Tuuletõkke paigaldus

kuidas soojustada oma elamist
Külaline
külaline

Tuuletõkke paigaldus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Puitmajal paigaldan soojustusekt karkassi. Nüüd peaks hakkama villa vahele panema. Kuid millega peaks kinnitama vkl 13 tuuletõkke karkassile. Mis naela või kruviga? Ning millega kinnitada tuulutusliist 75x25 ?
nojah
külaline

Re: Tuuletõkke paigaldus

Lugemata postitus Postitas nojah »

http://www.isover.ee/tooted/isover-vkl

Ei olndki nii raske. Oleksid ehk isegi otsingusse tippides vkl13 leidnud selle. Või sa ei usalda sellist paigaldusviisi?
Kruvi keeraja
külaline

Re: Tuuletõkke paigaldus

Lugemata postitus Postitas Kruvi keeraja »

Väga õige lähenemine, vaadata alati esimese asjana tootja paigaldusjuhendit,kuid paraku pole seal selle plaadikinnitamisest sõnagi.
plaat ise on pehme ning ning mina olen esmaseks fikseerimiseks kasutanud laia peaga papinaelu, kui plaadida seinas, vuugid tihendatud, siis liist peale naelte v.kruvidega, see kinnitab plaadi korralikult.
Need vuugid mis silikooniga tihendad oleks mõistlik enne kruntida, siis on asjast tolku ka. Mina olen kasutanud aknavärvi jääke, puitfassadi värv pidavat ka väga head tulemuse andma, ainult silikoon ei püsi seal kaua, rebib villakiud lahti ja polegi enam liide tuulekindel
Kruvi keeraja
külaline

Re: Tuuletõkke paigaldus

Lugemata postitus Postitas Kruvi keeraja »

Tuulutusliistu kinnitades arvesta, et see peab kandma kogu voodrit, niiet kasuta naelu või kvaliteetseid kruve, kimdlasti kuumtsngitud vms välispaigalduseks sobiv pinnakate.mina olen esmalt kruviga fikseerinud ning siis püssiga naelad järgi.
Meil siin tartu kandis paar nädalat tagasi oli korralik torm, naabritel sikutas terves tükis kahe seina puitvoodri maha.
Külaline
külaline

Re: Tuuletõkke paigaldus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kruvi keeraja kirjutas: 15 Mai 2017, 22:56 Väga õige lähenemine, vaadata alati esimese asjana tootja paigaldusjuhendit,kuid paraku pole seal selle plaadikinnitamisest sõnagi.
ok, loeme sealt lehelet ette: "ISOVER VKL kinnitatakse karkassipostidele alusseibide ja naelte või kruvide abil. "

ja kõrval on link tootele ISOVER alusseib http://www.isover.ee/tooted/isover-alusseib ja lisab , et "Isolatsioonimaterjal kinnitatakse ISOVER alusseibiga mehhaaniliselt kruvide või naelte abil aluspinnale. Kinnitite kulu 1-4 tk /m² sõltuvalt isolatsioonimaterjalist. Kinnitite omavaheline kaugus horisontaalselt ja vertikaalselt peaks olema ca 60 cm."

seib ei pea olema just selline ja võib lõigata ise plekist seibe vms latakaid, et need plaadid piisavalt kinnitada. Kinnitusvahendite koguse saad teada, kui jagad plaadi pikkuse/laiuse cm 60cm.

Plaatide vahed/vuugid täidetakse neutraalsilikooniga. Kuigi juhendis teipida ei soovitata, siis juhul, kui teipida siiski soovitakse tuleks teibitavad aluspinnad üle värvida/kruntida ja krunditud pinnal seisab teip vägagi hästi. Ühenduskohad aurutõkkega/tuuletõkkekangastega jne tuleb niiehknaa teipida ja sellistes ühendustes on kruntimine vältimatu tegevus.

Tsingitud naelad sobivad karkassi, kui ka plaatide kinnitamiseks. Nalete valikul võiks arvestada , et vähemalt kolmveerand naela pikkusest ulatuks materjali kuhu midagi kinnitatakse.
Külaline
külaline

Re: Tuuletõkke paigaldus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Selle lugesin ise ka välja et naelte või kruvidega. Küsisin valesti vähe. Tahtsin teada mida konkreetselt on kasutatud kinnitamiseks ja mis ka kõike hoiab. Ehk siis naela tüüpi, pikkust jne. Isoveri lehel ei ole seda ju kirjas. Viimane postitaja vähemalt andis kasulikku infot.
Külaline
külaline

Re: Tuuletõkke paigaldus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kui kolmveerand peab ulatama materjali mis kannab, siis peaks nael olema 150 ne ? usun et ikka kolmandik ehk piisaks ka 100 sest soontega naeltest? Siin tundub lihtsam olema paigaldada nt mingi 80 mm kruvidega läbi tuulutusliistu.
praanik
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 209
Liitunud: 29 Juun 2016, 14:45
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 11 korda

Re: Tuuletõkke paigaldus

Lugemata postitus Postitas praanik »

Lk 2 -4 võib olla abiks
https://issuu.com/mlmeedia/docs/ehitus_ ... 20150910_8

siledatel naeltel ankurdus pikkus vähemalt 8x naela läbimõõt , seda siis lõikekoormuse korral, pikisuunas koormatud naeltel soovitatakse vähemalt 12d ankurduspikkuseks
ja kruvil minimaalselt 6d
Külaline
külaline

Re: Tuuletõkke paigaldus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 16 Mai 2017, 08:08 Tahtsin teada mida konkreetselt on kasutatud kinnitamiseks ja mis ka kõike hoiab. Ehk siis naela tüüpi, pikkust jne. Isoveri lehel ei ole seda ju kirjas. Viimane postitaja vähemalt andis kasulikku infot.
seda õpetatakse kutsekoolis ja see on ehitajale nö loomulikust intelligentsist eeldatav teadmine
Külaline kirjutas: 16 Mai 2017, 08:08 Kui kolmveerand peab ulatama materjali mis kannab, siis peaks nael olema 150 ne ? usun et ikka kolmandik ehk piisaks ka 100 sest soontega naeltest? Siin tundub lihtsam olema paigaldada nt mingi 80 mm kruvidega läbi tuulutusliistu.
kui tuuletõkkeplaat on 13mm ja liist kuhu kinnitad 25mm , siis ideepoolest võiks see nael olla 40 - 50 mm pikk ja läbimõõt kas 2,5 - 3mm , siis ta ulatub kolmandiku osas kinnitatavasse materjali ja veerand jääb tuuletõkkeplaati kandma. Sama loogika ka voodrilaua kinnitamisel.

Karkass mis jääb voodrit kandma kinnita korralikult. Kui sul ongi selleks roovituseks 25mm liist , siis võiks selle kinnitada 75mm naleaga ja ka voodrilaua nael võiks ulatuda läbi selle 25mm liistu karkassi.

Loodame , et see roovituse karkass kattub maja kandva karkassiga jne, et vooder ei jää kuskil rippuva 25mm laua külge hoidma. Võib vabalt juhtuda, et see 25mm liist on liiga õhuke n: sul on kahekordne maja jne ja sa peaks kasutama paksemat materjali. Füüsikat arvestades võiks tuulutsvahe olla vahemikus 35 - 50mm, selleks, et voodri taga üldse mingi õhu liikumine saaks toimuda peaks see vahe olema min 30mm. ja kindlasti üles , alla näriliste, lindude takistamiseks võrk :)
Külaline
külaline

Re: Tuuletõkke paigaldus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Huvitav on see et võtsin vana voodri maha mis 70 datel paigaldatud ja lauad täitsa kuivad ja terved ja paigaldatud ilma tuulutusliistudeta otse karkassmaja seina.
Külaline
külaline

Re: Tuuletõkke paigaldus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 16 Mai 2017, 22:09 Huvitav on see et võtsin vana voodri maha mis 70 datel paigaldatud ja lauad täitsa kuivad ja terved ja paigaldatud ilma tuulutusliistudeta otse karkassmaja seina.
ja mis oli isolatsiooniks :)
Kyylaline
külaline

Re: Tuuletõkke paigaldus

Lugemata postitus Postitas Kyylaline »

Ma teen ennustuse, et seal on miskit hügroskoopset, näiteks saepuru/termoliit, linaluu vms. näiteks 15 cm paksune kiht.
see sein pole ilmselt ka väga õhutihe ilmselt puudub isegi tuuletõke.

Endal kokkupuude suvilaga, kus aastaläbi sees elatud pikka aega, seinas 10 cm
Linaluud, tuuletõkke asemel on mingi veider kangas(seespool ka) mis meenutab veidi geoteksiili, see tuult küll ei pea, pandud ilmselgelt selleks, et linaluu voodri vahelt välja ei pudeneks. seal peal voodrilaud ilma õhuvaheta. Katus vettpidav. Kõik ilus kuiv ja kõva, v.a. Sauna osa, seal alumised 20 cm. Karkassi suht mäda. See on ka loogiline. Ehitatud 1974.
Vasta