Torumast maja seinale

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Cass
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 90
Liitunud: 23 Okt 2007, 09:58
Asukoht: Tallinn
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 3 korda

Torumast maja seinale

Lugemata postitus Postitas Cass »

Kas paigaldatakse tänapäeval ka torumaste seinale a'la nagu on antenni kinnitused "A" kujulised. Mõni Tallinna kauplus pakkuda? (esvika, onninen, feb, torupood?)
Küsimus tingitud sellest, et praegune mast on paigaldatud läbi katusekatte (praktilselt lamekatus) ja sealt lekked on juba eos tekkima.
Paigaldakski masti selliselt, et kinnitus oleks seinale ja ulatub katuse servast mööda.
Maja seinale ei saa otse tuua kuna madal ühekordne ehitis. Ja sellel mastil on ka liitumispunkt ning seda on plaanis ~6m teise kohta ka nihutada :)
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 4442
Liitunud: 28 Jaan 2016, 10:35
On tänanud: 86 korda
On tänatud: 223 korda

Re: Torumast maja seinale

Lugemata postitus Postitas ping »

Cass kirjutas: 11 Veebr 2022, 13:19 Kas paigaldatakse tänapäeval ka torumaste seinale a'la nagu on antenni kinnitused "A" kujulised...
... Ja sellel mastil on ka liitumispunkt ning seda on plaanis ~6m teise kohta ka nihutada :)
Kui tegu on hoone sisendi tendriga ja see peab kandma suurt (külg)koormust, siis kõigepealt tuleb leida hoonel kohad kuhu seda saab piisavalt kindlalt kinnitada ja siis metallifirmast tellida vajalike mõõtmetega ning tehnilistele normidele vastav konstruktsioon, sest hooned ja nende sisendkaablid kõik on erinevad.

Antennikinnitusi leiab antennifirmast. https://llmerge.ee/kinnitused-ja-torud-329
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
jyrikg
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 222
Liitunud: 04 Veebr 2019, 10:01
On tänatud: 11 korda

Re: Torumast maja seinale

Lugemata postitus Postitas jyrikg »

Arvestada tuleb ka vajaliku gabariidi saavutamise kulusid. Vene aegu olid torupüstaku küljes õhuliinitraadid, mis siis õnnetuse korral purunesid. Praegu paigaldatakse õhuliini kaabel. Kui sinna miski kinni takerdub, võtab ta püstaku toru koos tüki seinaga(parapett) maha.
Kas maakaabli paigaldus on mingil põhjusel vastunäidustatud kui nagunii asukohta on vaja vahetada.
Tean majaomanikku, kes majale antud ehitalapoolse garantii lõppemise ka sisse arvutas kui sai tähelepanu juhitud. Temal oleks tulnud püstakutoru katusest 3m ( et saada tee kohale 6,5m) ning kaks tõmmitsat kinnitusega kuskile parapeti sise serva. Kaabel üle eramurajooni kitsa tänava. Mastide mahasõitmise oht talvel olemas kuna tee kallak ca 4 kraadi. Pani kaabli valla tee alt läbi ning jättis fassaadi rikkumata.
Cass
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 90
Liitunud: 23 Okt 2007, 09:58
Asukoht: Tallinn
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 3 korda

Re: Torumast maja seinale

Lugemata postitus Postitas Cass »

Eks see maakaabel oleks ideaalne ja eriti kuna maandus ka tarvis paigaldada siis oleks ühte kraavi kohe ka see hea vedada. Erinevad variandid on hetkel kaalumisel/uurimisel.
Hetkel soovisingi pisut maad uurida millega seal masti puhul peaks arvestama ja kui suuri kulusid see nõuaks. Kaabel tuleb juba praegu olemasoleva masti külge mis on katusel ja kreenis ning enam kui kindel, et just sealt see vesi ka praegu läbi tuleb.
Vasta