Narva tuhaploki survetugevus ja kestvus

Puuleht123
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 1
Liitunud: 23 Mär 2022, 20:59

Narva tuhaploki survetugevus ja kestvus

Lugemata postitus Postitas Puuleht123 »

Mul on ca 1985 ehitatud vana laut, seinad valgetest plokkidest, plokid on sellised 20cm laiad ja 60cm pikad. Kutsutakse vist Narva tuhaplokiks või google järgi tundub on see sama asi. Seinad ise paistavad on terved, mõned väikesed praod siin ja seal, ilmselt kergest vajumisest ja ammused. Vundament tundub ka korralik. Osaliselt on tal peal ka betoonist valatud lagi.

Nüüd minu küsimus on et mis on ta kandevõime. Kas ma võin talle midagi raskemat peale ehitada -- teine korrus, raskem katus? Kui teaks materjali survetugevust saaks selle välja arvutada.

Ja teine küsimus -- kas ta kestab veel sada aastat? Või oleks mõttekas maha lõhkuda ja uued seinad ehitada. Visuaalselt pole tal nagu viga midagi.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10636
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Narva tuhaploki survetugevus ja kestvus

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Võid kasutada praeguste müüdavate analoogsete tuhaplokkide andmeid. Teise korruse kannatab ära, tean mitmeid, kel kahekordne maja Narva plokist (20 cm seinapaksusega) ja kui on seni vastu pidanud siis miks ei peaks pidama.

Kui plokk pole vett saanud ja siis külma siis peab kaua vastu. Pragude puhul tuleks uurida -kas vundamendi vajumisest või on miski muu.

Leia ikke mingi pädevam ehitaja kohapeale - nii foorumi teel hinnangut ei saagi anda. Kas sein on pude või korrektselt laotud. Paljud asjad on ikka silmaga kohapeal vaid kindlaks tehtavad.
Vasta