Hästi ja odavalt

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
vaeneehitaja
külaline

Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas vaeneehitaja »

- Vana vannitoa välja lõhkumine tuhaplokk
- Ühe vaheseina välja lõhkumine tuhaplokk
- Prahi välja viimine
- ca 10 x ehituspoes käimine (üks ring on vabalt tund)
- 75% materjalide ülesvedamine
- Uued alupex veetorud liited äravoolud
- Vannituppa (3.5 m2) metallkarkass ja kips
- Seinte ja põranda plaatimine 25m2
- Integreeritud wc paigaldus ja karbiku ehitus
- Põranda valamine ja tasandus
- Vannitoa kahe kapi ja vanni paigaldus
- El. käteräti kuivati paigaldus
- Boileri tagasi paigaldus
- Vannitoa lae pahtel ja värv
- Segistite paigaldus 3 tk
- Köögimööbli paigaldus (75%) (kasutan abi)
- Laminaat 40 m2 ja liistud (50%) (kasutan abi)
- Kaablisoonte freesimine
- Kaablite vedamine
- Valgustite, PP, lülitite paigaldus max 20 toosi

Üldjoontes panin selle enda jaoks kirja, et järeldusi teha ja järgmine kord targem olla. Kuna vaatasin, millal ma ajaliselt nende tööga alustasin, siis läks täpselt 1.5 kuud. Tööpäevad 6-8 tundi, aga mingit viilimist nagu ei mäleta ja vabu päevi ka mõni loetud. Samas olen ka paaril laupäeval või pühapäeval käinud teinud midagi, et maalrile jalgu ei jääks.

Kokku sain 1550 euri. Üldiselt raskel ajal on see ka raha, aga eile töid lõpetades hakkasin mõtlema, et midagi on valesti. Raha on otsas, aga tööd oled teinud. Läksin järjekordselt liimile ja tegin lihtsalt teene, tuleb välja. Vähemalt põhilised tööriistad olid tööandja poolt. Sisetunne ütleb, et üks tonn on puudu selle kogu kompoti eest. Siis jääks rahule.
vaeneehitaja
külaline

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas vaeneehitaja »

- Koridori kipslae karkass ja kips ca 2 plaati
- Paar väikest kipsvaheseina ca 6 plaati

Need jäid veel ülemisest mängust välja.
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1357
Liitunud: 16 Aug 2008, 19:33
On tänatud: 103 korda

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas keemik »

Enne või peale makse?
Külaline
külaline

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kui selle aja eest oleks arve alusel laekunud ~2600 € oleksid peale maksude (tööandja, töötaja) teeninud Eesti keskmist töötasu ~1300 bruto

Oleks sa selle aja eest soovinud teenida 1550 neto kuus (töötasid 1,5 kuud ja oleksid soovinud selle aja eest teenida 2300€) oleksid pidanud esitama arve summale 4000 €
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10774
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 308 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas Urmas »

vaeneehitaja kirjutas: 11 Okt 2018, 08:46 Kokku sain 1550 euri. Üldiselt raskel ajal on see ka raha, aga eile töid lõpetades hakkasin mõtlema, et midagi on valesti.
Loll või algaja(tutvusteta) tööandja sul, sest ukrainlasi palgates oleks ta veel odavamalt läbi saanud.
Üldiselt, loll või mitte, aga sa ei kirjutanud, kas see summa oli ametlikult. Kui palju olid sinu kulud sõiduks objektile, kuidas tööandjaga kokku lepiti-tunnitasu või tükitööna jms? Kui tükitööna, siis vaata peeglisse ja kui tunnitööna ja tunnitööhind tundub sinu jaoks väike, siis viska uuesti pilk peeglisse.
vaeneehitaja kirjutas: 11 Okt 2018, 08:46 Raha on otsas, aga tööd oled teinud.
Ehk peaks oma ostunimekirja üle vaatama, äkki raiskad liiga palju raha emotsiooniostudele? ;)
vaeneehitaja kirjutas: 11 Okt 2018, 08:46 Sisetunne ütleb, et üks tonn on puudu selle kogu kompoti eest. Siis jääks rahule.
Su sisetunne ei peta sind!
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
Külaline
külaline

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas Külaline »

vaeneehitaja kirjutas: Kokku sain 1550 euri. Üldiselt raskel ajal on see ka raha
Jah, aga praegu pole raske aeg, praegu on hea aeg. :scratch:
Majakas6
külaline

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas Majakas6 »

Toon võrdluseks, et meil keerati majas selle summa eest elektrikilp seinale ja veeti paar juhet. Paberimajandus läks veel 500 euri otsa.
Päevake tööd ja ei võtnud tõenäoliselt selgagi higiseks.
Kusjuures see oli tükk aega otsitud ja välja sõelutud kõige odavam pakkumine.
Külaline
külaline

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Vannitoa kap.remont ametlikult u. 5000 eur.
Külaline
külaline

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas Külaline »

vaeneehitaja kirjutas: 11 Okt 2018, 08:46 Kuna vaatasin, millal ma ajaliselt nende tööga alustasin, siis läks täpselt 1.5 kuud. Tööpäevad 6-8 tundi, aga mingit viilimist nagu ei mäleta ja vabu päevi ka mõni loetud. Samas olen ka paaril laupäeval või pühapäeval käinud teinud midagi, et maalrile jalgu ei jääks.
Lugesin uuesti sinu muret ja tekkis küsimus. Ehk oled usin ainult enda arvates, aga tööandja arvab vastupidi? Kasutasid oma 6-8 töötundi ebaefektiivselt ehk tööviljakus madal. Kas internet oli töö ajaks ikka välja lülitatud? Snäptšätist, instast, feissbuukist mingeid sõnumeid ei tulnud? Kui tulid, kas vastasid sõnumitele kohe? :scratch: :) Muide, loodame, et see ei puuduta sind, aga madal tööviljakus on kogu Eesti Vabariigi probleem, alates Riigikogust kuni .... ;) Peaks rohkem ajukirurge ehitusvaldkonda kaasama.

Urmas
vaeneehitaja
külaline

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas vaeneehitaja »

No eks ma panin selle enda jaoks kirja, et ma ükskord õpiks hindama töötasu ja ajakulu suhet. Sain juba enda mõttes juba nagunii vastuse teada, et selle töö eest võiks ja peaks saama raha rohkem.
Mõned asjad, mis jäid kirjutamata - olid sõidukulud ja kuidas raha rai. Raha sain peo peale ja sõidukulu päevas 5 eur kütusele oma autoga. Aga tore oli ka teiste arvamusi kuulda ja piltlikult jalaga piix saada. Eriti kuna pole raske aeg, see oli ka tore mõttetera:)!

Nii, nüüd on sissejuhatus lõppenud, järgneb rubriik "Vastus Urmasele".

Üldiselt on internet telefonis sisselülitatud seisundis, aga viskad pilgu peale vaid söömise ajal või hetkelistel puhkepausidel. Hetkelistel - ehk siis ei istu iga kahe tunni tagant 15 minutit ämbri otsas ega ei skrolli mingit lehte. Snapchat on pubekate teema Urmas, ja hoia sina ka sellest eemale. Mina pole seda kunagi kasutanudki. Helistamistega on nii, et sõltuvalt tööoludest on käed pidevalt mingi materjaliga koos, seetõttu olen loobunud telefonile vastamisest, kui tegu pole "tähtsa kõnega". Tähtis kõne on pereliikmelt. Ülejäänusid ignoreerin.
Leian ise, et tööviljakus on üle harju keskmise, kui oleks vaja kellelegi midagi tõestada, saaks kindlasti ka kiiremini. Särk on iga päev natuke või rohkem higine. Isegi jõusaali treener kunagi ütles, et siis on kasu kahh. Tööviljakuse kohta väike vahemärkus ka, ühest teisest teemast jäi silma, et 20 koti betooni läbimikserdamine on kökimöki ja läheb kõigest paar tunnikest, et teha väike põrand. Kes elus on üle ühe koti pidanud korraga mingit ehitusmaterjali läbi segama, teab, et see tolmab, sa pead lisama vett, pead tõstma, kummardama, mikserdama (seda ei saa teha tikksirgelt ega ka istudes lösutades), avama kotte, kokku panema tühjasid kotte - see on nii aja kui ka füüsilise ressursi kulu. Ja kui hinnavahe on olematu, siis siinkohal tööviljakusest peab rääkima natuke vaiksema tooniga. Aga üldjoontes oli tuline õigus - vaatama pean peeglisse. Ostude nimekirja kohta - emotsiooniostud puuduvad. Kui maksad ära elamispinna toimimiseks ja omamiseks vajalikud maksud, kütuse, toidu ja lapse vajadused ja taskuraha, mõned tööriistad - siis avastad, nagu laulusalm ütleb - söön, et saaks rassida ja rassin, et saaks süüa. Raha nüüd päris otsas ei olnud, see oli kujundlik väljend. Midagi üleliigset ma lihtsalt lubada ei saa, kuigi võiks. Vaatasin korra veel peeglisse. Järgmine sarnane objekt teenin raudselt 3 tonni ja lähen ka soojamaareisile. Uskuge mind.
Külaline
külaline

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tubli, vaeneehitaja, hakkad juba taipama, et enda heaolu nimel tuleb vaeva näha.
Mis puudutab töötingimusi, et tolmune, kotid rasked jne, siis ise oled taolise töö valinud. Kui tahad puhtamaid ja kergemaid tingimusi, siis selleks on palju muid võimalusi alates Maxima turvast või kassapidajast ja lõpetades ...
vaeneehitaja kirjutas: 20 Okt 2018, 22:32 Kes elus on üle ühe koti pidanud korraga mingit ehitusmaterjali läbi segama, teab, et see tolmab, sa pead lisama vett, pead tõstma, kummardama, mikserdama (seda ei saa teha tikksirgelt ega ka istudes lösutades), avama kotte, kokku panema tühjasid kotte - see on nii aja kui ka füüsilise ressursi kulu.
Siin sa eksid. Sinu kirjeldatu kuulub tööülesannete hulka, mille eest sulle makstakse. Ei hakka keegi sulle eraldi maksma segu valmistamise eest.

Urmas
Külaline
külaline

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas Külaline »

https://www.cvkeskus.ee/ehitaja-tallinn ... -ou-566566

Tööpakkumine ehitajale, brutopalk: Alates 1100 kuni 1500 EUR kuus

Siin teemas käsitletud 1550 netos tundub kõva palk. Miks te võõbad arvate, et rohkem peaks maksma? :roll:
Külaline
külaline

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Miks Sa lgp. külaline arvad, et Sinu enda erialal peaks rohkem maksma?
Külaline
külaline

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kus siis ikkagi peitub tõde, mis on õige:
-igaühele tema vajaduse järgi?
-igaühele tema tegude järgi?
Vajadusega on nii, et mida rohkem saad, seda rohkem vajad - ahnus ei lõpe iial, saajal on käsi pikk, eal ei väsi saaja käsi.
Tegudega on nii, et mõni teeb küll usinasti, rapsib siia-sinna, aga tulemusi pole. Teise liigutused on aeglased, aga iga liigutus on läbi mõeldud ja läheb 100% asjaette.
Lõpuks jõuame filosoofiaga ikkagi sinnamaale, et taevataat otsustab, kellele rohkem, kellele vähem, kes peab üldse ilma jääma või kes peab teiste poolt ära söödud saama.
Külaline
külaline

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: https://www.cvkeskus.ee/ehitaja-tallinn ... -ou-566566

Tööpakkumine ehitajale, brutopalk: Alates 1100 kuni 1500 EUR kuus

Siin teemas käsitletud 1550 netos tundub kõva palk. Miks te võõbad arvate, et rohkem peaks maksma? :roll:

Mis näitaja see kuulutus peaks olema? Miks sa arvad, et selle raha eest neil ehitajaid jalaga segada on? :wave:
Külaline
külaline

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Viidatud töökuulutuse näol on tegu ühe näitega turuinfost. Oled lahkesti oodatud tooma allikatega kaetud alternatiivseid näiteid.

Agregeeritud keskmisena arvutab Statistikaamet ehitussektori brutopalgaks 1250 eurot: https://www.stat.ee/pressiteade-2018-088

See korreleerub üsna hästi antud üksiku töökuulutuse näitega ja ka teemaalgataja poolt kirjeldatud töötasuga (1550 EUR neto 1.5 kuu eest ehk brutopalgana 1211 eurot kuus)
Külaline
külaline

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 13 Nov 2018, 06:02Miks sa arvad, et selle raha eest neil ehitajaid jalaga segada on? :wave:
miks sa arvad, et suurema raha eest kliente jalaga segada on :) keskmine palk on selline paras juurikas mis näitab ära muuhulgas ka selle mis võiks olla vähekenegi nobedama inimese potentsiaal mingis valdkonnas teistest rohkem teenida.

Üldjuhul ainult siseturgu teenindades ei suuda sa stabiilselt naabrist palju rohkem teenida, tuleb kuskil kaugemal käia ja vahe sisse teha. Teemaalagataja soov teenida rohkem nö 4000€ ausalt ja maksudega 1,5 kuu eest arvestades , et ka kliendid teenivad keskmist või natuke üle ei ole eriti reaalne soov. Teemaalgataja potentsiaal küsida see summa piiritaga suurema mahuga turul on samas tagasihoidlik ja turu alumisi piire kompav.
Plaadiproff
külaline

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas Plaadiproff »

Külaline kirjutas: 13 Nov 2018, 04:33 Kus siis ikkagi peitub tõde, mis on õige:
-igaühele tema vajaduse järgi?
-igaühele tema tegude järgi?
Vajadusega on nii, et mida rohkem saad, seda rohkem vajad - ahnus ei lõpe iial, saajal on käsi pikk, eal ei väsi saaja käsi.
Tegudega on nii, et mõni teeb küll usinasti, rapsib siia-sinna, aga tulemusi pole. Teise liigutused on aeglased, aga iga liigutus on läbi mõeldud ja läheb 100% asjaette.
Lõpuks jõuame filosoofiaga ikkagi sinnamaale, et taevataat otsustab, kellele rohkem, kellele vähem, kes peab üldse ilma jääma või kes peab teiste poolt ära söödud saama.
Vahel harva ka üks tõeliselt tabav kommentaar :good: Täpselt nii see elu on. Ka ehitaja oma, aga mitte ainult :amen:
vaeneehitaja
külaline

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas vaeneehitaja »

Paari vaheukse paigaldust vist jäi veel ka kogumängust välja. Ei ma tunnistan, ma ei taha ratsa rikkaks saada ja töötegemine meeldib, aga kogu selle asja eest ma oleks ise rahul täpselt 2500, nagu ütlesin. Enamik liigutusi on läbimõeldud, väike kogemus on tekkinud, aga kuna selliste korterite ehitus on enamjaolt custom lahendus, siis tekib pidevalt mõttepause ja poeskäisimisi, mida ei saa ette planeerida. Jooniseid keegi ette ei anna ja varustaja ei käi materjale ette tassimas. Mõtled ise, tood ise. Aitad tuua.

Enivei - kui kellelegi see tundub okei ja on võimeline sama raha eest kõik need etapid viisakalt ära tegema, siis pakun pidevat tööd. Pidevalt ja isegi arenemisvõimalusega, rahaliselt.

1000 euri kuus kõike oskava ja tegeva ja oma autoga oma kütuse eest töölkäiva töömehe (ilma lõhnadeta) on solvamine. Lausa isiklik solvamine. See et ma nõus olin, on mu oma viga. Aga teist korda ma seda viga ei tee.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10774
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 308 korda
On tänatud: 383 korda

Re: Hästi ja odavalt

Lugemata postitus Postitas Urmas »

vaeneehitaja kirjutas: 19 Nov 2018, 23:21 ... kuna selliste korterite ehitus on enamjaolt custom lahendus, siis tekib pidevalt mõttepause ja poeskäisimisi, mida ei saa ette planeerida. Jooniseid keegi ette ei anna ja varustaja ei käi materjale ette tassimas. Mõtled ise, tood ise.
Mõelda saab kasvõi pahtlilabidaga vehkimise ajal, selleks ei pea eraldi mõttepause võtma. Ja nende mitteplaneeritud tööde kohta on minul ettenägelikult Lepingus järgmine punkt: "Lepinguga mittemääratletud tööd tunnihindega ...€/h" ja "Lepinguga mittemääratletud tööde maht lepitakse Tellijaga kokku eelnevalt". Mittemääratletud tööde kohta kui puudub usaldus või läbisaamine tellijaga väga ametlik ja oht lisatööde rahast ilma jääda, tuleb koheselt kirjutada Lepingu Lisa lisatööde kohta. On kaks erinevat asja- kui tööde teostamiseks vajalike materjalidega varustamine toimub minu poolt(all inclusive), siis tellijal on vaja ainult ülekanne teha või ATM juures ära käia ja kui materjalidega varustamine toimub tellija poolt, siis näitan talle objektil koha, kus minu poolt nimetatud materjalid peavad olema 2-3 päeva enne kui mul neid materjale vaja läheb. Ja kui soovib, et aitaksin materjale tassida, läheb stopper käima. Nii lihtne see ongi. ;)
Nõudke kvaliteeti, aga olge valmis selle eest ka maksma! Siseviimistlustööd, 55 676 252
Vasta