Laekarkassi ehitus

donaldtbd
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 91
Liitunud: 08 Nov 2019, 15:49
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 2 korda

Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas donaldtbd »

Tere,

Hakkan esmakordeslt ehitama ripplae karkassi kipsile ning küsiksin veidi nõu, et ennast kindlamini tunda.

Lae mõõt on ligikaudu 160 x 240cm. Oriinaallagi on paneelist. Ripplagi tuleb ~15cm allapoole, et sinna alla mahuks ära 125mm venttoru.

Hetke plaan on paigaldada lühemate seinte külge UD28 vöö ning sinna 40cm sammuga 240cm pikad CD60/27 laeprofiilid. 40cm sammuga läheb neid 160cm peale ilusasti täpselt 5 tükki nii, et seinapoolsed on tihedalt vastu seina.

Iga CD profiili kinnitan lakke U riputiga, millel on kahel pool kõrvad niiet iga riputi kohta siis kaks tüüblit lakke.

Lõpetuseks kipsi panen riputitega risti ehk siis kaks 160 x 120 kipslaati läheksid kõrvuti.

Nüüd siis hulk küsimusi:
1) Kas üldprotsess on õigesti kirjeldatud või on midagi olulist kahe silma vahele jäänud?
2) Kui tiheda sammuga pannakse U riputeid sellise konstruktsiooni puhul?
3) Kuidas paigaldatakse U riputid seinaäärsetele CD profiilidele? U riputil on nimelt kahel pool kõrvad ning neid ei saa päris vastu seina paigadada. Või siis seinaäärseid CD profiile ei pandagi riputitega ülesse vaid kinnitatakse seina külge?
4) Kui tiheda sammuga lastakse kruve kipsplaati kui see pannakse lakke?
5) Kas lakke minev kipslaat kruvitakse ka UD profiili külge?

Tänan väga igasuguse abi eest :)
rst
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 292
Liitunud: 30 Okt 2013, 17:18
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 10 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas rst »

donaldtbd
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 91
Liitunud: 08 Nov 2019, 15:49
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas donaldtbd »

Tänan viite eest.

Kõige lähem lahendus mulle oleks tasapinnalinse cd karkass mille puhul on seal pandud jooksma ka vaheprofiilid. Vahemaad on sõltuvad koormusklassist. Küsiks, et mis koormusklassi ma taga ajama peaksin? Tegu on lihtsalt korteri esiku laega kuhu midagi rippuma ei tule.

Teine küsimus oleks, et kui soovin kasutada ud profiili kandvana siis on kirjas, et profiilide seinale kinnituse vahed vähendada kuni ≤ 625 mm-le ja kasutada tuleb aluspinnale sobivat kinnitusvahendit. Mul kaks seina on betoonist ja kaks seina on kipsist. Betoonile kinnitamine on selge, aga mis kinnitusvahendit kasutada kandva UD profiili kinnitamisel kipskarkassi külge?
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1004
Liitunud: 27 Mai 2019, 23:02
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 42 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

Kasuta lapikut plastist venditoru ei pea nii palju riputama, kasuta kipsil kipsitüübleid vastavalt lae kaalu järgi.
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1146
Liitunud: 17 Juun 2018, 09:31
On tänanud: 32 korda
On tänatud: 50 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Kipsseinale lased postide külge UD profiili kipsikruvidega - pole mingeid tüübleid vaja. riputeid läheb selle laekese peale 2 - karkass pane teistpidi, üks peakandur 2400 keskele ja lukkudega ülejäänud selle külge. Äärde karkassi ei pane - lased kipsi UD profiili külge
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10774
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 308 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas Urmas »

donaldtbd kirjutas: 07 Mai 2020, 15:01 Iga CD profiili kinnitan lakke U riputiga, millel on kahel pool kõrvad niiet iga riputi kohta siis kaks tüüblit lakke.
Tänan väga igasuguse abi eest :)
Nagu RaJy kirjeldas, siis olen olen lihtsuse huvides samuti kasutanud mööda perimeetrit seinavööd täisring, kui on vajadus, siis lisaks kandetala koos riputidega ja karkassi lukustid. Ise väldin neid "kõrvadega riputeid", sest nendega on liiga palju vaja täpset kinnikruvimist lae karkassi loodis sättimiseks. Kui peatala paigas, ülejäänud karkassi omad kah, siis jääb üle ainult riputite küljes olevaid vedrusid näpistada, et oleks pingevabad ja ongi lagi loodis. Kirjeldatu on lahendus, mida laisa/mugava inimesena kasutan. 1m koos väikse plussiga laiuse koridori jaoks pole tõesti topeltkarkassi vaja.
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10774
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 308 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas Urmas »

donaldtbd kirjutas: 10 Mai 2020, 08:59 Tänan viite eest.
donaldtbd, kuna seos enda vanusega on millegipärast hakanud huvitama mitte ainult siia kirjutanute probleemi olemus, vaid ka probeemist kirjutanute mõtlemisvõime, siis mind väga huvitaks- mis toimus oma probleemist siia foorumisse kirjutanute peas? Ära solvu, kuid kas sa tõesti enne siia kirjutamist ei leidnud foorumi kasutaja rst poolt viidatut? Sa vist ei ole 90+ aastane, kes ei oska interneti avaruste võimalusi kasutada? VÄIDETAVALT(oi kuidas mulle meeldib see umbmäärane sõna) PISA testide järgi pidavat EV noored olema väga taibukad ja maailma tasemel. Seda teemat lugedes ma küll nii ei julgeks väita. ;) Minu arvates oleks nii, et sa oled neti avarustest kättesaadava läbi lugenud ja kui midagi jäi segaseks, siis küsiks üle. Nagu kirjutasid, et oled amatöör, aga unes sa vaevalt nägid, et karkass tuleb kinnitada U-riputitega. Kusagilt sa selle U-riputite fix-idee ju leidsid.
Mitte, et ma igatseks tagasi eelmist riigikorda, kuid arvan, et tolleaegne tavaline treial oleks tunduvalt targem TTÜ bakaharidusega ülemusest. Kas süüdi on info rohkus, et selles ei osata enam orienteeruda? Teema algatajal ei oleks enne siia kirjutamist pidanud vist info puuduse üle kurtma? Kurta oleks saanud liiga paljude eriarvamuste üle.

Mida rohkem infoajastu areneb, seda enam tekib "lahendamatuid küsimusi", a´la- soovin sünnipäevaks teha kartulisalatit ja retseptis on kirjutatud, et keeta kartulid koorega. Kui palju pean kartulite keetmiseks koort võtma? ;)
Ei oska arvata, kuidas tegelikult teed, aga arvestades, et sinu esimes postituse antud mõõtmed on õiged, siis ise ostaks terve ringi laevööd, ühe "ematala"(3m), mille paneks pikkupidi keskele ja edasi kandetalad riputitega ematala külge. Vaat nüüd ma ei soka öelda müüdavate kipsplaatide mõõtmeid, kuid ideaalis sobiks sulle 3,2m kipsplaat. Kui on müüa, siis paremaks transportimiseks võid poes kohe pooleks lõigata. Kui eelnevalt pakutud varianti ei ole, siis soodsam on osta 2x2,6m plaati.
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
donaldtbd
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 91
Liitunud: 08 Nov 2019, 15:49
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas donaldtbd »

Tere, tänan väga kõiki seniseid vastajaid!

Hetkel on jah kavas teha UD profiiliga täisring ja üks 2.4m CD panna kolme riputiga keskelt jooksma.
UD ja CD vahele panen risti 400mm sammuga 80cm CD jupid tasapindühendusplaadiga kinni.

See peaks saavutama tabeli järgi kuni 0.30kN/m² koormusklassi. Saan aru, et RaJy soovitas kahe riputiga CD profiili panna lühemat pidi jooksma ning ka see on tabeli järgi täitsa lubatud, aga oleks kuni 0,15kN/m² survetugevusega. Tunnistan, et need numbrid ja ühikud mulle midagi ei ütle, aga tunnen ennast siiski paremini kui ei tee minimaalset lahendust vaid pigem gramm tugevama :) Samuti kuna teen tööd ainult ühe korra ja endale, siis ei ole hullu kui veidi lisaaega ja materjali raiskan.

Kui nüüd Urmase püstatatud arutellu astuda, siis pean tunnistama, et lihtsalt ei otsinud piisavalt, et selle juhendini jõuda. Eelnevalt olin läbi kamminud hulga antud foorumi postitusi ning olin mingi pildi ette saanud kuidas asi käia võiks - detailid olid aga ähmased ja kukkusingi kohe küsima. Ning tõesti, küsimused on, et palju koort vaja on tüüpi. Ma usun, et need tulevad enamasti teadmatusest ning hirmust teha asja mida kunagi varem teinud pole. Tegelikult inimesed, kes sellise tööga sina peal on peavad paljusid pisinüansse nii iseenesest mõistetavaks, et räägivad võhiku jaoks veidi krüptilises keeles. Võtame näiteks kasvõi Teie enda kommentaari:
Ise väldin neid "kõrvadega riputeid", sest nendega on liiga palju vaja täpset kinnikruvimist lae karkassi loodis sättimiseks. Kui peatala paigas, ülejäänud karkassi omad kah, siis jääb üle ainult riputite küljes olevaid vedrusid näpistada, et oleks pingevabad ja ongi lagi loodis.
Ma justkui saaksin aru, et on soovitatud U riputite asemel kasutada mingeid muid riputeid millel on vedrud, mida näpitsatega torkida annab, aga olen siiski väga segaduses, et millest täpsemalt jutt käib. Juhendit kammides näen, et üks võimalik altenratiiv on "nooniusriputi", aga piltide pealt on veidi raske aru saada kuidas täpselt see kinnitatakse ja kas see võib olla seesama näpitsatega reguleeritav asjandus.

Ja sama kehtib ka tegelikult juhendite kohta. Kasvõi seesama knaufi juhend ütleb CD ühendusplaadi kohta:
Painutada lisakinnituskõrvad vastu profiile ja kinnitada kruvidega profiilide külge
(4 plekikruvi LN 3,5x11).
Aga kõrvasid on ju kaheksa? Iseenesest mõistetav on, et kruvid tuleb lasta "poolikute" CD profiilide külge, et need alla ei kukuks. Kuna plaat üle "kandva" CD risti on, siis sinna pole ju tegelikult neid vaja. Aga siiski hirmu tõttu võõra töö ees tekib ikkagi kahtlus, miks siis neid kõrvasid ikkagi kaheksa on kui ainult neli kruvi lasen? Ja niimoodi need kooreküsimused tulevadki.

Mu mõte on selles, et tegelikult isegi peale kõikvõimalike postituste ja ka juhendite lugemist on minusugusel esmategijal palju lolle küsimusi. Ju siis olen pigem too, kes PISA testi tulemusi alla tõmbab, aga ega see ei takista mind ilusa kipslae poole püüdlemast :)
donaldtbd
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 91
Liitunud: 08 Nov 2019, 15:49
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas donaldtbd »

Kusjuures ega postituste ja juhendite eriarvamused ei tee tõesti elu üldse lihtsamaks.

https://favor.ee/wp-content/uploads/201 ... uhised.pdf

Lehekülg 30 on tegu sama konstruktsiooniga ning seal väidetakse, et esimese peakanduri kaugus seinast on max 400mm. Knaufi lehel oli see pigem sama, mis peakandurite vahe ehk siis kuni 1200.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10774
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 308 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas Urmas »

donaldtbd kirjutas: 11 Mai 2020, 03:07 Hetkel on jah kavas teha UD profiiliga täisring ja üks 2.4m CD panna kolme riputiga keskelt jooksma.
UD ja CD vahele panen risti 400mm sammuga 80cm CD jupid tasapindühendusplaadiga kinni.
Jep, pihta said ja nii teegi! Poes ära küsi mitte tasapindühendusplaati, müüja ei pruugi taibata, millest jutt, vaid karkassi lukustit. ;)
donaldtbd kirjutas: 11 Mai 2020, 03:07 Ma justkui saaksin aru, et on soovitatud U riputite asemel kasutada mingeid muid riputeid millel on vedrud, mida näpitsatega torkida annab, aga olen siiski väga segaduses, et millest täpsemalt jutt käib. Juhendit kammides näen, et üks võimalik altenratiiv on "nooniusriputi", aga piltide pealt on veidi raske aru saada kuidas täpselt see kinnitatakse ja kas see võib olla seesama näpitsatega reguleeritav asjandus.
U-riputi asemel kasuta seda https://www.ehituskaup24.ee/ee/ripplae- ... favor.html Hetkel ei leidnud riputi traati, mis käib selle vedru aukudest läbi. Pole vaja mingeid näpitsaid, lihtsalt kui kogu karkass on paigas, siis kahe sõrme vahel pigistad vedru ja karkass hüppab ise loodi.
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
donaldtbd
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 91
Liitunud: 08 Nov 2019, 15:49
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas donaldtbd »

Paar eluvõõrast küsimust veel:

Ostsin kontrolluugi lakke:
https://www.bauhof.ee/et/kipsiluuk-luku ... 0mm-596623
Kuidas seda kisplaadi külge kinnitatakse? Silikoniga?

Teine küsimus nendesamade traatriputite kohta. Poes müüakse sirget traati mille otsas on kõrv. Kui ma seda lakke tahan kruvida, siis eeldan, et võin näpitsatega lihtsalt võimalikult kõrva lähedalt selle traadi 90 kraadi ära väänata?
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1146
Liitunud: 17 Juun 2018, 09:31
On tänanud: 32 korda
On tänatud: 50 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas RaJy »

donaldtbd kirjutas: 17 Mai 2020, 21:51 Paar eluvõõrast küsimust veel:

Ostsin kontrolluugi lakke:
https://www.bauhof.ee/et/kipsiluuk-luku ... 0mm-596623
Kuidas seda kisplaadi külge kinnitatakse? Silikoniga?

Teine küsimus nendesamade traatriputite kohta. Poes müüakse sirget traati mille otsas on kõrv. Kui ma seda lakke tahan kruvida, siis eeldan, et võin näpitsatega lihtsalt võimalikult kõrva lähedalt selle traadi 90 kraadi ära väänata?
Kontrollluugi jaoks lõikad paraja ava ja kinnitad kipsi külge ülespoole kas karkassijupid või sobivad ka lauajupid mille külge omakorda kruvid luugi (seestpoolt muidugi). Silikooniga värvi alla minevas laes ma ei mäkerdaks, kui üldse siis mingi värvitav montaažiliim.
Traatide painutamise mõttega oled õigel teel.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10774
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 308 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas Urmas »

donaldtbd kirjutas: 17 Mai 2020, 21:51 Ostsin kontrolluugi lakke:
https://www.bauhof.ee/et/kipsiluuk-luku ... 0mm-596623
Kuidas seda kisplaadi külge kinnitatakse? Silikoniga?
Selliste luukide kinnitamiseks pead kipsi sisse lõikama täpse ava, diagonaalis tagantpoolt sisse panema ja altpoolt kruvidega kinni laskma. Nendel luukidel on tagapoolt piisavalt lai alumiiniumi raam kinnitamiseks, samas ka piisavalt kitsas, et oskamatul kruvimisel kogu kipsplaadi serv ära lõhkuda. Ideaalseks paigalduseks, ilma kipsi lõhkumata, olen sutsu vaeva näinud ja eelnevalt raamile kruvide jaoks 2-2,5mm augud ette puurinud, siis luugi lakke paigaldanud ja tagantpoolt peenikese oraga läbi kipsplaadi surudes leiad kruvi jaoks alati õige koha. Ja peamine põhjus selleks natuke rohkem aja raiskamiseks on ikka see, et kipsplaadi serv jääb terveks ja lihtsam viimistleda.
RaJy kirjutas: 17 Mai 2020, 22:42 Kontrollluugi jaoks lõikad paraja ava ja kinnitad kipsi külge ülespoole kas karkassijupid või sobivad ka lauajupid mille külge omakorda kruvid luugi (seestpoolt muidugi). Silikooniga värvi alla minevas laes ma ei mäkerdaks, kui üldse siis mingi värvitav montaažiliim.
Jäta RaJy see kommentaari osa lugemata või kui juba lugesid, siis unusta kohe ära. Ta lihtsalt ei tea, millisest kipsplaadi luugist on jutt. ;)
Isegi liimi ära kasuta, sest see tõstab kohe luugi plaadi tasapinnast kõrvemale ja sellega nullid luugi märkamatuse efekti.
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
donaldtbd
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 91
Liitunud: 08 Nov 2019, 15:49
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas donaldtbd »

Urmas kirjutas: 18 Mai 2020, 06:15
donaldtbd kirjutas: 17 Mai 2020, 21:51 Ostsin kontrolluugi lakke:
https://www.bauhof.ee/et/kipsiluuk-luku ... 0mm-596623
Kuidas seda kisplaadi külge kinnitatakse? Silikoniga?
Selliste luukide kinnitamiseks pead kipsi sisse lõikama täpse ava, diagonaalis tagantpoolt sisse panema ja altpoolt kruvidega kinni laskma. Nendel luukidel on tagapoolt piisavalt lai alumiiniumi raam kinnitamiseks, samas ka piisavalt kitsas, et oskamatul kruvimisel kogu kipsplaadi serv ära lõhkuda. Ideaalseks paigalduseks, ilma kipsi lõhkumata, olen sutsu vaeva näinud ja eelnevalt raamile kruvide jaoks 2-2,5mm augud ette puurinud, siis luugi lakke paigaldanud ja tagantpoolt peenikese oraga läbi kipsplaadi surudes leiad kruvi jaoks alati õige koha. Ja peamine põhjus selleks natuke rohkem aja raiskamiseks on ikka see, et kipsplaadi serv jääb terveks ja lihtsam viimistleda.
RaJy kirjutas: 17 Mai 2020, 22:42 Kontrollluugi jaoks lõikad paraja ava ja kinnitad kipsi külge ülespoole kas karkassijupid või sobivad ka lauajupid mille külge omakorda kruvid luugi (seestpoolt muidugi). Silikooniga värvi alla minevas laes ma ei mäkerdaks, kui üldse siis mingi värvitav montaažiliim.
Jäta RaJy see kommentaari osa lugemata või kui juba lugesid, siis unusta kohe ära. Ta lihtsalt ei tea, millisest kipsplaadi luugist on jutt. ;)
Isegi liimi ära kasuta, sest see tõstab kohe luugi plaadi tasapinnast kõrvemale ja sellega nullid luugi märkamatuse efekti.
Tänud detailse juhendi eest, luuk edukalt paigas :)
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10774
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 308 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas Urmas »

donaldtbd kirjutas: 18 Mai 2020, 11:10 Tänud detailse juhendi eest, luuk edukalt paigas :)
Kas oli ikka see luuk, mida pildil nägin ja läks paika nagu eelnevalt kirjutasin?
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
donaldtbd
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 91
Liitunud: 08 Nov 2019, 15:49
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas donaldtbd »

Just, täpselt sama luuk ning läks edukalt paika antud juhiste järgi. Ma pole vist kõige teravamat muljet jätnud oma küsimustega, et kontrollima pidite :D
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1146
Liitunud: 17 Juun 2018, 09:31
On tänanud: 32 korda
On tänatud: 50 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Urmas kirjutas: 18 Mai 2020, 06:15
donaldtbd kirjutas: 17 Mai 2020, 21:51 Ostsin kontrolluugi lakke:
https://www.bauhof.ee/et/kipsiluuk-luku ... 0mm-596623
Kuidas seda kisplaadi külge kinnitatakse? Silikoniga?
Selliste luukide kinnitamiseks pead kipsi sisse lõikama täpse ava, diagonaalis tagantpoolt sisse panema ja altpoolt kruvidega kinni laskma. Nendel luukidel on tagapoolt piisavalt lai alumiiniumi raam kinnitamiseks, samas ka piisavalt kitsas, et oskamatul kruvimisel kogu kipsplaadi serv ära lõhkuda. Ideaalseks paigalduseks, ilma kipsi lõhkumata, olen sutsu vaeva näinud ja eelnevalt raamile kruvide jaoks 2-2,5mm augud ette puurinud, siis luugi lakke paigaldanud ja tagantpoolt peenikese oraga läbi kipsplaadi surudes leiad kruvi jaoks alati õige koha. Ja peamine põhjus selleks natuke rohkem aja raiskamiseks on ikka see, et kipsplaadi serv jääb terveks ja lihtsam viimistleda.
RaJy kirjutas: 17 Mai 2020, 22:42 Kontrollluugi jaoks lõikad paraja ava ja kinnitad kipsi külge ülespoole kas karkassijupid või sobivad ka lauajupid mille külge omakorda kruvid luugi (seestpoolt muidugi). Silikooniga värvi alla minevas laes ma ei mäkerdaks, kui üldse siis mingi värvitav montaažiliim.
Jäta RaJy see kommentaari osa lugemata või kui juba lugesid, siis unusta kohe ära. Ta lihtsalt ei tea, millisest kipsplaadi luugist on jutt. ;)
Isegi liimi ära kasuta, sest see tõstab kohe luugi plaadi tasapinnast kõrvemale ja sellega nullid luugi märkamatuse efekti.
Eks me kõik õpime - vabandust et ei süvenenud konkreetse luugi olemusse. Tänu tähelepanu juhtimise eest.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10774
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 308 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Laekarkassi ehitus

Lugemata postitus Postitas Urmas »

RaJy kirjutas: 20 Mai 2020, 20:04 Eks me kõik õpime - vabandust et ei süvenenud konkreetse luugi olemusse. Tänu tähelepanu juhtimise eest.
Jäin ise kah pärast kommentaari kahtlema, sest pildil oli luuk pakendis, aga hinna järgi aimasin, et tegu võib olla ikkagi nn "peidetud luugiga".
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
Vasta