sellele teisele persoonile sai ka kohe algul kirja koopia saadetud) ja lisaks teine mis teatas, et ka ehitusnõunik on puhkusel kuni 08.08 ning kiiretes küsimustes pean pöörduma teise isiku poole. Himmelherrgott! Kas tõesti peab tänapäeval neid kuramuse ametnikke tikutulega mööda riiki taga ajama?
Kalvis antud hetkel olen siiski mina ise see kes on huvitatud kasutusloa saamisest. Kolmandat osapoolt hetkel otseselt seotud pole, sest ei taha midagi müüa ega osta vaid soovin, et maa peal oleks vähemasti üks ametlik hoone olemas millel kõik paberimajandus algusest lõpuni korras. Kui vallatibi tegi kevadel suured silmad ja tundis huvi, et miks mul seda paberit tarvis on siis vastasin, et soovin olla lihtsalt viks ja viisakas riigikodanik ning tahan oma paberid ennem korda ajada kui vald mind trahvidega ähvardama kukub. Samas mingi kõhutunne ütleb, et elamu puhul enam küll ei viitsi nii korralik olla...
Torutööd Tartus 56 932 898
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10617
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Ehitusregister

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kasutusluba on üldiselt eraisiku majal midagi sellist mis kõlbab pehmes asutuses kasutamiseks. Peamine vajadus on müügiks, kindlustusfirmadele ja pankadele.
Sel juhul ma eriti ei pingutaks - teabenõue pole raske koostada ja ikka seesama sisu - kas on kasutusluba viitega esitatud materjalidele või ei ole ja rohkem ma oma pead selle küsimusega ei vaevaks. Sul on tõesti puhtam ja parem uni, milleks seda rikkuda bürokraatia veskitega. KOV ei saa sulle turja karata - sest tema on oma töö tegematta jätnud. Ja kolmandaid osapooli pole - seega mitte keegi ei saa sult midagi nõuda või ähvardada ja mis iganes peaks välja ilmuma siis ongi viide - aga vald pole viitsinud asju korda ajada ... Seejuures vallal läheb ajatähtaja kukkudes endal probleemseks midagi nõuda sest tema õigus nõuda on aegunud.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2049
Liitunud: 15 Juun 2009, 21:11
On tänanud: 40 korda
On tänatud: 38 korda

Re: Ehitusregister

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

Eilsega sai täis viie päevane teabenõudele vastamise aeg. Valla poolt on täielik vaikus, kui välja arvata automaatvastused selle kohta, et aadressaadid on puhkusel. Ühest küljest tahaks küll asja lõpuni ajada, kuid teisest küljest. Täis sai ka kasutusloa taotluse esitamisest kaks kuud! Samas näitab ehr kasutusloa taotluse menetluse alguskuupäevaks küll 14.07 kuid vastamise tähtaega vallal pole. Minul on küll alles hoitud omapoolne kirjavahetus, kuid huvitav millega tulevane loanõudja/kooskõlastaja oma ahtrit kaitsta saab? Näiteks on mul ette näidata teabenõue otse ehrile 10. juuli kuupäevaga millele ei tulnud mitte mingit vastust. Kuupäevaga kus vastavalt praegusele registriandmele ei oleks mul nagu mingit taotlust veel esitatud. Sellele teabenõudele oleks ju ometigi pidanud tulema mingi vastus, et neile pole säärast loataotlust esitatud?
Arusaamatu on ka see, et milles seisneb see väidetav ehri mittetöötamine? Mina olen suutnud kaks korda oma taotluse esitada ja allkirjastada. Vallatibi väidetest sain nagu aru, et register ei tööta üldse ja kogu riigis see teema seisab paigal. Samas vahepeal ilmunud artiklitest on jäänud mulle mulje, et inimesed ei mõista lihtsalt uue kujundusega lehekülge kasutada kuid asi ikkagi töötab. Kui see lehekülg siiski töötab siis pole ju register vigane vaid hoopis ametnikud on saamatud. Samas ei kompenseeri mitte keegi mulle seda maha molutatud aega kui ma olen riigipoolset vastust ootanud ja oma töid ning tegemisi päevast päeva edasi lükanud, sest mõtlesin kõigepealt ühe asja joonde ajada ning alles siis uue kallale asuda.
Torutööd Tartus 56 932 898
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 4376
Liitunud: 28 Jaan 2016, 10:35
On tänanud: 85 korda
On tänatud: 217 korda

Re: Ehitusregister

Lugemata postitus Postitas ping »

Riigisüsteemide IT võimekusest annab märku ka EEsti.ee lehe kaudu toimuva meiliaadressi töö lõppemine. https://www.eesti.ee/et
Hetkel esineb probleeme eesnimi.perekonnanimi@eesti.ee aadressidele saadetud kirjade edasi suunamisega Microsofti domeenidele.
Kui inimene lootis, et riiklik meiliaadress on töökindel, siis juba mitu nädalat temale saadetud kirjad põrkavad tagasi ja kohale ei lähe.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2049
Liitunud: 15 Juun 2009, 21:11
On tänanud: 40 korda
On tänatud: 38 korda

Re: Ehitusregister

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

No aga automaatvastus sellest, kuidas inimene puhkab ju minule tuli. Minu lihtne töömehemõistus ütleb, et siis kiri vallale ikkagi kohale jõudis?
Ja otse ehrile tehtud järelpäring sai saadetud aadressile eesnimi.perenimi@mkm.ee Siis esimesele järelpäringule tuli isegi vastus teatega pöörduda otse Taavi Jakobsoni kolleegide poole ehr@mkm.ee Kuid kuna sealt aadressilt mingit vastust ei tulnud siis tegin 14. juulil teise päringu Taavi Jakobsoni aadressile. Siis tuli samuti automaatvastus sellest kuidas Taavi Jakobson, Ehitusregistri tooteomanik on kuni 24. juulini puhkusel. Eeldasin, et inimene vastab siis kui puhkuselt tagasi tööpostile ronib. Praegusest vaikusest järeldan, et inimesed lihtsalt eiravad sääraseid päringud. Kuna Taavi Jakobsonile tehtud teine järelpäring sai teostatud ennem kui ma oma taotluse uuesti allkirjastasin(see on ju kellaajaliselt väljavõetav) siis võiks ju kõik olla juriidilselt ok, sest ma ei hakka ju kõigepealt teostama järelpäringuid otse registriomanikule/haldurile ja alles siis peale seda enda taotlust koostama.
Torutööd Tartus 56 932 898
Vasta