katusealuse suvetoa kasutamise aja pikendamine

kuidas soojustada oma elamist
suvekas
külaline

katusealuse suvetoa kasutamise aja pikendamine

Lugemata postitus Postitas suvekas »

Selline mure - sooviks olemasolevat katusealuse suvetoa kasutamise aega pikendada, et saaks sügisel kauem ja kevadel varem kasutada. Praegune sein karkass ja õhuke vineer. Kas 5cm peno vineeri taha aitab või on see mõttetu raiskamine? Millised oleksid veel võimalused soojustamiseks? Kuna seda tuba oleks vaja aint max 1-2 aastat, siis ei soovi suuri investeeringuid teha.
Külaline
külaline

Re: katusealuse suvetoa kasutamise aja pikendamine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

suvekas kirjutas: 25 Mär 2017, 20:40 Selline mure - sooviks olemasolevat katusealuse suvetoa kasutamise aega pikendada, et saaks sügisel kauem ja kevadel varem kasutada. Praegune sein karkass ja õhuke vineer. Kas 5cm peno vineeri taha aitab või on see mõttetu raiskamine? Millised oleksid veel võimalused soojustamiseks? Kuna seda tuba oleks vaja aint max 1-2 aastat, siis ei soovi suuri investeeringuid teha.
mõttetu investeering , kui suur on tuba ja mis on soojustatava seina pindala , kas kaldlagesid, kui suur laepindala ?
Alexy
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 285
Liitunud: 26 Mär 2008, 12:46
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 11 korda

Re: katusealuse suvetoa kasutamise aja pikendamine

Lugemata postitus Postitas Alexy »

Kõige odavam on elektriradikas(kui elekter muidugi olemas) :)

Kui ei, ega see soojustaminegi aita suurt kui küttekeha pole.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 10616
Liitunud: 03 Veebr 2008, 14:02
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 288 korda

Re: katusealuse suvetoa kasutamise aja pikendamine

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kui viid seinte soojustuse muu maja välisseintega samale tasemele ning liidad hoone küttelahendusse siis võid ka aastaringi kasutada. Iseasi kui otstarbekas see on.
fgh
külaline

Re: katusealuse suvetoa kasutamise aja pikendamine

Lugemata postitus Postitas fgh »

Vahtplasti paigaldamine kaldlaele on jube nikerdamine ja lõikumine, samas saab kohe õhku ja tuult pidava lahenduse. Arvestades vahu kulu tihendamisel, siis materjali hind tuleb võrdne villa, tuuletõkkeplaadi ja aurutõkke konstruktsiooniga.

Kõige odavam lahendus on järgmine:
Klambripüstol, bituumentuuletõkkepaber(või ehituspapp), pakketeip, kõige odavam vill ning tavaline ehituspapp.


Vineer minema, klammerdad bituumentuuletõke sarikate vahele nii, et tuulutus säiliks, tahad paremini, siis tihenda vahuga liitekohad. Vill sinna vahele ja ehituspapp alla ning pakketeibiga ülekatted liited kinni, et villa tolm pähe ei pudiseks ja natuke kontrollida õhuliikumist. Vineer tagasi.

Villa võiks ikka 100 mm paigaldada kuid ka 50mm on jupp maad rohkem 0mm. Bituumenpaberi saab pm ka tavalise paberiga asendada. 1-2 aastat kestab see kõik ilma probleemideta.

Tasuvus sõltub otseselt selle toa kasutusperioodist ja küttekuludest. Lühikese perioodiga võib olla mõttekam selle töö asemel lihtsalt radikale funki juurde keerata. Kuid ilmselgelt ei jõua normaalse radiaatoriga seda õhku soojaks kütta ja seega mingi õhutihe ja soovitavalt soojapidav kiht peaks ka olema välispiirdel. Kui väljanägemine ja ruum pole probleem, siis ehk on lihtsam ja kuluefektiivsem kruvida vsahtplast selle vineeri peale tüübliga ja mingi kindakrohv otsa tõmmata. Läheb vähem vahtu, töö kordades kiirem ja tolmuvabam.

Samas reegel on enamasti see, et ajutine kipub igavene olema.
suvekas
külaline

Re: katusealuse suvetoa kasutamise aja pikendamine

Lugemata postitus Postitas suvekas »

Suured tänud vastajaile. Otsustasin ,et paigaldan 50 mm vahtplasti vineeri taha. Usun ,et radikas saab siis oma tööga hakkama :)
Vasta