ruutmeetri hind ehitamisel

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
kapu
külaline

ruutmeetri hind ehitamisel

Lugemata postitus Postitas kapu »

Rääkige oma kogemustest mis siis ka ruutmeetri hind maksab ehitamisel,ja kas maja suurusest ka söltub,et mida suurem seda odavamaks ruutmeeter läheb.
Kasutaja avatar
veebimeister
Administraator
Administraator
Postitusi: 474
Liitunud: 28 Jaan 2005, 13:05
Asukoht: Tartu
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 18 korda
Kontakt:

Re: ruutmeetri hind ehitamisel

Lugemata postitus Postitas veebimeister »

kapu kirjutas:Rääkige oma kogemustest mis siis ka ruutmeetri hind maksab ehitamisel,ja kas maja suurusest ka söltub,et mida suurem seda odavamaks ruutmeeter läheb.
kas tõsta teema Hinnapäringu foorumisse või on antud juhul tegemist sellise humoorika alatooniga postitusega, mis sobikski üldfoorumisse? 8)
kapu
külaline

Lugemata postitus Postitas kapu »

Mnjah, ma ei paku tööd, ega kysi millegi konkreetse asja maksumust, vaid kogemuste pöhjal mis hinnaga keegi ehitada on suutnud :) 83
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 981
Liitunud: 01 Okt 2006, 16:57
Asukoht: Kuopio/Viljandi
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

yhe suurema firma hinda olen kuulnud mingi 10-15kilo ruutmeeter.(maja)
Suslik
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 62
Liitunud: 27 Mai 2007, 20:26

Lugemata postitus Postitas Suslik »

ikka oleneb suurusest ja kujust ,kui kalliks läheb ,aga keskmise maja ehitushind on 8-13K m2
Külaline
külaline

Re: ruutmeetri hind ehitamisel

Lugemata postitus Postitas Külaline »

kapu kirjutas:....kas maja suurusest ka söltub,et mida suurem seda odavamaks ruutmeeter läheb.
Ja 50 000 ruuduse maja hind oleks ca.1kr/m2, seega....
Ning veelgi suurema maja eest maksaks ehitaja juba peale :lol:
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1080
Liitunud: 22 Veebr 2007, 09:36
Asukoht: Tartu
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

To külaline!

Pole mõtet naerda. Jutt käib siiski nn. reaalsest hinna langusest. Kui ehitada 1 korruselise asemel näiteks 1.5 korruseline,siis usu mind. Ruutmeetri hind VÕIB olla odavam kokkuvõttes.
2korda2
-
Postitusi: 1371
Liitunud: 03 Apr 2006, 13:36
Asukoht: Tartumaa
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Päris mitmed kulud on sisuliselt tükihinnaga, ruutmeetritest eriti ei sõltu. Näiteks: korsten (sõltub pigem kõrgusest), mitmesugused liitumised (vesi, elekter, gaas jne), load, projektid (no viimase puhul võib natuke vaielda), krunt. Kui nüüd ehitada 60m2 või 260m2 maja, siis needsamad kulud omavad üsna erinevaid osakaalusid kogukulust.
Lisaks on loomulikult üsna määravaks ka maja kuju ise. Katus on üks kalleimaid osasid. Kui ehitad ühekorruselise välja venitatud maja või sama pindalaga 1,5 korruselise ruudukujulise maja, siis tuleb juba siit suur vahe sisse.
Endal on majaehitus lõppjärgus (algus 2006 august). Pinda 209m2. Puhtalt ehituse peale seni kokku kulunud 1,75M, lisaks 600K krunt, projekteerimisi 35K, lepingu- ja loatasud 25K (sh. notaritasud). Läheb arvestuse järgi veel ca 350K (see sisaldab juba köögimööblit, aeda jms). Seega majaehitus ise pisut alla 10K/m2 aga kui muud kulud juurde panna, siis läheb ikkagi rohkem. Nüüd, kus ma targem olen, teeks samasuguse maja valmis kindlasti juba odavamalt ja seejuures mitte kehvemini. Esimene asi, millelt hoiaks kokku, on tööde järjekord. Praegu on mitmed asjad vales järjekorras tehtud ja seetõttu osa töid vaat et topelt tehtud. Teiseks saaks kokku hoida, kuna nüüd oskan paremini asjadel silma peal hoida. Näiteks on ostetud liiaga materjali. Osa asju on "jalutama läinud". Kolmandaks osaks nüüd paremini materjali valida - mõned materjalid on küll olnud odavamad aga see-eest on töö olnud kallim.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1080
Liitunud: 22 Veebr 2007, 09:36
Asukoht: Tartu
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

No nagu ma 2korda2 -e jutust aru saan ,siis tema ehitas nö. ise. Arvaku siis teised mis tahavad. Kõvasti saaks sellistest kuludest kokku hoida nagu "liiga palju ostmine ja ära jalutamine"! Ja OMA ENDA aja kulust ma üldse ei räägi, sest see maksab kah ju midagi. Närveerimine jne....
Nagu selgeks tehtud, siis ise ehitades ikka odavamalt tegelikult ei saa ikka küll! Mina teeksin diili hoopis korraliku firmaga, kes teeb vundamendist katuseni ja sinna sisse ka viimistlused.
Mina arvutan korstna/kamina/sauna/radikad/torustik/jne-jne kõik m2 hinna sisse ja ega see väga palju kallim küll ei tule kui 10-11 tuhat/m2.

Loomulikult on tellijal veel kulusid.Nagu notarid ja krundi ostmised. Aga EHITUS kuludesse me ju ei arvesta pangalaenu intresse?? :wink:
Sellisel juhul tuleks 10-11 tuhat/m2 ümber lükata!

EDIT: Ja loomulikult,mis kõige tähtsam---sulle jääb garantii! Vastasel juhul maksad volodjale sama hinda mis firmalegi,aga garantii tegijat volodjast ei ole.

See postitus ei ole mõeldud halvana, et miks ikkagi inimene endale ise kangesti ehitada tahab.Iga üks võib teha nii,nagu ise heaks arvab.
2korda2
-
Postitusi: 1371
Liitunud: 03 Apr 2006, 13:36
Asukoht: Tartumaa
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Karpi ma ei ehitanud ise. Oli inimene, keda usaldasin ja kes asju ajas. Üldjoontes jään rahule, sest ise asju ajades oleks kaotanud aega suurema summa eest, kui praegu "jalutama läinud" materjal väärt oli. Lihtsalt alustades puudusid teadmised. Nüüd sellist vahemeest ehk ei vajakski. Aega kuluks küll rohkem aga usun, et rahaliselt suudaksin säästa piisavalt, et see ajakulu ennast õigustaks.
Päris ametlikult oli vähe töid. Kui oleksin kõik ametlikult teinud, võiksin kindlasti pea 0,5M kuludele juurde arvata. Õige mitme pakkumise puhul oli näha, kus ametlik hind oli mustast hinnast 2x kõrgem!
Mis puutub aga garantiisse, siis sellega on asjad väga kahtlased. Ehitusfirmad tekivad ja kaovad (ma ennustan üsna suure osa väikefirmade kadu lähema paari aasta jooksul). Sellisel juhul pole garantiiga midagi peale hakata.

Vaatasin kulud üle. Kui piirduda ainult puhtalt ehitusega (seesama korstna/kamina/sauna/radikad/torustik/jne-jne), siis minu 2-kordse kivikatusega kivimaja 209m2 peale kulub eeldatavalt kokku ~2M (sisse ei arvesta köögimööblit koos tehnikaga). Seega ikka on odavam küll, kui 10K/m2. Ametlikult tehes pakuks hinnaks ca 2,5M, ehk ruutmeetri hinnaks >12K. Paistab, et klapib küll Eestikinnisvara väitega, et "palju kallim küll ei tule". Minu jaoks tähendab see vahe aga 0,5M!
Jah, tuleb tunnistada, olen kokku hoidnud näiteks eletritööde (sai tehtud koos äiapapaga), plaatimise (ise tegin) ja tapeetimise pealt (ise tegin). Lisaks kavatsen ise panna liistud ja teha saunas ja terassil kogu puutöö osa. Kõik see isetegemine on olnud aga pigem vajalik vaheldus kontoritööle. Nagu näha, olen ise teinud ainult töid, mille taga muud tööd pole seisma pidanud (siiski, juhtmete vedamisel vist oli 1 nädal, kui krohvimine seisis).

Ununes 1 oluline pluss siiski tellimisel (õigemini see peaks olema pluss): kõik tööd tellides peaks kiiremini valmis saama. See sõltub aga jällegi firmast, kelle otsa satud. Ja nagu näha, siis viimasel ajal on isegi suured firmad hädas tähtaegadest kinnipidamisega.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

ma kujutan ette,et endal 10x12m2 maja (2 korrus katusetoad st ei ole täies laisues norm kõrgused)kulud võiksid olla, ise tehes ja kedagi tuttavaid kaasates: vundament 30k-100k eek (olenevalt,et kas viitsid ise valada kogu vundamendi ja labidaga kraavi kaevata (mõned teevad nii) või kuidas sa selle teed, olen kuulnud ka et 120m2 maja vundament maksab 350k;välisseinad 200-250k eek (koos soojustuse ja voodriga, kasuades palgalist tööjõudu), katus 100k eek (suvel tegime katuse 150m2 ja läks mingi 55k), kesküte 100k-150k, kanalisatsioon (imb) 30-50k? eek, uksed-aknad 50-70k, elekter 10-20k. Need summad kokku lüüa,siis saab max800k. Nüüd jääb üle sisetööd. Sinna saab seda raha matta küll seinast seina, seda pole vist mõtet arvutatagi.
Ma umbes arvan,et nii peaks ka olema võimalik, sest et maapiirkonnas metsade vahel, kus kõik teavad kõiki ning kui sa saad kasutada kõiki oma tuttavaid (kes kaevab sulle vundamendi pool niisama, kellelt saad sarikamaterjali 100eek tk (6m sarikas siis), kes teeb sul elektritööd ära ja nii see läheb. Kuskil Tln-a läheduses ilmselt,kus sa iga väikemagi liigutuse eest pead plekkima, siis neid summasid ei tahaks arvutadagi.Minu arust üks tuttav tegi maja endale eelmine aasta mingi 400k. Keldriga ja ühekorruseline (vast mingi 80m2). Suure osa tegi ise.
2korda2
-
Postitusi: 1371
Liitunud: 03 Apr 2006, 13:36
Asukoht: Tartumaa
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Mulle tundub, et välja on jäänud järgmised kulud, mida ei saa siseviimistluse alla kanda:
vahelagi, korsten, trepp, projektid (kindlasti elamu ise ja elekter, kas imbväljaku tegemisel ka nõutakse?). Kas katuse raha sisse oli arvestatud tuulekastid ja vihmavee süteem? Kas krundil on vaja lisatööd teha (täitmine, tasandamine jms)?
Sedasi need kopikad kogunevad. Mulle oli ka esimese hooga arusaamatu, kuhu küll kõik need miljonid pannakse, kui maju ehitatakse :wink:
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
susi*
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 58
Liitunud: 28 Dets 2006, 12:44
Asukoht: Pärnu

Lugemata postitus Postitas susi* »

See on nüüd küll tõsi, et ehituse hind sõltub tuhandest pisiasjast. Meil on 1,5 kordne kivimaja ca 125m2 ja kulunud on hetkel 750 tuhat(ilma krundita). Maja on suht valmis ja tegelikult elame juba I korrusel sees. Kuskil 100-120 tuhat läheb veel (trepp, välisfassaadi krohvimine, kuur, tuulekastid, veel 2 toa viimistlus ala tapeet jne). Selle raha sees on ka krundil tee ehitamine(25k), vee ja elektri vedamine, detaili tegemine(20k), ka mööbel jms. Aga alla miljoni see summa lõpuks ikka vast jääb.
Ehitanud oleme põhiliselt ise koos tuttavate abiga. Lasime teha katuse, küttesüsteemi ja I korruse krohvimise, pahteldamise ja plaatimise ja II korruse kipsi tööd. Kõik küll mustalt, aga kui firmade hinnapakkumisi võrrelda, siis need väga palju just kallimad ei olnud.
Kui karp kinni, siis hakkas alles õiget raha minema. Siseviimistluse pealt oleks saanud veel kokku hoida kui oleks väga tahtnud(odavam plaat, sanitaartehnika jne, kuigi uksed kõige odavamad, maas laminaat, seinas põhiliselt värv jne). Kokku oleks saanud hoida ka küttesüsteemi pealt - oleks teinud ahju ja el radikad ja oleks veel 70k kokku hoidnud.
Ja kui teistkorda ehitama hakkaks, siis oskaks samuti veel mõne asjaga soodsamalt hakkama saada. Aga teistkorda vist ei viitsiks enam :P

kokku siis peaaegu ise tehes 7500k/m2, oleks maja tellinud firmalt oleks hind olnud ca 1500000. (12000k/m2)

Nii et maja ehituse hind sõltub....
copper
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 193
Liitunud: 02 Dets 2006, 18:29
Asukoht: Tartu

Lugemata postitus Postitas copper »

Olen 40m2 sauna (150mm puitkarkass) ehitusega peaaegu poole peale jõudnud ... Vundament on korralik (2 rida plokke), põrand valatud (kanalkad ja veetorud sees). Seina karkass püsti ja laetalad peal, sarikad ostetud, aga veel paigaldamata.
Hetkel kulunud materjali, tööriistade ja abitööjõu peale ~60 000.- (st. 1500 kr/m2), mis vist ei olegi väga paha. Hetkel tundub, et jään eelarve piiridesse (plaanisin 175 000 ja 200 000 kr vahele).
Kui 200 000 eekiga maja püsti saan, siis oleks m2 hind 5000.-
Samas peaks selle raha eest esialgsete arvutuste põhjal valmis saama ka katusealuse, mis annab pinnale lisaks ~26 m2. Isegi kui arvestada, et tegu on saun-suvilaga, siis oleks selline tulemus päris hea ... või mis ...
säästukas
külaline

Lugemata postitus Postitas säästukas »

Kohe häbi tunnistada aga minu maja sai valmis 1.4 milliga.Põrandad kokku 270 ,1,5 korrust,5 magamistuba,2vannituba,2 tualetti, tamme trepp ja köök.,sundvent ,2korstent,põrandaküte,kamin,abachi saun,koos aurukaga.Kivivooder-katus,puitkarkass, 2garaazi kanalitega.
Muidugi oma tööd ja projektijuhtimist 2a. rahas ei mõõda.
Tallinn Pirita,muideks maatükk hinna sees 130000.- 2000 aastal.
~5000.- m2 sisse kolisin 2004.
Vasta