Ahjuküte - kaugküte

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
EKris
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 2
Liitunud: 06 Okt 2019, 16:03

Ahjuküte - kaugküte

Lugemata postitus Postitas EKris »

Tere!

1961. aastal ehitatud 8-korteriga silikaatmaja ühendatakse peagi kaugküttele, aga kahjuks kõik omanikud sellega nõus polnud ja sellest tulenavalt ka probleemid. Mittenõustuja väidab, et kaugküttega nad hakkavad kütma ilma. Radikad on välisseinas, soojus lähevat seina ja akna kaudu välja. Ahjuga kütmisel aga see nii ei olevat, sest ahi asub korteri keskel, see soojus jaotuvat ilusasti korteris. Maja soojustatud ei ole, ahjudega köetes on korterid soojad olnud. Tema korteris on vahetamata ka aknad, teistel kõigil vahetatud. Palun kommenteerige antud väidet.

Ja siis veel üks küsimus, kas isiklike soojamõõturite paigaldus on õigem või oleks otstarbekam ühine maksmine vastavalt maja soojamõõtja näidule, jagades ruutmeetrile. Siin meil ka eriarvamused.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10822
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 309 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Ahjuküte - kaugküte

Lugemata postitus Postitas Urmas »

EKris kirjutas: 06 Okt 2019, 16:25 Ja siis veel üks küsimus, kas isiklike soojamõõturite paigaldus on õigem või oleks otstarbekam ühine maksmine vastavalt maja soojamõõtja näidule, jagades ruutmeetrile. Siin meil ka eriarvamused.
Individuaalsed soojamõõturid võiks küll ära unustada, sest ikka leidub majas keegi, kelle korter asub maja keskel, et tal on toas liiga soe ja keerab maha, kuid otsakorterite omadel liiga külm ja peavad juurde keerama. Jagage m2-ga ja asi klaar, korteris sees sellise variandi puhul keeraku igaüks parasjagu niipalju kui soovib. Eriti kui maja soojustamata.
Kas kaugküttega mittenõustujal ahju kütmisel toast üldse soe välja ei lähe? Või kui läheb, siis kas tassib ise ämbriga välja?
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10636
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Ahjuküte - kaugküte

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kui on ühistu siis leppige kokku kuidas teete.
Üldiselt on nii, et kui ühistu on otsustanud kaugküttele liituda ja ehitada küttesüsteem välja siis individuaalse korteri omaniku soov ei loe, kas ta tahab või ei taha. Kui ühistu on otsustanud küttekulu jagada m2 põhiselt siis peab ka mittenõustuja oma m2 alusel maksma. Kas ta kasutab ahju või mitte, see on tema eralõbu.
Vasta