Betoon paneelidest Pööningu põranda soojustamine

põrandad, põrandatööd
viinakaru
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 11
Liitunud: 24 Veebr 2008, 19:16

Betoon paneelidest Pööningu põranda soojustamine

Lugemata postitus Postitas viinakaru »

oleks vaja soojustada betoonpaneelidest pööningu põrand. Hetkel seal turvas, mis läheb minema, plaanis on ta külma ruumina kasutusele võtta, paigaldada talad ja vahele 30cm villa ning osb põrand peale, et saaks liikuda.
All asub köetud pind. Kas üles betooni peale villa alla peaks kile paigaldama? Kas alt jõuab niiskus villa sisse läbi betoonpaneeli? Tegemist siis mitte sileda paneeliga vaid nö alt poolt kumeraga.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1014
Liitunud: 27 Mai 2019, 23:02
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 42 korda

Re: Betoon paneelidest Pööningu põranda soojustamine

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

300 isolatsiooni on pigem vähe lae jaoks (kui arvestada tänapäevaseid vajadusi). kui puistevilla lasta, siis võiks minna 500, 600 peale, kivi/klaasvilla plaatidena võiks olla min 350 mm . Ei ole katusekonstruktsiooni kirjeldatud, aga äärtesse võiks teha tuuletõkkeplaadist tuulesuunajad ka

Aurutõkke vajadus sõltub sellest kuidas on alumisel korrusel ventilatsioon lahendatud. Kui on hea ventilatsioon , siis ei ole vaja ja kui venti ei ole , on lihtsam teha alla fresh klappidega pealevõtt ja väljatõmme läbi lae ja katuse katuseventilaatoriga, kui toa poolelt seda arutõket paigaldada . Pööningu laele ei ole aurutõket vaja paigaldada ,kui seda üldse paigaldada, siis ikka köetava ruumi poolele.
Vasta