Ehituspäevik

ehituslubadega jms seonduv
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10636
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Ehituspäevik

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ühes olen täiesti kindel - töövõtja teeb kõik, et ehituspäevik nii kirjutada, et seal pole ühtegi viga ega viidet töö tegijale, et sellest saaks kinni võtta. Ja pole siiani õnnestunud suurte tegijate vastavaid dokumente lugeda.
See dokument on ja jääb vaid bürokraatide mängumaaks - mittemidagi ütlev leheke. Seega täitke kuidas fantaasia lubab - peaasi riigiametniku rahulolu.
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2067
Liitunud: 15 Juun 2009, 21:11
On tänanud: 41 korda
On tänatud: 38 korda

Re: Ehituspäevik

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

Saan väga hästi aru mis mõte on bürokraatide arust sellel dokustaadil, kui tegemist on mingi suurema objektiga, kus ehitajaid käib läbi paari aasta jooksul sadu ja sadu ning siis on hea meenutada kes täpselt oli see mees kes valas kolmanda korruse vannitoa põrandale vale kalde ja kindlasti ka lihtsustab seda vaidemomenti, kes selle nalja likvideerib ja kes selle kinni maksab. Kuid kui ma ise endale ehitan ja säärase vea avastan, et sauna kanalisatsioonist ei voola vesi korralikult ära siis pole paraku ju teha mitte midagi muud, kui istuda laua taha ning võtta pudel ligi. Tulevasel omanikul, kes paarikümne aasta pärast selle maja pärib, ei ole ju sellest sooja ega külma, et ehituse ajal sauna põrandat kaks korda valati.
Ilmselgelt ei panna kõike seda jura detailselt sinna eeposesse kirja, kuid eks need ametnikud selle poole püüdlevad. Kunagi ei pandud ju autoga sõites turvavööd ka kinni.
Torutööd Tartus 56 932 898
Walter2
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 446
Liitunud: 11 Juun 2016, 21:54
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 19 korda

Re: Ehituspäevik

Lugemata postitus Postitas Walter2 »

Ilmselt on päevik mõeldud üheks tõendiks kui keegi ehitamise ebakõlade tõttu hiljem viga või lausa surma saab. Iseasi palju selles tõendis reaalset tõtt on. Idee on üllas aga välja kukkus nagu alati.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10636
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Ehituspäevik

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Igatahes kui mingi jama juhtus ja kohtu kaudu ehituspäevikut küsima hakkasime siis seda ei saanudki. Ehitaja pole nii loll, et iseenda kohta süüdimõistva paberi koostab. Asi lahenes poolte kokkuleppel.
Ehituspäevik jääb KOV ametnike sisutühjaks paberiks, selle sisu on aeguv ja kedagi süüdlaseks tembeldada on pea võimatu.
Vasta