Maakivisein tolmab

q2800
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 1
Liitunud: 29 Sept 2019, 22:08

Maakivisein tolmab

Lugemata postitus Postitas q2800 »

Tervitused ja jõudu ehitajatele!

Mure sellinne, et nimelt on üks maakiviseintest ehitis, mille seinad siseruumis tolmavad. Tolm tuleb siis muidugi vuugitäitest, milleks on ilmselt mingi vana lubjasegu. Kohati esineb ka suht liivastsegu. Vuugid ei ole nii ära ka kulunud, et tuleks nüüd uue seguga ära täita ja kohati isegi ei saaks seda ka teha. Samas tolmab nii, et ühe õhtuga võib koguruumi kohta seinaääres olla sellinne mõne mm paksune tolmukihti.

Seega küsimus oleks sellinne, et kas on olemas mingit viisi kuidas see tolm kinni saada? Tean, et penosil toodab põrandatele dustproof'i toodet aga kas seda seinale ja just lubjakivivuugi täitele sobib? Või oskavad mõned ehitajad äkki soovitada midagi veelgi paremat?

Tänan teid abi eest ja küsimuste korral küsige julgelt!
Toby
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 149
Liitunud: 29 Mai 2010, 22:40
On tänatud: 12 korda
Kontakt:

Re: Maakivisein tolmab

Lugemata postitus Postitas Toby »

Kindlam on siiski vanade vuukide tühjaks uuristamine või isegi liivapritsimine paari-kolme cm sügavuselt ja uuesti vuukimine. Kui ikka mitte ei taha nii suurt ja tolmust tööd ette võtta, siis aitab ehk paksu läbipaistva (parketi? paadi?) lakiga katmine. Kas kogu sein või ainult tolmust puhastatud vuugid on pigem esteetiline probleem. Nojah - teise odavama variandi ebaõnnestumisel saate viga parandada kallima ja põhjalikuma moodusega. Edu !!
Vasta