Küttesüsteemi kraanid

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Strand
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 269
Liitunud: 08 Mär 2011, 23:56
Asukoht: Kuressaare
On tänanud: 2 korda

Küttesüsteemi kraanid

Lugemata postitus Postitas Strand »

Tere head kaasfoorumlased. Oleks vaja natuke selgitust, et mis firma kuulkraanid valida küttesüsteemile.

Nimelt vanad on hakanud võlli vahelt lekkima. Käisin vastavast poest küsimas, et mis värk on. Vastasid, et küttesüsteemi vesi on igasugusti rauasodi jms. täis ja kui liigutada siis pmst. musta värvi, et see teebgi võlli tihendile ära kui kraani liigutada. Tilkumist märgata muidugi enamasti ainult siis kui süsteem jahutunud maha. Muidu aurustub ära vist. Sellega lähevad siis rõhud maha koguaeg ja õhku satub ka süsteemi.
Suuremad kuulkraanid on F.I.V. toodang väiksemad liblik-kuulkraanid ka arvatavasti sama firma oma. Tilguvad mõlemid.
Mis firma kraane peaks vaatama ja kes kus müüb? Asukoht Saaremaa. Mõõdud 1" ja 1 1/4". On veel mingisuguseid paraemeetreid mida peaks jälgima kraani puhul?

Nii. Siit tekkis küsimus. Kui kraanid pannaks vahele igalepoole selleks, et vajadusel saaks mingit hooldust teha, ilma tervet süsteemi tühjendamata. Siis nii kui keeran kraani hakkab ta hiljem tilkuma ja vaja ka kraan vahetada, seega ikka vaja süsteem tühjendada. Milleks siis need kraanid? Okei see oli lihtsalt fustruatsioonist praegu.

Kõike hääd!
Aareld
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 6
Liitunud: 06 Veebr 2018, 12:17

Re: Küttesüsteemi kraanid

Lugemata postitus Postitas Aareld »

Ise kasutanud neid kuulkraane,ei ole need kõige õhema seinaga ja lekkeid pole ~10 aastaga kraanidest tekkinud, vesi süsteemis samuti must. Igapäev ühtegi kraani ei keera, kuid regulaarseid ümbersuunamisi on.
artist
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 139
Liitunud: 09 Sept 2015, 08:22
On tänatud: 3 korda

Re: Küttesüsteemi kraanid

Lugemata postitus Postitas artist »

Kasuta nt APM kraane ja erimessingut. Maksavad paar korda enam kui tavaline odavama otsa oma, kuid kestavad. Kraane tuleks ka keerata aegajalt kinni või lahti korra. :hello:
juhtmepunt
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 33
Liitunud: 08 Veebr 2019, 16:17
On tänatud: 3 korda

Re: Küttesüsteemi kraanid

Lugemata postitus Postitas juhtmepunt »

Sekundeerin teemaalgatajale. Sama häda juba kord läbi kogetud ning nüüd olen juba teisel ringil tollesama hädaga. 18a. tagasi tegin kesküttesüsteemi mingite FEBist vms. poest ostetud laiatarbekuulkraanidega. Umbes 5a. toimisid, kusjures võlle ei olnud vajadust isegi kraani sulgemise eesmärgil keerutada. Ja siis hakkasid võlli vahelt tasapisi tilkuma. Kütteperioodil oli ilmselt aurustumine kiirem kui lekkiva vee kogus ja tilkumine ei olnud märgatav. Kõige hullem aeg aga oli kevad-sügisperioodil, mil kütmine kaootiline, st vahepeal ei küta üldse ja siis mõnel külmemal ja vihmasemal päeval sai maja soojaks lastud. Siis ilmnes kraanide ikaldus kogu oma koleduses.
Tilkuma hakkasid need kraanid, kus temperatuurikõikumine suur, katlaringi kraanid ja ka akupaagist väljuva vee kraan. Teemaalgataja poolt viidatud kaupmeeste jutt, et halb vesi on süüdi, on muidgi kaupmeeste hülgemöla. Sitt võlli tihend ei taasta temperatuuritsüklite ja sealt tulenevate paisumiste ja kahanemiste kordudes lõpuks oma algset kuju, kogu lugu. Vanakooli kraani kombel tihendit tugevamalt kinni keerata ka ei saa. Aga no tõesti, mis tehnilist parameetrit või näitajat peaks kraani juures vaatama, et saaks järgmine 20a. ilma frustratsioonita olla!?

...sest et 5a. tagasi tegin oma küttesüsteemile täieliku renoveermimise ja ja muu hulgas vahetasin välja ka kuulkraanid ja nüüd jälle on tilkumine peale hakanud :evil: Renoveerimist tehes kasutasin omaarust juba teadlikult mitte esimesi kättejuhtuvaid noname italiano kraane, vaid nö. justkui kvaliteettoodangut: Tiemme

Möödunud sügisel, küttehoaaja alguses hakkas võlli vahelt tilkuma akupaagist maja ringile väljuva vee kraan, kusjuures otse väljuva vee temperatuuriautomaatika peale, ähvardades selle elektroonikat õhtale lasta. Krt. kogu akupaak tühjaks ja kraanivahetus. Ei ole tore, eriti oktoobrikuu keskpaiku kui ka väikesed lapsed majas. Nüüd siis tilguvad juba ka katlaringi kraanid :(
Katlamiis
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 12
Liitunud: 17 Mai 2019, 21:16

Re: Küttesüsteemi kraanid

Lugemata postitus Postitas Katlamiis »

Kasuta midagi sarnast, kui tilkuma hakkab saad peale keerata
https://www.ktskliima.ee/index.php?rout ... uct_id=518
Vasta