Kergsein uksega

Katrin8
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 2
Liitunud: 31 Juul 2019, 18:07

Kergsein uksega

Lugemata postitus Postitas Katrin8 »

Tere!

Palun nõu. Ise ehitusest ei jaga midagi, kuid kaalun ühe korteri ostu, mis oleks igas muus mõttes ideaalne, kuid planeeringut on muudetud nii tobedalt, et üks magamistuba on läbikäidav, mis mulle kohe üldse ei sobi. Samas on läbikäidav tuba hiigelsuur (algse planeeringu järgi olnud elutuba) ja järgmisse tuppa minev uks on kohe alguses külje peal, seega mõtlen, kas oleks tehtav sinna lisasein, nii et moodustuks justkui väike eeskoda, kust läheks uks otse suurde magamistuppa ja küljele väiksemasse magamistuppa.

Ehk siis minu naiivses ettekujutuses oleks vaja teha järgmist:
*ehitada täiendav kergsein,
*eemaldada olemasolevast (kandvast?) seinast uks, nii et sinna jääks vaid ukseava, ja paigaldada seesama uks tahapoole, uude ehitatavasse kergseina,
*viimistleda pinnad,
*tagada koridoris mingi elementaarne valgustus (sobib ka mingi põrandalamp vmt lihtsam, juhtmega lahendus ilmselt).

Seina väga suur helikindlus pole oluline, aga lausa kardinat vmt täitsa helipidamatut lahendust ka ei taha. Kipssein ilmselt oleks OK (juhul kui sinna saab ka ukse paigaldada)?

Seega minu rumalad küsimused.
1. Kas selline töö võiks üldse olla tehtav?
2. Kas kergseina ehitus ja/või kandva seina olemasolevast ukseavast ukse eemaldamine eeldab ka mingite dokumentide vormistamist või kooskõlastuste saavutamist? Kellelt? Mis ajakulu ja hinnaga?
3. Millise ajakuluga ja millise rahasumma eest võiksid niisugused tööd tehtud saada? Eeldusel, et ma ise tõesti ei oska midagi teha ja ehitusmeestest tuttavaid ka pole, ning peaksin kuskilt töömehi otsima ja palkama hakkama? Aja mõttes siis ilmselt lisandub tööajale veel mingi ootejärjekord, töömeeste tagaajamisele kuluv aeg (nagu tutvuskonnast olen näinud, siis väga harva juhtub, et väiksema töö jaoks leitakse inimene, kes kokkulepitud tähtaegadest kinni peab). Veel midagi?

Aitäh kõigile, kes midagi arvata viitsivad!
Katrin8
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 2
Liitunud: 31 Juul 2019, 18:07

Re: Kergsein uksega

Lugemata postitus Postitas Katrin8 »

Täpsustaksin veel, et vaatasin uuesti fotosid -- täpselt oletatava eeskoja sisse peaksid jääma elektripistikud, seega valgustuse mure langeb lihtsasti ära. Jääb lisasein ja ukse tõstmine ühest seinast teise.
Rabarebane
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 336
Liitunud: 16 Aug 2016, 11:48
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 14 korda

Re: Kergsein uksega

Lugemata postitus Postitas Rabarebane »

1) jah
2) tõenäoliselt mitte
3) eks sa pead otsima ja pakkumisi küsima, hange.ee, helistamised, kuulutused jms. Ilma ühegi mõõduta ja kasvõi pilte nägemata ei ütle keegi sulle mingeid numbreid. Kipsplaat + karkass + värv + pahtel + liistud + töö minimaalselt, ühe lisapunktina mainiks, et olemasoleva ukse/lengi taaskasutamine (loe: viisakalt ja rikkumata seinast kätte saamine võib minna kulukamaks nii aja kui materjali mõttes kui uue siseukse+lengi hankimine. Kui raha on oluline, siis ma seda olemasoleva ukse lenki ei eemaldaks, võtaks ukselehe ära ja vsjo. Jääks ainult uksega vaheseina ehitamine.
Vasta