Toas on tahma lõhn

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Madamada
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 1
Liitunud: 19 Juun 2019, 08:39

Toas on tahma lõhn

Lugemata postitus Postitas Madamada »

Tervist kõigile! Eelmisel aastal lasime panna elutuppa Ahja moodulahju ja korsten on otse ahju peal..ja siiber on plaat siiber...alguses kui kütsime oli kõik OK..aga sel aastal tunnen tahma lõhna toas ja kui pühin tolmu - siis see ei ole hall vaid on must (nagu peenikene tahm)...millest see on?
Kusjuures tagatoas kus asub tahmaluuk on lõhn tugevam ... :(
vuuk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1801
Liitunud: 15 Jaan 2008, 09:34
On tänanud: 50 korda
On tänatud: 92 korda

Re: Toas on tahma lõhn

Lugemata postitus Postitas vuuk »

No siis on üks loodusseadustest järjekordselt saanud tõestust. Õhk pidavat liikuma soojema poolt külmema poole. Õhu liikumise tekitab mahukaalude erinevusega kaasnev rõhkude vahe.
Inimene õhu liikumist tavapäraselt ei näe, sest õhk on läbipaistev. Kuid kui õhu sees on suitsu, auru või lõhnasid või kui õhu liikumisest tekib tunnetatav tuul, siis saab seda järeldada.
Korstna sees on õhu liikumise suund tavapäraselt ruumist väljapoole. Suvel palavatel päevadel tekib erandolukord, kus toas on jahedam kui korstna otsas. Tekib vastupidine tõmme, mis transpordib tahma lõhna tuppa.
ahjuke
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 593
Liitunud: 18 Mär 2013, 18:44
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 31 korda

Re: Toas on tahma lõhn

Lugemata postitus Postitas ahjuke »

Ahjakatel sageli ripuvad luugid traadiga ees ja ka lausa lahtiselt vahel.Soome svt osad luugid tihendiga ja kui nüüd luugi raam ka korralikult plaadiseguga hermeetiliselt paigaldada siis luukidest enam õhu liikumist ei toimu.Kolde uksel ka ilmselt olemas õhuavad need sulgeda ja samuti tuhaluugid ahju ukse all need kah osa on gaasikindlad ja osad mitte.Milliseid ahja kasutab ei tea.Muidugi milline on siiber?Soome malmist siibrid küll õhku ei pea,tartu lükandsiibrid selles osas paremad.Lisaks kui tuba hermeetiline ja vaakumis siis imetakse tuppa elamiseks vajalik hapnik ka korstna kaudu tuppa.
Vasta