BOILER 100L 1,5KW elektritarve

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1196
Liitunud: 17 Juun 2018, 09:31
On tänanud: 34 korda
On tänatud: 52 korda

Re: BOILER 100L 1,5KW elektritarve

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Kui' probleem poleks siis ilmselt poleks siia kurtma tulnud. :D
Jaanus2
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 113
Liitunud: 09 Sept 2009, 13:09
On tänatud: 3 korda

Re: BOILER 100L 1,5KW elektritarve

Lugemata postitus Postitas Jaanus2 »

Üks säästmisvõimalus on veel - kanalisatsiooni mineva vee soojuse tagasti. Tagasi peaks saama vähemalt 30 prots. soojusest ja samavõrra kulub vähem elektrit sama veehulga juures. Toimib kui tarbimine on veevooluga samaaegne (näit. dušš). Lingid on siin foorumis kuskil varem olnud, ei hakka praegu otsima.
Alexy
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 286
Liitunud: 26 Mär 2008, 12:46
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 11 korda

Re: BOILER 100L 1,5KW elektritarve

Lugemata postitus Postitas Alexy »

Tegelikult tiba palju on küll. Oli kah üks "odav" 100l vahepeal paigas. Aasta keskmine kulu oli 155kw kuus. Kasutajateks 1-2 inimest, kaks kraanikaussi ja dush.Asus sahvris ja käega katsudes oli väliskest leige. Sai teisele 5cm penoplastist "särk" ümber. Soovitaks teha endale päevakulu statistikat, mäletan, et "mängides ja mugavusest" loobudes oli mõne kuu tarbimine 80kw ringis, aga lõpuks tüütas ära (ei tundunud mõtekas kulusi vaadates ja oma tööd-sebimist).Lähiajal läheb praegune 200-ne maha ja sajane asemele taas ja kõik kordub taas :)Enda harjumisi ja tollaseid katsetusi arvestades läheb öisele elektri tarbimisele(eks praegune elektri hind ka "soodustab").

Ja veel: olen ammu "hädas" ööpäevase elektri kuluga majas ja oli põhjust kahelda kahes liinis-välikaabel ja põrandaküte. Detsembri lõpus lülitasin ühe välja ja teisel vähendasin vannitoa sisetemperatuuri mõne kraadi võrra. Tulemuseks on talvel mittevajalik elektri liin(on ainult suvine kasutus), jala all ei külm-ega soe põrand, õhus vahet ei tunne ja kolmandik väiksem päevatarbimine ja seda tänaseks 37 päeva jooksul.Järgmisena võtan ette boileri, aga praegune kahjuks 3 faasiline, seega läheb väiksem ja 1 faasiline asemele(sama nagu teema algatajal, ainult 80l), kuna sellist hulka sooja vett pole enam vaja ja 1 faasilisega on kergem "mängida-programmeerida". Ehk oleks abiks, kui boileri temperatuuri alandada?

Võimalik, et halan ise ka hoopis suurenenud elektri tarbimise üle varsti :)
Vasta