Keldriga vundamendi soojustamine

amatööör
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 12
Liitunud: 10 Aug 2019, 11:05

Re: Keldriga vundamendi soojustamine

Lugemata postitus Postitas amatööör »

nii palju infoks saan öelda, et hetkel on nt keldris 17-18 kraadi. Talviseks temperatuuriks meenub justkui ca +6 kraadi, kust allapoole pole nagu näinud (va ukse lähedal, kust tuul läbi tuhises). Seda siis sokli kõrgusega ca 20-40cm, 2 väikese akna ja ühe uksega, milledel talvel peno ees.
Ma pakuks, et keldriseinte isoleerimine mõjutaks keldri soojusbilanssi - temperatuuride kõikumine võiks väiksemaks muutuda (suurim muutja oleks suvel aktiivsem ventilatsioon) ja kahtlustan, et keskmine temp võik isegi allapoole jääda võrreldes soojustamata variandiga. Või?
ülejäänu kohta ... ehk teised avavad.
Lgp, amatööör
amatööör
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 12
Liitunud: 10 Aug 2019, 11:05

Re: Keldriga vundamendi soojustamine

Lugemata postitus Postitas amatööör »

kas keegi teaks kirjeldada, mis juhtub vundamendi/sokli seinaga, kui seinal puudub hüdroisolatsioon, on kasvõi juba kapillaarniiskumise tõttu alati niiske, kui seespool on keldri sein, ja sinna peale kleepida XPS plaat järgmiselt:
1. plaadi ja vundamendi seina vahele jääb erineva suurusega õhuvahe, plaat on liimitud seinale külgedelt (püstiste triipudega) (vertikaalselt jääb X suurusega läbiv õhukanal alles)
2. plaadi ja vundamendi seina vahele jääb erineva suurusega õhuvahe, plaat on liimutud seinale külgedelt ja ülevalt kinniselt (alt õhuvahe jääb)
3. plaadi ja vundamendi seina vahele jääb erineva suurusega õhuvahe, XPS plaat on liimitud seinale kinnise perimeetriga
Püüan lihtsalt kuidagi aru saada, millist situatsiooni peaks igal juhul vältima või eelistama, kui on üldse olulist erinevust.
Lgp, amatööör
Vasta