Sein, vahelagi, soojustus

virgats
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 41
Liitunud: 03 Juun 2015, 20:58
On tänanud: 1 kord

Sein, vahelagi, soojustus

Lugemata postitus Postitas virgats »

Ise müügimeeste- ja foorumitarkusest oleksin ehitanud Bauroc Ecoterm+ 300 mm seinad, 200 mm soojustus ühe kihina, Bauroc paneelist vahelae, mille peale ka põrandaküte, seina sisekülje pahteldanud ja kaablid/torud freesitud kraavidesse matnud.
Arhitekt pigem teeks 200mm fibo seina, sest kahtleb veidi soojapidavates kergplokkides ja vähemalt 250 mm soojustust kahe kihina. Vundament tuleks ka õhem ja odavam, kui seina kandev osa on õhem.

Kui nüüd mõnda Bauroc tugevamat ja õhemat plokki kasutada, siis kas need ka uuristamist kannatavad või ei kannaks paneele välja siis enam?
Fibo siseseina peaks enne krohvima ja siis pahteldama?
Fibo seina puhul peaks puidust vahelae tegema ja kipsi sisse põrandakütte uputama? Kui mingeid paneele otsima hakata, siis neid ilmselt ei saa nii hästi mõõtu tellida kui Bauroci?

Mis oleks see mõistlik lahendus soojustuse, vahelae peale põrandakütte, vundamendi, kommunikatsioonide uuristamise koha pealt kandvasse seina?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10617
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Sein, vahelagi, soojustus

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Fibo seina saab krohvida ja pahteldada aga paljud ei oska või taha ja panevad lihtsalt kipsi pätsukestega vastu fibot. Kipsi taga on kommunikatsioonid.
Fibole võid ka laepaneelid panna. Aga enne külasta arhitekti ja kontrolli millise survetugevusega plokki pead kasutama! Need on erinevad ja just seepärast ongi. Baurocile võid ju ka puidust vahelae teha. See kokku on rahakoti ja kasutuse mugavus, mida eelistad. Kõik variandid kõigi lahendustega on kasutusel.
Fibosse saab samamoodi sooni freesida kui Baurocki. Tegelt need kaks toodet erinevad väga vähe üksteisest kasutamise poolest. Mitmed kasutavad loodimiskarkassi - seda eriti kui kasutusel seinapaneelid - seinale puidust loodimiskarkass ja klambripüssiga lased seinapaneelid seina, loodimiskarkassi vahedes on kommunikatsioonid.
Üldiselt saab väikeplokkidele kinnitada mistahes sisesina viimistluslahendusi - kipsi, seinapaneele, krohvida jne.
virgats
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 41
Liitunud: 03 Juun 2015, 20:58
On tänanud: 1 kord

Re: Sein, vahelagi, soojustus

Lugemata postitus Postitas virgats »

Tänud vastamast.
Vasta