Poe keskküttepliit

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Arvo1
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 3
Liitunud: 16 Jaan 2019, 07:45

Poe keskküttepliit

Lugemata postitus Postitas Arvo1 »

Tervist härrased. Tean,et sellel teemal on palju juttu olnud aga targemaks ei ole saanud. Plaan panna poe keskküttepliit põrandaküttele, veesärgi võimsusega 20kw, kas toimiks? Ühes teemas kirjutati et 1000l vee soojendamiseks kulub 70kw/h soojusenergjat, ehk kütad 9 tundi päevas kui sul on keskküttepliit. Mis kraadini? Põrandakütte vett ei pea kütma 90c, piisab ju 40c ja järgmisel päeval ei hakka ju soojendama 5või 10c pealt ja nii ehk naa teeb naine igapäev puupliidil süüa,kasutaks seda soojust ära.. Sugulasel pisike pelletkatel ja kütab paari päeva tagant 40c-ni ja tuba soe. Tarbevett pliidiga ei küta. Teiseks nõutav tõmme korstnas 15pa-mis see tähendab,kas iga normaalne moodulkorsten peaks selle välja andma või nõuab see erilahendusi?
Tavalugeja
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1493
Liitunud: 24 Sept 2014, 19:26
On tänanud: 96 korda
On tänatud: 48 korda

Re: Poe keskküttepliit

Lugemata postitus Postitas Tavalugeja »

Kui sa prooviksid omale selgitada, kui mitu kWh on sul majas 24h ühtlase temperatuuri hoidmiseks vaja, saaksid ise selgemale arusaamisele. Rehkenduse aluseks võta, et 1kg halgusid annab 3kWh kütteenergiat.
Pottseppmeister "Kaminahi"
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10642
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Poe keskküttepliit

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Võin kinnitada - saab teha. Aga lahendus on sul vale. Pliit+akupaak kütad ikka -90 C. Akupaagis on eraldi põrandakütte segusõlm (see on üsna keeruline)
Ametlikult on kraadiks max 75 C. Enamus kuumatorusi veel kannatab seda temperatuuri. Teiseks - selle kraadi juures ei põleta veel toru katsudes. Järgmine soovituslik aste on 90 C - on veel varu keemaminemise eest.
Kui närviködi meeldib siis võid kütta keemaminemiseni aga see on ülimalt ohtlik - torud võivad plahvatada ja isegi pliidi ära rikkuda!
Arvo1
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 3
Liitunud: 16 Jaan 2019, 07:45

Re: Poe keskküttepliit

Lugemata postitus Postitas Arvo1 »

Ok. Aga kui suur akupaak sobiks, arvestades et tulevikus võibolla tuleb juurde õhkvesi soojuspump. Korstnatõmme 15 pa- tahaks sellele ka vastust.
ahjuke
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 593
Liitunud: 18 Mär 2013, 18:44
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 31 korda

Re: Poe keskküttepliit

Lugemata postitus Postitas ahjuke »

Pliidiga kütad ikka paagi kuumaks ja põrandakütte väljundisse paned termosegisti kust üle 40C ei välju.põrandaküttes kuni 40c ja akupaagis kuni 95.Pliit kütab akupaaki päris hullult kui pliiist väljuvale torule termolüliti paned ja see lülitab pliidi pumba tööle nõks alla keema minekut.
Korstna tõmme on iga objekti puhul erinev,mõnel tuleb tõmmet vähendada ja teisel jälle ventilaator panna kasvõi kütmise alustades vajaliku tõmbe tekitamiseks ja hiljem juba korsten soe ja loomulik tõmme.
Vasta