Pööningu soojustamine

kuidas soojustada oma elamist
virgats
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 41
Liitunud: 03 Juun 2015, 20:58
On tänanud: 1 kord

Pööningu soojustamine

Lugemata postitus Postitas virgats »

järjekorde ära leierdatud teema...

Vana puitkarkass maja. Pööningul oli 15cm (talade paksuselt) saepuru, krohvi, kiviklibu, klaasvillaplaatide segu. See kõik on minema tassitud. Teise korruse laes vineer ja edasi laelaud tala küljes. (aurutõket ei tule)

Soojustamise plaan:
talade vahele ehituspapp. Servadest alustan klammerdades tuuletõkkepaberiga, et soojustuse külgi tuule eest kaitsta. 15 cm megarock plus kivivilla taladega tasa. Edasi 20cm superrock või megarock plus kivivilla. Lõpuks katan alguses alustatud tuuletõkke paberiga. ülekatet 10cm ja ehitusteibiga kinni. On hea mõte? Tuuletõket alustan soojustuse alt, et ei peaks neid tuulesuunajaid ehitama.

Kui plaan on OK, siis lahtine on, kumb pealmiseks kihiks parem on, kas väiksema "lambdaga" kuid rohkemate vuukidega plaatvill või vastupidiste näitajatega rullvill. Ka pole selge, kas tuuletõkkena kasutada bituumenpaberit või tavalist ehituspappi. Esimene on laiem ja lihtsam paigaldada, ka peab tuult tõenäoliselt paremini. Samas kardan, et äkki on sel ka ohtlikult suurem niiskustakistus?
Külaline
külaline

Re: Pööningu soojustamine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ära värise :) sul ei ole seal hüperteadus ja vahet pole kas rull või plaatvill, peaasi , et vuugid ei kattu ja korralikult ilma vahedeta paigaldatud. Pelae viska tavaline ehituspapp või tuuletõkkeplaat (põleb/süttib halvemini ja oleks seetõttu parem valik) .
Vasta