Tellissein,. Seestpoolt soojustamine.

kuidas soojustada oma elamist
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 272
Liitunud: 08 Aug 2006, 03:09
On tänatud: 5 korda

Tellissein,. Seestpoolt soojustamine.

Lugemata postitus Postitas teen_ise »

Kivimaja seestpoolt soojustamine on kõrge riskiastmega. Tõenäosus, et talvel tekib seestpoolt soojustatud hoone seina külma sisepinna ja soojustuse vahele veeauru kondensaat, on suur. Märgudes kaotab soojustusmaterjal soojapidavad omadused ning ruumis hakkavad vohama mikroobid ja bakterid.
Ma seisan silmitsi ühe tõsiasjaga, et on kivihoone, vit 2x tellissein ja pean seestpoolot soojustama. EI ole aega, raha ega ka otstarvet seda seinamassiivi väljast hakata muutma, see on 40 aastat olnud on edasi.

Ühes osas läksin seda teed, 50mm karkass ja 50mm peno seina, Osadesse siseseinadesse panin 25mm roovi ja 25mm peno. Keskküte on taga siis ei tohiks midagi olla, kuna nõuka ajal oli seal keskkte ja kõik toimis.

Kas peaks mingid tuulutus kanalid jätma põranda, lae ja seinte vahele, mis omavahel oleks soontega ühenduses.

Villa ei pannud selle niiskuse punkti teemal, Kuigi senised katsed on näidanud, vaid kütmata ühes ruumis lae alla tekkis talvel härmatis, aga see on ka seotud puuduliku ventilatsiooniga, niiskus kogunes nurka ja seal külmus.
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
Äärenurk
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 707
Liitunud: 22 Veebr 2016, 15:46
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 27 korda

Re: Tellissein,. Seestpoolt soojustamine.

Lugemata postitus Postitas Äärenurk »

Milleks karkass? Kipsplaadi kinnitamiseks?
Tuulduv lahendus ei ole kindlasti hea, sest tuulutusvahes on niiskusel väga head tingimused kondenseerumiseks ja see on eeldus elu tekkimiseks. Kui seestpoolt soojustada, siis ei saa mingeid tühimikke jätta.
Kas sellise materjaliga oled kursis?
https://www.kingspan.com/ee/et-ee/toote ... 56-anselmi
hajameelne
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 67
Liitunud: 13 Dets 2007, 18:41
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 3 korda

Re: Tellissein,. Seestpoolt soojustamine.

Lugemata postitus Postitas hajameelne »

Lihtsalt kirjeldan oma kunagisi mõtteid ja tegusid.
Oli omal samasugune soov, küll puitseina seestpoolt soojustada. Algne idee oli kasutada vahtpolüstürooli (penoplast). Seda seepärast, et aurutihedus rohkem sarnane puidule kui villadel. Parem olnuks veel Styrofoam. Kuid reegleid järgida püüdva kodanikuna sattusin takistusele - nimelt on reeglid hoone pindade ehitusele ja penoplast pole oma tuletundlikkuse koha pealt hea ning Styrofoam puhta hull. Penoplasti võib nõuete täitmiseks katta milegagi, näiteks kipsplaadiga. Styrofoamiga aga oli kehvasti.
Aga hästi, penoplast https://www.ubakus.de/u-wert-rechner/?#&lang=en järgi praktiliselt sobis. Kipsplaat ka poes olemas. Kuid tekkis küsimus pistikupesa toosidega, et kas need peavad samuti midagi paremat olema, näiteks tulekindlad?
Tollal ei soovinud selle suunaga edasi tegeleda ja läksin kahekihilise villa peale. Ehk siis a la 100mm villa karkassile sissepoole vastu seina -> aurutõkkekile -> 50mm villa -> kips. Selline villa kihtide paksuste erinevus tekitas minu puhul olukorra, kus kondenseeruv niiskus villa/puidu sees jõuab välja auruda ja mul jäi 50mm villa sisse ka ruum juhtmestiku ning pistikupesa tooside tarbeks.
Aurutõkkega oli ka probleem. Seda Ubakuse arvutuste järgi ei saanud paigaldada lihtsalt seinast seinani, põrandast laeni. Kõrvalt tulev soe, niiske õhk kandis veeauru liiga palju soojustusse. Seega ei paigaldanud karkassi vastu seina, lage põrandat, vaid jätsin äärtest ruumi, sealt sain aurutõkkekile keerata vastu olemasolevat puitseina ja villa surus enam-vähem kile vastu pindasid tagasi.
Ubakus-e kodulehel olid küll paljude materjalide nimetused minu jaoks teadmata, kuid aurutiheduse andmeid saab ise muuta. Inglise või saksa keele oskus tuleb abiks.
Dront
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 5
Liitunud: 23 Mär 2019, 16:57

Re: Tellissein,. Seestpoolt soojustamine.

Lugemata postitus Postitas Dront »

Mul sarnane seis,kui tohib siis ma ei hakka eraldi teemat tegema.
Nimelt garaazipealses toas on siseseinas kivivill(100mm) vastu telliskivi. Garaazis on sama temp mis õues. Mõnel ruutmeetril sellest seinast on seineksil olev must värv silmnähtava halli varjundiga(ei ole värv kulunud).
Mingit halliyusele omast lõhna tunda ei ole,samuti on selle seina ääres magatud 10 aastat,silmnähtavaid tervisekahjustusi ei ole tuvastatud.
Kas oleks otstarbekas paar kipsplaati lahti kruvida ja vill penoplastiga asendada?
Dront
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 5
Liitunud: 23 Mär 2019, 16:57

Re: Tellissein,. Seestpoolt soojustamine.

Lugemata postitus Postitas Dront »

Oi kui aktiivne foorum.
clondike
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 376
Liitunud: 10 Jaan 2015, 21:13
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 9 korda

Re: Tellissein,. Seestpoolt soojustamine.

Lugemata postitus Postitas clondike »

Mida sa siis ootad siit? Et keegi tuleb ja kruvib maha sul kipsplaadid ja vaatab sinna alla? Kipsplaati sa sealt ju tervelt nagunii kätte ei saa, tee väike sisselõige ja vaata, mis all toimub. Kui ei toimu midagi, paned augu uuesti kinni, viimistled ja elad rahulikult edasi.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10617
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Tellissein,. Seestpoolt soojustamine.

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Niikaua kui seened pole läbi tunginud, ära tee midagi.
Siiski oli juhus Mustamäe tüüppaneelikas, kus seened just vaesel ajal nurgakorteris tungisid kenasti seestpoolt soojustatud siseseinast läbi ja tapeet hakkas hallitama. ca iga 5a tagant tuli uus remont teha. Seal oli mingi eriti vaene ühistu, kütta ka ei viitsitud, mistõttu oli eriti raske juhus.
aero
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1925
Liitunud: 27 Mai 2010, 10:40
On tänanud: 77 korda
On tänatud: 77 korda

Re: Tellissein,. Seestpoolt soojustamine.

Lugemata postitus Postitas aero »

Dront kirjutas: 03 Mär 2020, 22:08 Oi kui aktiivne foorum.
Vōid tänada foorumi haldajaid kes “külalisena” postitamise ära keelasid
Vasta