Seinaskännerid

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
T25
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 913
Liitunud: 14 Mai 2007, 13:15
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 9 korda

Seinaskännerid

Lugemata postitus Postitas T25 »

Küsiks, kel nendega kogemust on olnud, et milline on parim hinna ja kvaliteedi suhtega seinaskänner. Silma on jäänud Bosch d-tech 150 ja hilti PS50. Vaja vanas õõnespaneelidest vahelaes armatuuri asukohad välja peilida, et saaks rahulikult ripplage ehitama hakata.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10774
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 308 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Seinaskännerid

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Millist karkassi sa kavatsed kasutada? Kui läheb topeltkarkass ehk emataladega, siis puurid uue augu paar sentimeetrit eemale kui juhtusid armeeringusse puurima. Kui kavatsed teha ühekordse karkassiga ja nn "kõrvadega" kandureid kasutada, siis täpselt sama, ainult auke tuleb palju rohkem puurida. Kas kandurite kinnituste vahekaugus on projekti järgi või sinu netist ammutatud tehniliste teadmiste järgi 2cm ühel või teisel pool, ei oma mingit tähtsust. Kui ühekordse karkassiga, siis pane risti betoonpaneelidega, on rohkem mänguruumi. Arvesta natuke reaalsusega kah ja ära hakka üle punnitama. Ega kõike netis kirjutatiut pole vaja tõe pähe võtta, sest seal vahest kirjutatakse ja pannakse juutuubi sellist jama, et anna kannatust. ;)
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
T25
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 913
Liitunud: 14 Mai 2007, 13:15
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 9 korda

Re: Seinaskännerid

Lugemata postitus Postitas T25 »

Urmas kirjutas: 13 Juun 2019, 22:00 Millist karkassi sa kavatsed kasutada? Kui läheb topeltkarkass ehk emataladega, siis puurid uue augu paar sentimeetrit eemale kui juhtusid armeeringusse puurima. Kui kavatsed teha ühekordse karkassiga ja nn "kõrvadega" kandureid kasutada, siis täpselt sama, ainult auke tuleb palju rohkem puurida. Kas kandurite kinnituste vahekaugus on projekti järgi või sinu netist ammutatud tehniliste teadmiste järgi 2cm ühel või teisel pool, ei oma mingit tähtsust. Kui ühekordse karkassiga, siis pane risti betoonpaneelidega, on rohkem mänguruumi. Arvesta natuke reaalsusega kah ja ära hakka üle punnitama. Ega kõike netis kirjutatiut pole vaja tõe pähe võtta, sest seal vahest kirjutatakse ja pannakse juutuubi sellist jama, et anna kannatust. ;)
Ma ise ei hakka lage tegema, aga armatuuri asukoha kavatsen ise välja peilida ja ära märkida. Siis töömees näeb ära, kuhu saab auke lasta. Elektrik lasi kõhutunde järgi juhtme hoidikud ja rendist võetud peileriga näitas, et läks suhteliselt lähedale nii mitmeski kohas, ütleks , et isegi otse pähe armatuurile. Kui nüüd lae tegija ka kõhutunde järgi tegema hakkab ja lae juustuks puurib, siis võib asi kahtlaseks minna. Seepärast soovingi välja peilida armatuuri asukohad. Rendi peiler aga on mingi vanemat tüüpi ja natuke kahtlaseid tulemusi andis, proovin veel ühest teisest rendist uuemat peilerit, siis on näha, kuidas see töötab ja saab vanemaga võrrelda.
T25
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 913
Liitunud: 14 Mai 2007, 13:15
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 9 korda

Re: Seinaskännerid

Lugemata postitus Postitas T25 »

Kogemus nüüd siis selline. Bosch dtect 100 on juba liiga vana riist. Näitab küll, kui mitmes kohas viskas villast ja lõpuks vaatasin, et sellega ei tule midagi välja asjast. Lakke hakkas markeriga liiga palju sigrimigri tekkima. Elektrijuhtmed ka laes nüüd segavad rahulikku skännimist. Seevastu uuem riist dtect 150 on küll ideaalne asi. Näitab armatuuri väga ilusasti ja ühes mode-is näitab ka veel tühimikke ehk siis betooni õõnsuse kohad on näha ja nii saab üle kontrollida kui mõni koht kahtlaseks jääb.
Vasta