Herizon tundub olevat omas valdkonnas asjalik, kuid tsiteeritud lause osas tekkis mul küsimus, et millisest riigist peaks palkama SÕLTUMATU eksperdi aasima/kaasama?

Lugemata postitus Postitas Urmas »
Herizon tundub olevat omas valdkonnas asjalik, kuid tsiteeritud lause osas tekkis mul küsimus, et millisest riigist peaks palkama SÕLTUMATU eksperdi aasima/kaasama?
Lugemata postitus Postitas Herizon »
Usun, et iga mats, kes tegeleb igapäevaselt elektriinseneeriaga ja kirjutab suuremal või vähemalt määral ka kõrgkoodi (näiteks C, C++, Java, Javascript, Python) oskab igat robotniiduki probleemi asjakohaselt lahendada. Kõrgharidus on seejuures soovitatav, kuid mitte nõutav. Üha rohkem masina- ja tehnikaparki digitaliseerub ja algoritmistub ning enam ei piisa nõuka-aegse masinisti kutsetunnistusest. Kui robotniiduki ekspert ei oska kirjutada kõrgkoodi, siis on väga suur kahtlus, et ka robotniiduki algoritmist ei pruugita korrektselt aru saada ja kliendile ei suudeta pakkuda kvaliteetset teenust.
Lugemata postitus Postitas aero »
Herizoni lingitud videos tüüp jahvatas tagaratastest oma 5 minutit. Tõestas veenvalt, et Amrogio, tänu oma pehmetele veoratastele, oleks edukam nt kõval pinnal raske koorma sikutamises. Kuidas see muru niitmisega seondub? Kellelgi, kusagil võivad ju tõesti olla murulappide vahel betoonist 25° kallakud... Märjal, järsemal murukallakul ma Ambrogio rehvimustrile väga ei panustaks. Muru tallamises tundub Ambrogio küll kindel võitja olevatmaho kirjutas: 17 Juul 2019, 08:46 kumba valida: HUSQVARNA AUTOMOWER 430X vs Ambrogio L250i ELITE (näitajatel suhteliselt võrdsed).
Husqvarna teada-tuntud ja usaldusväärne, samas tunduvad mõned Ambrogio lahendused paremad: rattad, konstruktisoon, stop-nupp, dokita talvine laadimine jne.
Ambrogio rattad on igati suuremad ja asjalikumad aga kui palju see niitmist mõjutab ... tasasel murul ilmselt mitte. Või kui, siis Ambrogio tallab rohkem.Herizon kirjutas: 17 Juul 2019, 20:12 Ambrogio/Stiga eelised Automoweri ees:
Laiemad, parema veo- ja kandevõimekusega tagumised ja eesmised rattad
Puutetundlik ekraan
Efektiivsem lõikesüsteem
Vihmaandur
Dokita talvine laadimine
Lugemata postitus Postitas maho »
Kui 2018. aasta mudel on saanud tarkvarauuenduse ja akupank on vahepeal täis laetud, siis erinevust ei ole.maho kirjutas: 19 Juul 2019, 16:04 Tänan vastajatele.
Husqvarna tundub loetu põhjal turvalisem valik. Kas/mis erinevused on mudeliaastal 430X (2018) vs 430X (2019a)?
Lugemata postitus Postitas Prill »
https://www.reddit.com/r/automower/comm ... _and_2019/ keegi tark väidab, et 2019 mudeliga saab jätta muru max kõrguseks 8cm, 2018 mudeliga 6cmmaho kirjutas: 19 Juul 2019, 16:04 Tänan vastajatele.
Husqvarna tundub loetu põhjal turvalisem valik. Kas/mis erinevused on mudeliaastal 430X (2018) vs 430X (2019a)?
Ärge uskuge kõike, mis Internetis kirjas on. Tegemist on AUTOMOWER® 430XH high cut mudeliga, mida müüakse teadaolevalt ainult USA turul ja mille max kõrgus on enam kui 9 cm.Prill kirjutas: 19 Juul 2019, 17:49https://www.reddit.com/r/automower/comm ... _and_2019/ keegi tark väidab, et 2019 mudeliga saab jätta muru max kõrguseks 8cm, 2018 mudeliga 6cmmaho kirjutas: 19 Juul 2019, 16:04 Tänan vastajatele.
Eesti keelne tootja juhendi tehnilistes andmetes on mõlema aasta mudelil lõikekõrguse vahemikuks 2-6cm.
Võta nüüd kinni, kus see tõde on.
Lugemata postitus Postitas Veikko »
Müra argumendiga olen nõus, lendterad on vaiksemad.Veikko kirjutas: 01 Aug 2019, 16:39 Ambrogio tekitab kõvemat müra kui husqvarna. Eriti on see probleem nüüd suvel kui masin sõidab hommikuti muru niitma. Aknad on lahti, lapsed pole koolis ja see hakkab segama. Ka sõidab Ambrogio ca 25 % täiesti tühja mööda juhtkaabli koju tulles(husqvarnal on kiired kojutuleku kaablid). Niitmise loogika on nii paigast ära, kulutab palju aega kui vahetab niidutsoone. Probleem kuivemal ajal, kevadeti kui männid tolmlevad lõikenuga kasvatab endale lõikeosale paksu kihi peale ja seda tuleb iga päev puhastada. Muidu on noa lõikeosad ümarad sellest kuivanud ollusest. Lõikenuga saab käbidega hakkama, lööb pooleks. Korpus ei pea vastu puid põrgates vastu, uus korpus 150 euri. Väga kehv tehniline tugi Eestis (Stokker müüb kuid pole veel oskusi). Uue masina võtan kindlasti Husqvarna. Ambrogio L300 elite 4 aastane kasutaja.
Lugemata postitus Postitas ping »
Tundub, et Teil on robotniiduk valesti programmeeritud. Ambrogiol saab väga paljusid parameetreid reguleerida, muuhulgas ka seda, millal, millises alas, kui kaua ta niidab ja mis siis edasi saab. Minu soovitus on üldse kõik niidualad alguses kaotada ja hakata jälgima, millistes piirkondades on niidutulemus kehv. Seejärel programmeerida see kehvasti niidetud niiduala sisse ja mitte kutsuda robotit laadimisjaama kui niiduaeg selles piirkonnas on täis vaid jätkata sealt samast tavapärast niitmist. Kui see kehvasti niidetud ala asub majast kaugemal, siis programmeerida see hommikuti niitma, et see magamist ei segaks. Kas Stokker Teid ei aita?Veikko kirjutas: 01 Aug 2019, 21:14 Tarkvara mul ise pandud ja alati uuem versioon. Kaabelduse tegi Stokker, aga mina näitasain kuhu tuleb panna tagasikutsumiseks kiirendavad antennid ja kolmnurgad. Vanasti oli tarkvara nii, et niiduk läks alati peale laadimist määratud alale mis on paigas programmis protsentidega. Nüüd sõidab peale laadimist alale, teeb seal ca 20 min tööd ja otsustab, et aitab. Sõidab siis laadimisjaama, et saada uuele alale minemise ülesanne. Teinekord võtab see jaamaminek erinevatelt aladelt palju aega, see ongi tühi töö. Ma arvan, et ambrogio teeb tühja tööd ca 25-30% pidevalt kaablipeal sõites laadima ja alade vahetamiseks sõites. Korpuse lõhkus ninast ära, mõrad sisse. Odavam oli epo ja klaasriidega parandus kui uus korpus.
Näiteks endal 430X, millel GPS väljalülitatud, leiab kõik alad ka pudelikaela (koridori laius alla kahe meetri) vabalt üles ja rohi saab niidetuks igalt poolt üheaegselt ning pole mingit eraldi suunamist kaugematesse tööpunktidesse vaja.Veikko kirjutas: 02 Aug 2019, 14:02 Valdan kogu masina haldust ja programmimist ja teiste abi seal ei vaja. See müra küsimus on ainult suvel ja minu laiskus, et pole programmi muutnud, aga lihtsalt rääkisin sellest kui selle masina eripärast kõvem müra. Alad mul paika pandud protsentidega suuruste järgi ja mul pole probleeme, et ta ei niidaks ära. Probleem selles, et niiduk ise lahkub ala pealt mitte siis kui läheks laadima vaid arvab, et kõik valmis. Selline lahkumine võtab lisaaega jaama jõudmiseks. Vanasti lahkus alalt kui lõks laadima, tuli laadimisest ja läks uue ala peale ja nii kogu aeg. Nüüd läheb alale peaks seal tegema 3 tundi tööd, aga lahkub juba ca 35 min pärast. Olen rääkinud sellest ka esindajatega, aga nad ei saa midagi sinna teha. Üldise alaga niita ei saa, peab suunama kuna osad alad on vastupäeva(maja ees, teine maja taga, kolmas maja kõrval ca 2700 m2)
"T" all mõtlen taimerit, ehk tööaega (working hours).Veikko kirjutas: 02 Aug 2019, 15:14 Mis sa mõtled T väärtuste all ?? Ma oma seadme menüüs küll ei leia Eco mude sättimist alade juures, see võib-olla uuematel mudelitel.
Kui Te tarkvara uuendasite, kas uuenduse sai ka boot loader?Veikko kirjutas: 05 Aug 2019, 14:12 Tööaeg E-R 7:00-10:00 ja 17:00-20:00
L,P puhkepäev ei soovi, et töllerdaks lastel ja endal ees.
Secondary alad saab panna paika 0-100 protsentidega 10 protsendise sammuga. Siis hakkab juba niiduk ise arvestama kuhu ta läheb ja kui kaua on ala peal.
S1'l tõsta ruutmeetrite arvsuurust ja vaata, kas asi paraneb.Veikko kirjutas: 09 Aug 2019, 10:49 Boot loader tehti vist 2017 aastal. Saatsin Stokkerisse päringu selle viimase versiooni kohta ja mida see annab minu mudelile kui peale panna. Alad on nii main 80%, S1 10% ja S2 10%. Ala S1pika ja kitsa koridori taga. S2 lihtsalt vana säte.
Lugemata postitus Postitas Elentino »
Üldiselt on jooksev meeter 1 € ja selle sees on umbes sama sisu nagu SIIN.Elentino kirjutas: 11 Aug 2019, 20:37 Plaanis kevadel üle minna robotniidukile. Kas keegi Jõgevamaal ka kaablit masinaga maha paneb ja mis võiks olla 500-600jm paigalduse hind keerulisse aeda?
Targem on oma keeruline aed võimaluse roboti jaoks ümber teha. Ise tegin aia ümber, puid loomulikult ei puutunud, aga muud üksikud taimed, põõsad koondasin kokku 1 alale, et niiduk ei peaks seal kogu aeg nende vahel takerduma ja aega raiskama.Elentino kirjutas: 11 Aug 2019, 20:37 Plaanis kevadel üle minna robotniidukile. Kas keegi Jõgevamaal ka kaablit masinaga maha paneb ja mis võiks olla 500-600jm paigalduse hind keerulisse aeda?
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025