Abi krohvitud fassaadi asjus

Siia ei postita tööpakkumisi ega otsimisi!
sandraj
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 1
Liitunud: 21 Juul 2019, 12:07

Abi krohvitud fassaadi asjus

Lugemata postitus Postitas sandraj »

Tere. Olen tõenäoliselt foorumi kõige teemakaugem kasutaja. Igasugusteks tulevasteks ehitustöödeks on plaanis mõistagi firma otsida, aga kuna asjast ööd ega mütsi ei tea ning tutvusringkonnas pole asjatundjaid, tahaksin end harida, et väga auku ei kukuks. Seega pardon potentsiaalselt rumalate küsimuste eest.

Kahekorruseline maja, ehitatud ~1960, ehitisregistri andmetel on välisseina liik tellis, väikeplokk. Nagu piltidelt näha, on krohv suhteliselt õnnetus seisus. Ühel pildil vasakus servas on näha laudisega kaetud juurdeehitust. Teoorias sooviks, et kogu maja fassaad oleks kaetud sarnase laudisega.
Nii palju annan endale aru, et lihtsalt laudade pealelöömisest ei piisa. Mida täpsemalt sellises seisus fassaadiga tegema peaks? Olemasolev krohv maha lammutada, uuesti krohvida ja siis laudisega katta? Või on protsess algusest peale teistsugune, kui tulemuseks peaks olema laudis? Mis hetkel soojustamine toimub? Kuna tegu on vana majaga, eeldan, et ilma korraliku soojustamiseta ei saa..

Mõistan, et selliste tööde hind varieerub väga suures ulatuses ja oleneb olukorrast, aga mis suurusjärgu (5-10-25 tuhat?) peale võiks mõelda (maja ehitisalune pind 175 m2, kaks korrust; firma kaudu)?

Ehk oskate ehk suunata, mis teemasid ma konkreetselt ise peaks uurima, et oskaks sellist tööd tellides enam-vähem asjalik klient olla?

Aitäh.
Manused
20190721_112702.jpg
20190721_112631.jpg
20190721_112625.jpg
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10636
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: Abi krohvitud fassaadi asjus

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ilumeel on petlik. Piisav oleks lahtine ollus eemaldada, nakkedispersiooniga üle ja võimalikult sarnane krohv selga. Veel võiks mingi katvama värviga värvida.
Tundub, et krohvi lagunemist põhjustab katuselt allatuleva vee pritsimine seinale, mõistlik oleks vihmaveetorud paigaldada.
Laudis on lihtsalt ilusam lahendus, sõltub vaataja silmadest. Sel juhul muidugi krohvimine erilist mõtet ei oma, kohe laudis selga. Laudise puhul lisaksin vastavalt vajadusele ka soojustust saab 2 kärbest ühe hoobiga.
Vasta