Vana värvi koorumise võimalus, kas alküüdkrunt aitaks?

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Joosep1
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 5
Liitunud: 10 Juul 2017, 15:37
On tänanud: 1 kord

Vana värvi koorumise võimalus, kas alküüdkrunt aitaks?

Lugemata postitus Postitas Joosep1 »

Tere

Aasta tagasi siin osa korteri seinu ülevärvides tekkis probleem, et uus värv sai küll selga, aga koorus teine koos alumisega kihiga maha, kohati lausa paanide kaupa, nagu tapeeti oleks ära kiskunud.
Aluspinda käega ülekäies oli see aga tolmune. Võimalik, et siis kunagi tehtud värvimistöö on kiiruga tehtud ja jäetud aluspind korralikult puhastamata. Kahtlus on, et sama stsenaarium võib korduda ka teiste seinte puhul, mis vajaksid ülevärvimist. Kas siinkohal oleks abi, kui need seinad eelenvalt alküüdkrundiga https://vivacolor.ee/special-primer/ - üle teha?
Lisaks, kas siis peaks alküüdkrundile ka tava veebaasil kruntvärvi peale kandma ja alles siis põhivärviga või enam teist korda krunti vaja pole?

Tänud ette
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10822
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 309 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Vana värvi koorumise võimalus, kas alküüdkrunt aitaks?

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Joosep1 kirjutas: 06 Juul 2021, 11:03Aasta tagasi siin osa korteri seinu ülevärvides tekkis probleem, et uus värv sai küll selga, aga koorus teine koos alumisega kihiga maha, kohati lausa paanide kaupa, nagu tapeeti oleks ära kiskunud.
Aluspinda käega ülekäies oli see aga tolmune. Võimalik, et siis kunagi tehtud värvimistöö on kiiruga tehtud ja jäetud aluspind korralikult puhastamata.
Kõige loogilisem põhjus ja lisaks oli arvatavasti jäetud ka kruntimata.
Joosep1 kirjutas: 06 Juul 2021, 11:03 Kahtlus on, et sama stsenaarium võib korduda ka teiste seinte puhul, mis vajaksid ülevärvimist. Kas siinkohal oleks abi, kui need seinad eelenvalt alküüdkrundiga https://vivacolor.ee/special-primer/ - üle teha?
Võimalik, et võib korduda. Alküüdkrunt aitab kindlasti, aga ta ei ole ka mingi imevahend.
Joosep1 kirjutas: 06 Juul 2021, 11:03 Lisaks, kas siis peaks alküüdkrundile ka tava veebaasil kruntvärvi peale kandma ja alles siis põhivärviga või enam teist korda krunti vaja pole?
Kui ma peaks tegema sellist probleemset seina teenustööna, siis ise pritsiks enne sooja(võimalusel) veega üle, ajaks pahtlilabida kuhugi serva taha ja vaataks, mida teeb. Tuleb alusvärv lahti, siis kratsin maha, kui ei, siis alküüdkrunt peale. Tolmusemale pinnale võiksid kruntvärvi veidi lahjendada. Peale alküüdkrunti lauspahteldus, kruntvärv ja seejärel vastavalt tahtmistele, kas värv, tapeet võimisiganes. Peale alküüdkrunti kuivadesse ruumidesse mõeldud kruntvärviga üle tegemisel ei ole mõtet. Ei pea alati olema sinu viidatud Vivacolori alküüdkrunt, vaid võid vabalt kasutada ka teiste tootjate alküüdkrunte, kuid Vivacolori Special-primer või Otex(Tikkurila) on üks parimatest, mida olen kasutanud.
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
Joosep1
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 5
Liitunud: 10 Juul 2017, 15:37
On tänanud: 1 kord

Re: Vana värvi koorumise võimalus, kas alküüdkrunt aitaks?

Lugemata postitus Postitas Joosep1 »

Urmas, tänud Sulle vastuse eest! Eks siis loodame parimat ja katsetan ära.
Vasta